Kívül tágasabb

Női szexturisták

2013.08.30. 06:45, Kívül tágasabb , 25 komment

Ha már egyenjogúság, akkor arról is beszélni kell, hogy nem csak férfiak keresnek szexuális kalandot nyaralás alatt egy egzotikus országban. Egyre több középkorú, középosztálybeli nő vágyik románcra, akkor is, ha pénzen vett „érzelmekről" van szó. Dominikán, Gambiában és a Karib-szigeteken is van már külön elnevezése az őket kiszolgáló férfiaknak.

A nők általában egyedül vagy barátnőikkel utaznak, és boldogtalan kapcsolatokat hagytak hátra otthon. Figyelemre és izgalomra vágynak, és eleinte talán nem is sejtik, hogy prostitúció részeseivé válnak, méghozzá, mint annak igénybe vevői.

Egy ilyen hölgy történetét osztja meg a Daily Mail. Barbara ötvenes, elvált nő, és tavaly Jamaicába utazott pihenni válása után. Már rögtön érkezésekor „kiszúrta" őt magának egy fiatalember, aki elhalmozta bókokkal, figyelemmel. Így kezdeti fenntartásai semmivé foszlottak. A nő korábbi házassága sikertelen volt, nagyon rossz hatással a nő önértékelésére. Ebben a kapcsolatban pedig gyönyörűnek és különlegesnek érezhette magát.

Azonban hamarosan kiderült, hogy nem valódi érzelmekről, hanem egyszerűen üzleti kapcsolatról van szó, ugyanis amikor Barbara nem adott pénzt a férfi kérésére, az kijelentette, ha nincs pénz, akkor nincs szex sem.

Egyre többen vannak

Barbara nincs egyedül, az elmúlt 30 évben egyre több nő utazik szexért ezekbe az országokba nyaralni. Sokuknak eleinte az az illúziója, hogy valódi barátja van, sokan a szabadság után is fenntartják a kapcsolatot, küldik a pénzt a férfi váratlan kiadásaira, aztán következő évben visszatérnek egy újabb kikapcsolódásra.

A középkorú vagy idősebb hölgyek saját környezetükben nem a férfiak érdeklődésének első számú célpontjai, így könnyen hatással van rájuk a fiatalabb, jó kiállású férfiak figyelme. Ma már utazási irodák is építenek erre a szegmensre, alig titkolt utalásokkal az utazás valódi célját tekintve.

A szolgáltatást nyújtó férfiak általában nagyon szegények, kiszolgáltatottak, ugyanakkor kifelé a tökéletes macsó képét sugározzák. Ezeket a férfiak kifejezetten az idősebb (pénzesebb) korosztályokra specializálódnak. A nők pedig szeretik elhinni a mesét, más kérdés, hogy kerültek már napvilágra olyan történetek is, amikor a románc azzal végződött, hogy a nő angliai lakását adta el, a távolba szakadt „szerelem" pénzigényeinek kielégítésére.

Csak a nőket ítélik el?

Érdekes, hogy egy Jamaicán végzett kutatás szerint a megkérdezett nők harmadának volt szexuális kapcsolata helyiekkel, 60% említette, hogy van gazdasági része a dolognak, de mégsem tartották magukat szexturistának, partnereiket pedig prostituáltnak. Mindössze 3% vallotta be, hogy ténylegesen csak fizikai igényeket elégít ki a kapcsolat.

Milyen érdekes, hogy ugyanakkor megvetés ilyenkor is csak a nőket sújtja, akiket a fiatalabb férfiakkal látnak, akik sok esetben „fejős tehénnek" használják ezeket a nőket. A férfiak viszont nem szenvednek stigmát amiatt, hogy így biztosítják megélhetésüket.

Persze a kép itt sem fekete-fehér, nem minden nő megy naivan bele ezekbe a kapcsolatokba, főleg azok nem, akik visszatérő turisták, vannak, akik szinte szolgának tekintik ezeket a fiatal férfiakat. A helyzet kihasználása tehát mindkét oldalon megvalósul.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr215484167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

postakocsi 2013.08.31. 00:03:10

alapvicc...

- Drágám, szeretsz?
- Szeretlek!
- Drágám, imádsz?
- Imádlak!
- És ha nem lesz pénzem?
- Akkor hiányozni fogsz!

Brix 2013.08.31. 11:09:14

Szerintem , alapvetően nem szexturistáskodni, hanem nyaralni, kikapcsolódni mennek , a szex csak járulékos dolog. Idegen helyen sokkal felszabadultabban tudnak viselkedni, és olyat is megtesznek, amit otthon nem tennének. London tele van, fiatal, kisportolt csóró négerekkel, ahhoz nem kell Jamaicába utazni ha velük akarnak "kapcsolatot" kezdeni

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.08.31. 11:49:46

huha mik vannak!

talan el kellene olvasni egy korabeli leirast hogy a roman gyerekek hogyan csavartak el a gazdag nok fejet a Medve-tonal
a tortenelem csak ismetli onmagat

lacimaci666 2013.08.31. 12:55:28

A tágabb ismeretségi körömben a magyar hölgyek kedvence a gazdagabb nyugati országokban élő déli férfi. Internetes nemzetközi társkeresőkkel megismerkednek a pasikkal, saját pénzen kimennek, de az ottani ellátás a szexet is beleértve már a pasi dolga.

Shopping 2013.08.31. 14:30:40

A képen szereplő nő " középkorú "????

Alapból 60 éves , az meg inkább öreg mint középkorú....

A középkorú az a 30-40 éves

Almandin 2013.08.31. 15:30:56

@Brix: Szerintem meg pont szexturistáskodni mennek, ez a nők körében is ismert jelenség. Az idősödő, magányos nők már nehezebben találnak partnert, mert a férfiak többsége a fiatalabb nőkre bukik. Igazából ez a jelenség a házasság válságának is tünete, mert a sok válás miatt megszaporodott az egyedülálló 40-60 közti nők száma.

Almandin 2013.08.31. 15:33:57

@lacimaci666: Amiről beszélsz, az más. Ott a nő kerül kitartotti pozícióba, és általában hosszabb távú a kapcsolat, míg a cikkbeli esetben férfi prostituáltak szolgálnak ki nő ügyfeleket, de a nők magányossága és szeretetéhsége miatt gyakran romantikáznak is egy kicsit. Az ilyen kapcsolat max. pár hétig tart, a nők társasút keretében mennek oda.

Mlinarcsik 2013.08.31. 16:53:12

@Shopping: A hozzaszolasodbol tisztan latszik, hogy a te eletkorod meg kb 20 ev korul van maximum. Nem sertes akart lenni. Ha majd egy kicsit "oregebb" leszel majd megerted. Mondjuk olyan 40 es fiatalember... :)

SkoFa 2013.08.31. 17:49:47

Ez olyan szép, amikor 2013-ban döbbennek rá egyesek, hogy léteznek szexturistanők is....
Szerintem legalább annyian vannak, mint a férfiak. Mivel több nő van a világon, mint férfi, ezért mondom, hogy LEGALÁBB.

Ahogy én hallom, a nők és a férfiak között van kis különbség: a férfiak nagyon sokszor csak gyors légyottot szeretnének, a nők meg nem az 1-2 órára hajtanak, hanem az 1-2 napra, ők a lelkét is akarják... ráadásul egy férfiprostinak keményen teljesítenie is kell, nem csak úgy csinálni, mintha élvezne és elélvezne... az a férfiaknak ugyebár nem megy.

Mindfield 2013.08.31. 18:29:42

"Ez olyan szép, amikor 2013-ban döbbennek rá egyesek, hogy léteznek szexturistanők is...."

Iggen, arról nem is beszélve, hogy több mint tíz éve lehet olvasni gazdag hölgyekről, akik Afrikába mennek néger fiúkért/férfiakért, aztán AIDS-szel térnek vissza.

Paul Summers 2013.08.31. 19:38:09

Allítólag a Zserbó cukrázdában 40-60-as nők próbálnak ismerkedni fiatalabb partnerekkel ilyen célból.

lacimaci666 2013.08.31. 19:42:07

@Almandin: Hát, én is nagyon nehezen tudtam megfogalmazni, hogy bár itt pénzért szex van, mégis ki a kurva és ki a kuncsaft. Sokszor ad hoc a dolog, ugyanaz a késő negyvenes ismerősöm elment egy szegényebb országba egy 30-as feka fickóhoz, majd fél évvel később egy arabhoz egy skandináv országba. S közben itthon panaszkodott, hogy nincs egy normális pasi.

Almandin 2013.08.31. 20:13:35

@lacimaci666: Ezzel azt akarod sugallni, hogy az a nő, aki ilyen szolgáltatást vesz igénybe (és még fizet is érte), az egy kurva?
Érdekes kettősség: ha egy férfi bemegy egy bordélyba, és fizet a szolgáltatásért, az rendben van, és a szolgáltató az erkölcstelen, ha fordított a nemi szereposztás, akkor is a nő az erkölcstelen?
Az általad felhozott példa pedig inkább az exogám hajlamot illusztrálja. Vannak, akik szinte kizárólag az idegenektől jönnek lázba szexuálisan. Nincs azzal sem probléma, szerintem evolúciós oka van (beltenyészet kialakulása ellen ható tényező).

Almandin 2013.08.31. 21:04:56

@SkoFa: Én már egy 1965-ben kiadott könyvben (Vámos Imre:Európai utazások) olvastam, hogy az ötvenes években divat volt német fiatal lányoknak és hadiözvegyeknek Olaszországba, a tengerpartra utazni hasonló okokból.

Achilles 2013.08.31. 21:42:31

Magyarországra miért nem jönnek?
Csináljunk már egy ilyen businest ... már csak a GDP, meg a foglalkoztatottság miatt.
Ötlet, javaslat?

lacimaci666 2013.08.31. 22:03:59

@Almandin: Én nem ítélek el senkit, sőt. Tőlem mindenki azzal, akivel, akár van benne pénz, akár nem. Egy dolgot viszont látni. Amíg a 45+ nő simán elmegy prütykölni 3 napra akár fizet érte, akár neki fizetnek érte, mondjuk ajándékokkal, utazással, addig a magyar pasik felé egy olyan arcot mutatnak, hogy kizárólag a nagyon nagy Ő-t keresik, és ha a scenenárió vacsora+prütykölés majd "viszlát", akkor rendkívül ki vannak akadva, hogy milyenek a férfiak. Egy déli csődörhöz ugyanezért házhoz mennek.

lacimaci666 2013.08.31. 22:05:41

@Achilles: Spermában törlesztjük az államadósságot:)))

Rich.mond 2013.08.31. 23:32:05

Magyar nők körében a görög pashee-k igen népszerűek -ott is hasonló szolgáltatást nyújtanak a derék hellének. Anno még mutattak egy fórumot is az NL Cafén, ahol magyar nők a görögökről áradoztak. Elég súlyos volt :)

Almandin 2013.09.01. 01:00:51

@lacimaci666: Azok a 45 feletti nők, akik még kelendőek akár egyéjszakás kalandra, akár többre a férfiaknál, azok korukhoz képest csinos nők. Szexturistának főleg azok mennek, akiknek már gondot jelent partnert találni, mert elcsúnyultak az öregedéssel. Másrészt a selyemfiúk a szerelmi kapcsolat illúzióját is adják, mert ezeknek a nőknek általában nemcsak a szex hiányzik, hanem szeretethiányuk is van, sokan közülük hosszú évek (sőt évtizedek) óta magányosak. Egy olyan magyar férfi, aki csupán a vacsora+szex+viszlát relációban gondolkodik, elfelejti, hogy a nők mások, mint a férfiak, kevés van köztük olyan, akinek csupán a testi érintkezés elég lenne. Ezért a tengerparti fizetős férfiak olyan szolgáltatáscsomagot nyújtanak, amiben az érzelmek illúziója is benne van. A férfiak inkább hajlamosak egy prostitól csak szexet venni, mert általában ők jobban szét tudják a szexet és az érzelmeket választani.

Almandin 2013.09.01. 01:05:53

Itt egy jó cikk, ami egy erről szóló filmről íródott, szerintem jól eltalálja a női szexturizmus lényegét:
www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20121024-fekete-penisszel-kuraljak-a-narancsbort-paradise-love-kritika-ulrich.html

Lángharcos 2013.09.01. 01:48:14

@Achilles: Nem tudom, a hazai populáció mivel csalogatná a külföldi nőket, karikásostorral? :3

Bicepsz Elek 2013.09.01. 02:22:48

Nincs ebben semmi uj! A kozepkorban a trubadursag is errol szolt: ha a varurno mar megszulte az utodokat es oregecskedo feleseg lett, de nem csereltek le fiatalabbra,hanem a "lovag koltok" udvaroltak neki "hivatalbol" (meg szexeltek is vele,amit a varur mar nem bant, mert neki jutottak fiatal jobbagycsajok). Ez az arisztokrata szokas megmaradt es lecsorgott. pl. Ady Bandi is egy ilyen kitartott volt jo ideig. A tomeges szexturizmus meg kb. az 1960-as evekben kezdodott. Akkoriban az angolok a gorogokhoz mentek ezert, a nemetek meg a mai napig a torokokhoz jarnak(kb. 10 eve volt is errol egy dokumentumfilm. A helyi mufti mondta, hogy nem egeszseges ez, de mindenki b..ott ra).
Azert vigyazni is kell...

www.crimes-of-persuasion.com/Nigerian/nigerian-romance-scams.htm

www.youtube.com/watch?v=UhoI-UD_A1w

www.youtube.com/watch?v=WUqKSxH1cb8

www.youtube.com/watch?v=nR8pXCNnIww

sparklie (törölt) 2013.09.01. 02:33:55

Ez a kettos merce tipikus esete, ha egy nyugati ferfi megy Azsiaba gyereklanyokat kurogatni, akkor mocskos perverz, de ha egy no megy Afrikaba, Karib tersegbe kikormoltatni a kalyhacsovet, akkor az rendben van.

Azt mellesleg nem ertem, hogy a karibi ferfiakon mit esznek a nyugati nok. Rendben, mas a borszinuk... de apolatlanabb, primitivebb, nyomulosabb nepseget nem lattam sehol. Fogszuvasodas naluk eleg elterjedt, nem tudom miert, de annyi rossz fogu embert, mint a Karib szigeteken, sehol nem lattam. Ha no lennek, nem egy tanulatlan, rohado fogu fekete ferfival akarnek romantikazni. Plusz a HIV, ami mostanaban mar elegge terjed az ilyen romatnikus utasok kozott...
Mondjuk ha egy 45-60 eves oreglany megkapja a HIV-et, akkor is elelhet vele evtizedekig, mert mar olyan fejlett az orvostudomany es a gyogyszerek.
A csoro fekete gyerekek meg kapnak egy nyugati eltartot. Nem rossz ez. Ez is egy modja a szegeny orszagok felemelesenek, segitesenek :) Nem egy kisiskolas gyereket "fogadnak orokbe", hanem egy nagy farku fekete sracot, akirol aztan elete vegeig gondoskodhatnak. Belefer, megtehetik, emancipacio van es feminizmus.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es