Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kívül tágasabb

Női szexturisták

2013.08.30. 06:45, Kívül tágasabb , 25 komment

Ha már egyenjogúság, akkor arról is beszélni kell, hogy nem csak férfiak keresnek szexuális kalandot nyaralás alatt egy egzotikus országban. Egyre több középkorú, középosztálybeli nő vágyik románcra, akkor is, ha pénzen vett „érzelmekről" van szó. Dominikán, Gambiában és a Karib-szigeteken is van már külön elnevezése az őket kiszolgáló férfiaknak.

A nők általában egyedül vagy barátnőikkel utaznak, és boldogtalan kapcsolatokat hagytak hátra otthon. Figyelemre és izgalomra vágynak, és eleinte talán nem is sejtik, hogy prostitúció részeseivé válnak, méghozzá, mint annak igénybe vevői.

Egy ilyen hölgy történetét osztja meg a Daily Mail. Barbara ötvenes, elvált nő, és tavaly Jamaicába utazott pihenni válása után. Már rögtön érkezésekor „kiszúrta" őt magának egy fiatalember, aki elhalmozta bókokkal, figyelemmel. Így kezdeti fenntartásai semmivé foszlottak. A nő korábbi házassága sikertelen volt, nagyon rossz hatással a nő önértékelésére. Ebben a kapcsolatban pedig gyönyörűnek és különlegesnek érezhette magát.

Azonban hamarosan kiderült, hogy nem valódi érzelmekről, hanem egyszerűen üzleti kapcsolatról van szó, ugyanis amikor Barbara nem adott pénzt a férfi kérésére, az kijelentette, ha nincs pénz, akkor nincs szex sem.

Egyre többen vannak

Barbara nincs egyedül, az elmúlt 30 évben egyre több nő utazik szexért ezekbe az országokba nyaralni. Sokuknak eleinte az az illúziója, hogy valódi barátja van, sokan a szabadság után is fenntartják a kapcsolatot, küldik a pénzt a férfi váratlan kiadásaira, aztán következő évben visszatérnek egy újabb kikapcsolódásra.

A középkorú vagy idősebb hölgyek saját környezetükben nem a férfiak érdeklődésének első számú célpontjai, így könnyen hatással van rájuk a fiatalabb, jó kiállású férfiak figyelme. Ma már utazási irodák is építenek erre a szegmensre, alig titkolt utalásokkal az utazás valódi célját tekintve.

A szolgáltatást nyújtó férfiak általában nagyon szegények, kiszolgáltatottak, ugyanakkor kifelé a tökéletes macsó képét sugározzák. Ezeket a férfiak kifejezetten az idősebb (pénzesebb) korosztályokra specializálódnak. A nők pedig szeretik elhinni a mesét, más kérdés, hogy kerültek már napvilágra olyan történetek is, amikor a románc azzal végződött, hogy a nő angliai lakását adta el, a távolba szakadt „szerelem" pénzigényeinek kielégítésére.

Csak a nőket ítélik el?

Érdekes, hogy egy Jamaicán végzett kutatás szerint a megkérdezett nők harmadának volt szexuális kapcsolata helyiekkel, 60% említette, hogy van gazdasági része a dolognak, de mégsem tartották magukat szexturistának, partnereiket pedig prostituáltnak. Mindössze 3% vallotta be, hogy ténylegesen csak fizikai igényeket elégít ki a kapcsolat.

Milyen érdekes, hogy ugyanakkor megvetés ilyenkor is csak a nőket sújtja, akiket a fiatalabb férfiakkal látnak, akik sok esetben „fejős tehénnek" használják ezeket a nőket. A férfiak viszont nem szenvednek stigmát amiatt, hogy így biztosítják megélhetésüket.

Persze a kép itt sem fekete-fehér, nem minden nő megy naivan bele ezekbe a kapcsolatokba, főleg azok nem, akik visszatérő turisták, vannak, akik szinte szolgának tekintik ezeket a fiatal férfiakat. A helyzet kihasználása tehát mindkét oldalon megvalósul.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása