Kívül tágasabb

Csodafalu szexuális bűnelkövetőknek

2013.08.04. 10:45, Kívül tágasabb , 14 komment

A Miracle Village Floridában található, ahol a lakosság fele szexuális bűnelkövető. A legközelebbi település körülbelül három kilométerre van, a helyszín azért ideális számukra, mert a törvények alapján nem mehetnek iskolák, játszóterek, óvodák vagy parkok közelébe, de van ahol uszodák, buszmegállók és könyvtárak is a tiltott területek közé számítanak.

A faluban százan élnek olyanok, akik nagyobb része börtönben ült valamilyen szexuális bűncselekményért. Akadt, aki gyerekpornót nézett, más a saját gyerekét molesztálta, vagy kihasználta a gyerekek feletti hatalmát, edző, tanár vagy lelkész volt, vagy mutogatta magát, vagy fiatalkorú barátnővel létesített szexuális kapcsolatot - írja a BBC.

A távoltartási törvények célja, hogy minél kijjebb szorítsa az ilyen tettek elkövetőit a sűrűn lakott városokból, környékekről. A falut egy lelkész alapította 2009-ben, aki ezzel lehetővé tette a korábbi elkövetőknek, hogy legyen hova költözniük. Napközben szinte bárhova mehetnek, de estére a bejelentett címükön kell lenniük.

Naponta 10-20 ember jelentkezik, hogy szeretne beköltözni a faluba, azonban nem mindenki kap rá engedélyt. Az erőszakoskodókat, a drogproblémával küszködőjket, a pedofilokat igyekeznek távol tartani.

A korábbi lakók közül akadt, aki maradt

Persze a szexuális bűnelkövetők előtt is éltek a környéken emberek, például nádvágók, akik az új szomszédság ellenére is maradtak, sőt barátokra is találtak közöttük. Mint az egyik korábbi lakó elmondta, nyugalom van a faluban, csak a gyerekzsivaj hiányozik.

Néhány gyerek ugyan él a faluban, mert attól nincsenek eltiltva a volt elkövetők, hogy a közelükben lakjanak, bár lehetséges, hogy nem lehet velük semmiféle kapcsolatuk. Az egyik 22 éves lakó például, mint mondja, beleegyezéses szexuális kapcsolatot folytatott egy 14 éves lánnyal, akiről azt hitte idősebb. A szülők ellene vallottak, a férfit 2 évre és utána 8 év próbaidőre ítélték. Állítja, hogy ő nem egy szörnyeteg, hibát követett el, amiért megfizetett. Ő például nem állhat szóba 18 évnél fiatalabb emberrel. Ő bírói utasításra él a faluban.

Az ott élő keresztény közösség elkötelezte magát a volt elkövetők segítése mellett. Pszichológushoz, bibliaórára, dühkezelésre járnak, sokaknak állása is van. Azért olyan elkövetők is élnek itt, akik mint egy edző, akit 11 rendbeli megrontásért ítéltek el. Mint mondja szembe kell nézniük a bűnükkel, mert csak utána tudnak változtatni.

Megelőzi-e a visszaesést?

Persze az állandó ellenőrzés ellenére nem mindenki örül ennek a falunak és az ott élő embereknek. Az vitatott kérdés, hogy a távoltartás mennyire előzi meg a visszaesést, de akik támogatják a törvényt azt mondják, ha távol tartják ezeket az embereket a kísértéstől, akkor kevésbé van esélyük arra, hogy újra elkövessenek valamit.

Sokan azért élnek a faluban, mert nem akad másik olyan település, ami megfelelne a velük kapcsolatos szigorú előírásoknak, mások azonban otthon érzik magukat a „Csoda Faluban".

Ha érdekesnek találtad a posztot és tetszik a Kívül tágasabb, akkor szavazz ránk a Goldenblogon, a Közélet kategóriában! Előre is köszönet !

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr25444404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.05. 11:16:08

falut építeni nekik??
ez a megoldás?

kenájkikit 2013.08.05. 11:50:56

"Akadt, aki gyerekpornót nézett, más a saját gyerekét molesztálta, vagy kihasználta a gyerekek feletti hatalmát, edző, tanár vagy lelkész volt, vagy mutogatta magát, vagy fiatalkorú barátnővel létesített szexuális kapcsolatot - írja a BBC."

"Naponta 10-20 ember jelentkezik, hogy szeretne beköltözni a faluba, azonban nem mindenki kap rá engedélyt. Az erőszakoskodókat, a drogproblémával küszködőjket, a pedofilokat igyekeznek távol tartani." WTF???

Sárga Király 2013.08.05. 12:01:05

"Mint az egyik korábbi lakó elmondta, nyugalom van a faluban, csak a gyerekzsivaj hiányozik." Mint egy falat kenyér, gondolom.

satie · http://321.hu/sas 2013.08.05. 14:57:49

mondjuk 3 km az qrva közel van, futva példul nem több pár percnél, de szerintem nem megoldás az elszigeteltség, hülye USA barmok :)

Virág et. 2013.08.05. 14:58:07

@doggfather: Megnéztem az eredeti angol riportot: nem építettek nekik, ők költöztek oda maguktól. Egy Pahokee nevű község egyik külterületi részét nevezték el Miracle Village-nek. Az indok egyszerű, az amerikai törvények tiltják az ilyen szexuális ragadozóknak, hogy bizonyos távolságon (akár pár száz méterről is szó lehet) belül menjenek pl. iskolákhoz, parkokhoz, de akár buszmegállókhoz is. Egy városban ezt nem lehet betartani, tehát nyilván ki kell költözniük vidékre.

@kenájkikit: Saját maguk döntik el, hogy kit engednek be és kit nem. Ebben a faluban csak olyanok élnek, akik nem erőszakoskodtak és nem orvosilag diagnosztizált pedofilok. De pl. az amerikai törvények szerint az is bűncselekmény, ha valaki 14 év felettivel a beleegyezésével folytat szexuális kapcsolatot. Az egyik lakó a riportban pl. 17 éves barátnőjével feküdt le 19 évesen (a cikkben ez nincs benne). Ezek egyike sem bcs Európában és messze nem pedofília természetesen. Ugyanakkor vannak valódi bűnözők is közöttük nyilván.

Egyébként érdekes a riport, az indexen volt hozzá link pár napja, nézzétek meg.

68nyara 2013.08.05. 16:34:10

Egyrészt értem én, hogy az Indexesek nem olvassák el a cikkeket címadás előtt, de azért ez elég erős, hogy ott Pedofil csodafalu címmel fut a bejegyzés, miközben pont az igazi pedofilok nem kerülhetnek be a faluba. A másik, hogy nem nevezném őket (a többségüket) szexuális ragadozónak, mint Virág et. írta. Aki 19 évesen lefekszik a 17 éves barátnőjével az nem éppen ebbe a kategóriába esik nálam. Egyik oldalról persze be kell tartani a törvényeket, a másik oldalról viszont az az érzésem, hogy az USA-nak (egyes államoknak) de lassan Európának is sikerült átesni a ló túloldalára. Persze, ne lehessen büntetlenül molesztálni a gyerekeket, ez ok, de a fenti példa a komplett elmebaj kategóriája.

A harmadik dolog: a blogban elég érdekes az a mondat, hogy: "Akadt, aki gyerekpornót nézett, más a saját gyerekét molesztálta, vagy kihasználta a gyerekek feletti hatalmát, edző, tanár vagy lelkész volt, vagy mutogatta magát, vagy fiatalkorú barátnővel létesített szexuális kapcsolatot"

Ezek szerint az edző, tanár, lelkész foglalkozások hatóságilag üldözendők? :-)) Nem is rossz ötlet...:-))

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.08.05. 17:14:20

Hülye amerikaiak, amerikai hülyék.

Yo! Maaan! 2013.08.05. 20:53:32

Régen, amikor még élhető volt a világ és nem volt agyonszabályozva fingásig, nem különült el élesen a gyerek- és felnőttvilág. A gyerekek a szüleikkel együtt dolgoztak, éltek, stb. A szex sem volt kivétel, semmi különös nem volt abban, ha a golyóérett lánykát meghúzza a szomszéd kamasz. És viszont. Most meg számokhoz van rendelve minden, nem biológiához. Nem biztos, hogy ez a helyes... ettől függetlenül kisgyerekkel erőszakoskodni tényleg büntetendő.

Bartush 2013.08.05. 21:44:27

"a pedofilokat igyekeznek távol tartani" szerintem ezek jó része pedo.

kisQtya 2013.08.06. 02:08:39

Én azóta kezelem fenntartással a pedo ügyeket, amióta olvastam, hogy pár éve Svájcban büntetőeljárást folytattak egy 10 év körüli fiú ellen, aki segített a kishúgának pisilni, de ezt meglátta a szomszéd vén kurva és feljelentette.
Az anyjuk majdnem beleőrült. Nem tudom, mi lett az ügy vége, de a fotón már öltönyben hordták a kistökit a bíróságra.
Napokig nem bírtam aludni, pedig tudom, hogy a svájciak nem normálisak, na de ez....

kisQtya 2013.08.06. 02:14:01

Rosszul emlékeztem: USA-ban történt svájciakkal.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.06. 09:40:28

@Virág et.: értem, hogy valahol lakinuk kell, és így azért más, hogy odamennek egy elhagyatott (??) városba, minthogy építenek egy vadi újat nekik.

yippyupp 2013.08.11. 13:47:33

300 évvel ezelőtt az átlag életkor 35-40 év volt, persze legtöbbször a háborúk, és a rossz közegészség miatt. 14 évesen már simán szültek az akkori "gyerekek". szerintem genetikai ösztön, amit ma pedofiliának neveznek.
hozzáteszem, az én legfiatalabb pajtásnőm 19 volt, és nem is vágyom fiatalabbra, mielőtt kövezni kezdenétek.
csak a társadalom átalakult, ennyi...
és fontos, hogy megbánták, és szerintem értik, hogy ezt mostmár nem szabad.
szerintem jó dolog :)

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es