Kívül tágasabb

A nők döntenek a nyaralásról?

2012.07.07. 06:02, Kívül tágasabb , 8 komment

A férfiak szeretik azt hinni, hogy a fontosabb dolgokban ők döntenek, a nők pedig tudják, hogy ez nem igaz. Egy felmérés szerint a nőknek van igazuk – legalábbis a nyaralás kapcsán...

A reptéri szállítás megoldása, a csomagok cipelése és szükség esetén a külföldi sofőrködés – egy felmérés szerint körülbelül ebben merül ki a férfiak hozzájárulása a családi nyaralásokhoz.

Minden másban a nők viszik a vezető szerepet, így ők döntenek a nyaralás helyszínéről, a ruházatról, az utazás lefoglalásáról és 43 százalékuk saját bevallása szerint az útleveleket (már ahova kell) is szívesebben tartja maguknál (a pénzről már nem is beszélve, de ezt már csak a rosszindulat mondatja velünk...).

Otthon is mindent megszerveznek

„A felmérés azt mutatja, hogy a nők szeretik szorosan fogni a gyeplőt, amikor a nyaralásról van szó, és ők azok, akik kreatívak és megpróbálják kitalálni, hova menjen a család, és időt szakítanak a legjobb ajánlatok kiválasztására is” - mondta a felmérést megrendelő Teletext Holidays ügyvezető igazgatója, Victoria Sanders.

A kutatás szerint a nők több mint fele szívesebben tartja magánál a pénzt is (hoppá, ezek szerint nem csak a rosszindulat szólt belőlünk az előbb...), és 40 százalékuk vállalja magára azt is, hogy az otthoni teendőket (háziállatok élelmezése, csekkek befizetése, növények megöntözése) megszervezze a nyaralás idejére.

Hagyományos nemi szerepek

A férfiak sem hagyják természetesen szó nélkül a nőuralmat, minden tizedik arra panaszkodik, hogy párja túl sok holmit csomagol, és 14 százalékuk sokallja a nő által a nyaralás megkezdése előtt elköltött összeget.

„Elég nyilvánvaló, hogy ami a nyaralást illeti, a hagyományos nemi szerepek tovább élnek. A nőkre még mindig igaz, hogy általában jobb szervezők, és hajlandóak időt áldozni az ideális helyszín kiválasztására, az utolsó apró részletig megtervezve mindent” - fogalmazott Victoria Sanders.

Akkor már csak egy kérdés maradt: nálatok ki tervezi és szervezi a nyaralást?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: felmérés nyaralás

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr824647212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grmindenyssa 2012.07.07. 12:29:33

Elég régi vicc, hogy a fontos dolgokban én döntök, a jelentéktelen apróságokban pedig a feleségem. Az utóbbi harminc évben az életemben nem történtek fontos dolgok.

Vil%C3%A1gpolg%C3%A1r 2012.07.07. 14:28:36

Oké, akkor kezdjük. Természetesen én szervezem és foglalom le mindig az útvonalat, helyszíneket, szállást, éttermeket, látnivalókat, barátokat, stb. Ezen soha nincs vita, én szívesen csinálom, a párom meg megkönnyebbülten könyveli el, hogy minden meg van szervezve. Ezen kívül én csomagolok, ő pedig vezet, szóval idáig minden teljesen átlagos. A különbség itt jön. Én navigálok, mert jobb a navigációs és térérzékem, nő létemre. A párom pedig a ’túl sokat költ az utazás előtt’ és a ’túl sokat csomagol’ kategóriákba tartozik, férfi létére. Egy hosszabb nyári nyaralásra átlag 11 pár cipő kell neki és egy friss poló minden napra. Szóval 30 nap, 30 poló, de inkább 40 a biztonság kedvéért, nehogy pont az a szín ne legyen, ami pont aznap kellene. Ha valami esetleg itthon marad, akkor jön a hisztéria, az ő részéről. Egy hétvégére is kell neki minimum 4 pár cipő, hiszen soha nem lehet tudni, hogy mit hoz út. Az én cuccom mindig kb. a fele az övének. Vegül pedig a pénz és az útlevelek elosztva, nehogy együtt vesszen minden, ha veszik :)

Soson2 2012.07.07. 17:45:26

egyszerű. nem járok nyaralni. egyáltalán nem.

advanced%20flight 2012.07.07. 17:54:24

Miután a férfiak zöme (tisztelet a kivételnek) a "hova menjünk nyaralni, drágám", menjünk-e idén nyaralni, drágám" kérdésekre a "leszarom" választ képes magából kipréselni, viszont baromira szeret beleülni a készbe, eléggé nem meglepő a felmérés végeredménye.

Georgia5 2012.07.07. 18:03:50

"Egy hosszabb nyári nyaralásra átlag 11 pár cipő kell neki és egy friss poló minden napra. Szóval 30 nap, 30 poló, " Hát, baromira irigyellek a 30 napos nyaralásért.:))

nagylevin 2012.07.07. 19:57:21

ez marhaság... mindent megszerveztem, az asszony nem költött előtte túl sokat, nem csomagoltuk be az egész ruhásszekrényt és nagyon jól éreztük magunkat...

R%C3%B3zs%C3%A1n%C3%A9%20Ungi%20Csilla 2012.07.08. 18:38:00

Nálunk a nyaralás úgy kezdődik, hogy elindulunk a kitüzött célpomt felé ( férjem vezet), biztonság kedvéért sátor az autóban de apartmanba szállunk meg. 5 éjszakás apartman 200 euro (interneten, irodában 360). A kitalált célpontnál lassítunk és szállást keresünk. általában ez a legelső és soha nem csalódtunk. A pénzről együtt döntünk de a férjem fizet. Külföldön ő v ezet, de ha netán megiszik egy sört akkor átveszem a kormányt. Ruhatár 5 poló 2 rövid nadrás 2 fürdőruha 1 melegítő fejenként. Super nyaralás és mindez Horvátország! Kb 120-ból kijöttünk mindennel együtt. A vacsi éptteremben, reggeli a sarki boltban vásárolt.

Macropus Rufus 2013.10.28. 17:57:52

szóval a nő dönt: eredménye, több ruha több cucc.
A párom ment kikűldetésre, és az én utazós bőröndömbe (szabványos, gépre felvihető okosság) amiben 1 heti cuccom lötyögve elfér, neki nem volt elég, 4 napra!!!
4 napra!!!!
A nők nem tudnak logikusan pakolni. Ők úgyan úgy pakolnak mint amikor a váltáskájukba (redikül vagy mi a tököm) pakolnak. Abban aztán minden van. A férfi meg egy brifkóval el van évekik.

Továbbá: a nők csak azért tudnak dönteni mert a férfiak hagyják. Nem tudom elégszer hangsúlyozni: hagyják, hogy ők döntsenek. A nőknek nincs probléma megoldó képességük illetve csak jelzés értékkel bír.
Amint komolyabb bazmeg van már a férfi lesz az aki megoldja a gondott. Akár azt is, hogy mivel a nő, még a jövő éve tis bepakolta a bőröndbe, mit lehet kezdeni az esetleg nyaralás alatt vett bizbaszokkal. Hogyan és hol férnek majd el.

Sajnos a nők nem jól szervezők. Kár is erölködni az ilyen cikekkel. Az élet számos teürletén bebzionyították, hogy nem értenek hozzá. Ami nem baj, féleértés ne essék! Ők másban erősek amikben mi nem vagyunk azok.
De felesleges azt a téveszmét nyomatni, hogy mindíg a nő dönt, csak a férfival elhitetik, pl. szex.
100-150 évvel ezelött pont leszarta mindenki, hogy a nő mit akar a szex terén vagy mit nem. A nő CSAK azért tud most döntetni, mert védik a törvények őt. (erőszak)
De ugye a nő dönt. Nem nem a nő dönt, a tövény védi.
És még órákig lehetne sorolni a sok tévhitet, a nő férfi kapcsolatában.

Kezdve azon, hogy amíg a nő saját magával nincs tisztában (mit akar pl. a másiktól, vagy saját magától az életben) addíg eléggé gázos, hogy más életét meg szépen berendezi...

Barátaimon látom, hogy milyen boldogok tudnak lenni a feleségükkel. Amikor az asszony jönn azzal, hogy már tegnap is megmondta, közbe nem is. Meg előadják a saját 5letüknek azt amivel tengap vitáztak a fréjükkel, csak akkor pont a másik oldalt képviselték, az 5let meg a férfitől jött és még sorolhatnám.

Véleményem szerint egy igazi jó férfi-női kapcsolat ritka mint a fehér holló. Persze most sokan fogják mondani, hogy bezzeg a zövék az az...
Én csak azt látom, hogy minden ismerősöm aki megházasodott már őszűl... egyik sincs még 40 éves...

Sok esetben a nők erőszakosak és azért van az amit ők akarnak, mert a férfi nem akar vitatkozni velük, inkább rájuk hagyja. Nos én meg nem ilyen vagyok.

És láss csodát(nyaralás) mindíg minden flottúl ment.
Akkor vagy bennem van túl sok női hormon, vagy talán nem kellene annyira polirozni a nőket. Ők is ugyan olyan büdöset szarnak mint pl. én. ;)

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es