Kívül tágasabb

Ön dönt: tökéletes test vagy szex?

2012.05.27. 01:10, Kívül tágasabb , 10 komment

Nyakunkon a nyár, ami a legtöbb, kevésbé szerencsés, vagy kitartó ember esetében a sok öröm mellett azt is jelenti, hogy lehet aggódni, hogyan nézünk majd ki a strandon.

Az aggodalmat persze tovább erősítik a mindenhonnan támadó reklámok és magazinok, melyekben tökéletes testű nők és férfiak élvezik felhőtlen örömmel a vízpart nyújtotta örömöket. Aztán az ember tükörbe néz...

Miután gyakorlatilag nem létezik olyasmi, amiről Amerikában ne készülne felmérés (ennél már csak a brit tudósok erősebb társaság...), így aztán most egy magazin készített felmérést arról, miként viszonyulnak a nők a saját testükhöz.

Nem untatnánk senkit az eredmények részletes ismertetésével (akit nagyon érdekel, az ide kattintva elolvashatja), de a legérdekesebb megállapításokat közreadnánk.

Nagy a nyomás

Kezdjük azzal, hogy a megkérdezett nők 68 százaléka azt mondta, a tökéletes test érdekében bevállalna egy hónap szexmentességet. Ami persze nem is csoda, hiszen 82 százalékuk bevallotta, hogy rendkívül nagy nyomásként éli meg, hogy tökéletes legyen a nyárra.

Ha nyár és bikini, akkor fotók is, no meg közösségi oldalak: gyakorlatilag a megkérdezett nők fele (egészen pontosan 44 százaléka) mondta azt, hogy ha valamelyik barátja feltenne róla egy bikinis képet a Facebookra, akkor vagy levenné a taget, vagy megkérné a barátját, hogy az egész fotót tüntesse el.

Erőteljes problémák akadnak az emberek testképével, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a nők több mint fele gyűlöli a hasát, míg 29 százalék a combjával nincsen kibékülve. És akkor még a közös halmazról nem is beszéltünk...

Ha dönthetne: tökéletes test, vagy egy hónap szex nélkül, melyiket választaná?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr944647253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

advanced%20flight 2012.05.27. 15:35:21

Gratulálok a cikkírónak ehhez az igénytelen, semmitmondó poszthoz, amit sikerült megkoronáznia azzal, hogy még a kérdést is rosszul tette fel, hiszen a tökéletes test ÉS egy hónap szexmentesség az ajánlat, nem pedig vagy-vagy.... Omg.

smartdrive 2012.05.27. 19:43:34

ez valami vicc? egy hónap szex nélkül? ez bármit megérne

dominicus 2012.05.27. 21:54:32

Egyébként ha már ennyire belemegyünk az ilyen bulvárosodási kérdésbe és a média hatalmas nyomásába, akkor már arról is beszéljünk, hogy most komolyan, 1 hónap, azaz 30 nap szexmentesség az tényleg akkora etwas? Nemcsak a tökéletes test kényszere jön a médiából ezek szerint, hanem az is, hogy nem vagy ember, ha nem szexelsz legalább hetente 3x. Éljen a divat! (Ja, egyébként: imádok szexelni. de csak azzal, akit szeretek. Ha nincsen ilyen, elvagyok szex nélkül is. Csak ez nem egy divatos nézet mostanában.)

K%C3%ADv%C3%BCl%20t%C3%A1gasabb 2012.05.28. 01:30:48

Kösz szépen a gratulációt és az igényes, sokat mondó hozzászólást. :) Nem mennénk bele szemantikai (ezt az idegen szavak és kifejezések szótárából néztük ki, hogy igényesnek tűnjünk) fejtegetésekbe, de szerintünk a "vagy" is jó. Mellesleg a posztba szorult jó adag irónia is szándékunk szerint, de hát ezek szerint nem elég, mert nem ment át. A dolog éppen arról szólt volna, hogy miként a "brit tudósok" kutatást, már az amerikai magazinok is minden hülyeségről felmérést készíttetnek. Bár ezt bele is írtuk a posztba, ezek szerint nem elég hangsúlyosan. A másik pedig, ami elgondolkodtató (de lehet, hogy azt is le kellett volna írni, hogy aki olvassa, gondolkodjon is...), hogy az emberek az élet alapvető szépségeit és dolgait képesek lennének feláldozni, hogy megfeleljenek a média által sugallt hamis képnek. Most komolyan: szerinted mindezt ilyen szájbarágósan bele kellett volna írni??? Tényleg érdekelne...

K%C3%ADv%C3%BCl%20t%C3%A1gasabb 2012.05.28. 01:33:30

Nem az egy hónap szexmentesség a nagy dolog (bár élethelyzete válogatja, mert egyébként meg ha van szerető társ, akkor igen), hanem az a hülyeség, hogy az emberek ilyen nagy százaléka hajlandó lenne feláldozni egy hamis kép érdekében.

advanced%20flight 2012.05.28. 14:40:40

Ehelyett a szánalmas bullshit helyett leírhattátok volna, hogy "jé, tényleg elbasztuk". Az irónia pedig valóban nem jött át, kicsit még gyakoroljátok az írást, az is egy szakma ugyanis. "hogy az emberek az élet alapvető szépségeit és dolgait képesek lennének feláldozni" Szerintetek egy hónap szexmentesség ezt jelenti? Nooormális? Banyek, azt sem értitek, amiről írtok!!!

K%C3%ADv%C3%BCl%20t%C3%A1gasabb 2012.05.28. 20:22:34

Lassan mondjuk, hogy te is megértsd: nem basztuk el! Ha esetleg vennéd a fáradtságot és még egyszer elolvasnád a címet, abban nem a "szexmentesség", hanem a "szex" szó szerepel. A magyar nyelv szabályai szerint a cím azt jelenti: Ön dönti el, tökéletes testet akar vagy szexet. Ne haragudj, de ennél egyszerűbben már nem tudjuk neked elmagyarázni. Kicsit gyakorlod még az olvasást és a szövegértést, ami ugyan nem egy szakma, de nem árt, mert akkor az ember nem kommentel baromságokat. Ha neked a szex nem tartozik az élet alapvető szépségei közé, akkor pedig részvétünk, és egyúttal már értjük is a hozzászólásaid.

Koczka%20J%C3%A1nos 2012.05.29. 18:20:09

Minek olyannal vitázni, aki a fáradságot helyett fáradtságot ír? ("Ha esetleg vennéd a fáradtságot és még egyszer elolvasnád a címet") Ha a helyesírása nulla, miért lenne a tartalmi rész (gyengébbek kedvéért fogalmazás) több, mint nulla?

K%C3%ADv%C3%BCl%20t%C3%A1gasabb 2012.05.29. 19:08:34

Igazad van. Megsemmisültünk. Komolyan. Szégyelljük magunkat. :( Mindenesetre megtisztelő, hogy a regisztrálásod utáni első hozzászólásod rögtön nekünk szólt. (Noha kénytelenek vagyunk feltételezni, hogy a komment valójában advanced flightnak szólt.) A magunk részéről lezártuk a vitát, tudomásul vettük, hogy mind tartalmilag, mind helyesírásilag nullák vagyunk. (Bár kicsit fáj, hogy egyetlen elírás miatt ilyen végletes következtetéseket vonsz le másfél év és több mint félezer poszt után, de ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni.) Nem szívesen veszítünk el kitartó olvasókat, hiszen nyilván te is és advanced flight is régóta követtek minket. Még egyszer köszi az értékes hozzászólást, és ebben semmi irónia nincs. Máskor jobban ügyelünk. Ha esetleg mégis úgy döntesz, hogy a jövőben is megtisztelsz figyelmeddel (aminek őszintén örülnénk), akkor szívesen vesszük az építő jellegű (nem csak nyelvi, hanem tartalmi) kritikát is, amit ezen poszt kapcsán még senkinek sem sikerült megfogalmazni. Köszönjük a figyelmed és hogy megtiszteltél minket és blogunkat (még ha sokra nem is tartod) az értékes időddel.

Vil%C3%A1gpolg%C3%A1r 2012.05.30. 13:27:44

Ez jó! A Koczka az már csak kocka, a fáraDTSág az meg bizony fáraDTSág, jól volt az eredetileg írva :)

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es