Kívül tágasabb

Szex a halál után?

2012.04.27. 00:59, Kívül tágasabb , 8 komment

Egy sor változtatást tervez az iszlamista többségű új egyiptomi parlament. Ezek között van pár, európai szemmel nézve meglehetősen ellentmondásos (és akkor nagyon finomak voltunk) is.

Ha az egyiptomi parlament elfogadja a tervezett változtatásokat, akkor a házasságkötés alsó korhatárát hamarosan 14 évre szállíthatják le, és korlátozhatják a nők tanuláshoz és munkához való jogát.

Szintén a tervezett új törvénykezés része lenne az – írja az Al Arabiya dubaji híroldal –, hogy a férjek a feleségük halála UTÁN hat órával még élhetnének az elhunyttal nemi életet...

Az egyiptomi Nemzeti Nőtanács erős kampányba kezdett az elképzelések ellen, mondván, azok „eljelentéktelenítik és aláássák a nők helyzetét, ami negatívan hatna az ország fejlődésére”.

Tavaly kezdődött

A halál utáni szex (számunkra egészen morbid) kérdése tavaly májusban merült fel először, amikor egy marokkói vallási vezető, Zamzami Abdul Bari kijelentette, hogy a házasság érvényes a halál után is, hozzátéve, hogy a feleségeknek is joguk van a szexhez a halott férjükkel.

A jelek szerint az akkor is meglehetős felzúdulást keltő gondolatot most felkapták az egyiptomi politikusok. Alapvetően próbálunk viszonylag semlegesek maradni a blogon, de azért ezt az egészet nem tudjuk másként, csak teljes őrületként jellemezni.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr524647284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberius 2012.04.27. 10:05:46

Akkor a múmiákkal már nem is lehet szexelni,mert azok ridegek? Egy 50 éves férfi simán megkaphat egy 12 éves lányt és ha már 14 lesz,akkor el is veheti. Iskola helyett szül majd 3-4 gyereket ,hogy terjessze az iszlám hitűeket a Földön. Utána már nincs rá szükség,akár meg is halhat,de amíg meleg,addig meg is lehet rakni. Ez nem őrület,hanem hulla gyalázás és pedofília,amit megpróbálnak törvényesíteni. Remélem,nem akarnak nálunk új templomokat építeni.

smartdrive 2012.04.27. 11:38:00

hehe, de ravasz. halott nőt meg lehet dugni, de halott férfinak hiába adagolod a viagrát. ezt jól kifundálták

kozmopolita 2012.04.27. 12:46:58

Kihallgatáson: - Amikor szeretkezett a feleségével, nem vette észre, hogy már halott??!! - Nem, a szokásos módon reagált... (Bocs)

szakmernok 2012.04.27. 14:29:31

És amikor azt mondja valak, hogy ezek állatok akkor meg vannak sértődve, pedig csak nekrofiol és pedofilok na meg állatok!

Yasmin 2012.04.27. 16:52:52

A muszlimoknak mecseteik vannak nem pedig templomaik. Nem Egyiptomról kellene az iszlámot megítélni, az egyiptomi állampolgárok fele keresztény, a muszlimoknak pedig nagy százaléka elhagyta a vallást, mint ahogy ez a parlamenten is látszik. Az a jogtudós, vagyis inkább sharia-kontár semmit sem tud a házasságról ha azt állítja hogy az a halál után fennáll, és hogy akkor lehetséges a szex is az elhunyttal. A házasság megszakad a halálkor. Ezen kívül hozzá kell venni több iszlám szabályt, össze kell forrasztani egy koncepcióba. vizsgálandó, hogy mi történik a holttesttel, minek kell történnie. Egy rituális mosdáson kell átesnie, amit nőknél csak nők végezhetnek el, az egyetlen aki jelen lehet az a volt férje. Mivel ez a mosdás tisztítja meg a testet, azt nem szennyezheti be a férj a spermájával. És fordítva is igaz, hozzátéve hogy bár holt testből elvileg nem válik ki sperma. Hozzá kell venni, hogy a nő nem utasíthatja el a férjét ok nélkül (a férj sem a feleségét, és ennek hogy örülne százezernyi keresztény feleség!!!!), azaz a szexuális együttléthez a beleegyezése kell, vagyis az, hogy ne álljon fenn olyan ok, ami miatt nem élhet nemi életet. Például ha menstruál, vagy böjtöl vagy beteg elutasíthatja a férjét. Mivel egy holt nőtől nem lehet megkérdezni, hogy fennáll e bármilyen ok, nem lehet vele nemi életet élni, mert az iszlámban a helal és a haram világosan elhatárolt, ami kétséges, azt pedig el kell kerülni. Kétséges, hogy a nő akarná e. És még 100 dolgot, hagyományt és Korán részt ide lehetne sorolni... És Isten tudja jobban. Amit Egyiptom parlamentje kitalált, az nem az iszlámhoz tartozik. Azzal, hogy 14 éves korra leszállitják a házassági korhatárt legális lehet a szexuális élet a koraérők számára, de ha visszanézünk 100 évet, nem koraérés ha valaki el tud látni egy háztartást 14 évesen, inkább büszkeség, Magyarországon nem általános, hogy akár egy bevásárlást rá lehetne bízni egy 14 évesre, olyan is van akire azért nem mert annyira nem tiszteli az anyját, hogy a visszajáróval meglopná... De ez a 14 éves korhatár felháborítja ezt az álszent Európát, mert ezzel jól el lehet takarni, hogy itthon a diszkóbalesetek alkalmán kiderül, hogy 12-15 évesek is éjszakáztak deliliumosan, drogosan. Jól el lehet vele takarni, hogy itthon alig van 14 évet betöltött és még szűz lány(aki háztartást vezetni amúgy még nem tudna, de szexelni igen). Pompás pletyka Egyiptom, és megint az iszlámra lehet valamit húzni, hogy a saját szennyünket eltakarjuk. És hányan de hányan kísérik 15 éves lányaikat abortuszra....? Fogamzásgátlót felíratni...? Baj az, ha valakiért a férje felelősséget vállal? És jobb az hogy az apa reggel felébreszti a barátja mellől a lányát? Az iszlám szorgalmazza a tanulást, nem különböztet nemek közt, így iszlám ellenes korlátozni a nők vagy a férfiak tanuláshoz való jogát. Ez tény.

Armitage 2012.04.27. 18:07:02

ez mind lehet szép és jó, de ezeket az elmebeteg törvényeket az " az iszlamista többségű új egyiptomi parlament. " hozza, és mégis kiről/kikről kéne az iszlámot megítélni, ha nem az iszlamistákról :) Az hogy a Koránban mi áll sajnos lényegtelen, mert jelen esetben - sok más iszlámista országhoz hasonlóan- írott malaszt, szenvelgő széplelkek számára iszlamista PR-nak tekinthető.

eusebius 2012.04.27. 18:35:37

Egyiptom kb 10 százaléka keresztény. Igazad van, hogy sharia-kontárokat emlegetsz, de sajnos Ők vannak a törvényhozásban, ez a fél Közel-Keletre és Dél-Ázsiára igaz (Irántól Afganisztánig). Az erősebb kutya és a dugás viszonya. Iskoláztatás, munkához való jog, vezetés, törvény előtti egyenlőség, mindenhol más, és igen, az iszlám lehet, egyenlőséget biztosít elvileg a nőknek, gyakorlatilag a törzsi, családi hagyományok tesznek rá, iszlám köntösbe csomagolva. Ilyet minden vallásban láthatunk egyébként. Véleményem szerint egy 14-16 éves ember nem érett a családalapításra (szexre igen, testileg érett), se férfi, se nő, még úgy sem, hogy az egyik fél idősebb. 100-200 évvel ezelőtt ez másként volt, de akkor az átlag életkor is rövidebb volt, illetve, azok a mocskos anyagiak, tudatlanul sajnos a nyomorgáson kívül más nem nagyon jut osztályrészül, sok esetben tanultan sem, de legalább a potenciál megvan. Ez a 14 éves házassági korhatár szerintem gyakorlatilag arra jó, hogy az apának, testvérnek nem kell vigyáznia a testileg felcseperedett, kíváncsi lányokra (és fiúkra). Muszlim országban élek, óriási a válások száma, pont azért, mert fiatalon a fiúkat is és lányokat is kiházasítják. Aztán 20-25 évesen megismerik az saját választás szabadságát, az anyagi függetlenséget, őszinte szerelmet és az abból fakadó testi-lelki örömöket. Egyiptomnak pedig, ha így folytatja, vége lesz, oda a turizmus, Izrael állítólag építi a Szuezi-csatornával párhuzamos vasútvonalat és terminálokat, lehet onnan is lesz kiesés. Erre a válasz, úgy, mint nálunk a Jobbik és a Gárda, a radikalizálódás, az pedig nem sok jóval kecsegtet.

matska 2012.04.27. 22:00:55

"Jól el lehet vele takarni, hogy itthon alig van 14 évet betöltött és még szűz lány(aki háztartást vezetni amúgy még nem tudna, de szexelni igen)." Erről vannak adataid, vagy csak úgy bedobtad ide, hogy a képmutató Európához képest jobb színben tűnjön fel a dolog? Először is, nem minden európai tizenéves él szexuális életet, de ha él is, ideális esetben (a "nem ideális" eset büntetendő) szabad akaratából. Vajon egy 14 éves lány mennyire szabad akaratából megy férjhez? Persze éppen ezeket az éveket illetően sok kérdés felmerül, nincs pontos határvonala annak, hogy mikor számít egy fiatal a nemi élethez elég érettnek.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • plokmi: Hiába jósoltak komor jövőt az emberiségnek, már évtizedek óta mindenféle formában (tanulmányok, filmek stb.). A különbség csak annyi lesz, hogy a folyamat nem diktatórikus, hanem teljen önkéntes ala... (2019.01.19. 07:13) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • kvadrillio: jAHHHH........EZ AZ ÓRIÁSI IN TERNETES KÉMHÁLÓZAT, EGYRE KITERJEDTERBBEN MŰKÖDIK ! ÉS A TULAJAINAK EGYRE TÖBB MILLIÁRDJA HALMOZÓDIK FEL EZÉRT.........KAPITALIZMUS EZ A JAVÁBÓL ! a cocilizmus ehhe... (2019.01.19. 07:07) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • enpera: Aki regisztrált, lemondott a személyiségi jogairól. (2019.01.19. 06:51) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • Siphersh: Hát, ebből nem igazán derült ki, hogy mi lehetne ezzel a probléma. A legközelebb akkor jutott a cikk ahhoz, hogy megtudjak erről valamit, amikor azt írja, hogy "jogi aggályokat vetett fel", de ez na... (2019.01.18. 21:23) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • MTA rendes tagja: zsidó trükk (2019.01.18. 21:21) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es