Kívül tágasabb

Milliomosok, bukott politikusok és szexi nővérkék

2011.06.19. 22:35, Kívül tágasabb , komment

A múlt héten kísérletképp elindított heti visszatekintő poszt siker lett és a Facebook-oldalunkon feldobott szavazáson is a többség egyértelműen mellette voksolt, úgyhogy (megkésve bár) ezen a héten folytatjuk. Lássuk hát, milyen sztorikról írtunk a héten!

 

Hétfőn arról posztoltunk, hogy Anthony Weiner (botrányáról mindent elolvashat itt) személyében egy demokrata párti politikus indította útjára a jelek szerint viharként terjedő „szexképeket küldözgetek magamról” kezdeményezést, aminek legújabb áldozata Saratoga Springs rendőrfőnöke.

Christopher Cole beismerte, hogy a polgármesteri hivatalban lévő irodájából meglehetősen illetlen képeket küldözgetett egy nőnek, akivel „időnként személyes kapcsolatban” állt.

Az ügyet jelentősen bonyolítja, hogy a hölgy, akivel a rendőrfőnök úr „időnként személyes kapcsolatban” állt, bizonyos Laurie Masi, korábban már felszólította, hogy ne küldözgessen neki ilyen képeket, de a rendőrfőnök nem hallgatott rá. Mit lépett ekkor a hölgy? A rendőrséghez fordult... Minden továbbit ide kattintva olvashat el.

Kedden a legmocskosabb amerikai városokba látogattunk el a Travel + Leisure magazin listája alapján. A listán olyan nagyvárosok szerepelnek, mint Memphis, New York, Baltimore, Las Vegas vagy Miami, de egyik sincs az első háromban. 

Ha szeretné tudni, melyik a három dobogós ebben a kétes dicsőséget hordozó versengésben, akkor ide kattintva megtudhatja.

Szerdán kínzó kérdések egész sorával bombáztuk olvasóinkat. Ilyenekkel, mint: ki keresett tavaly többet: Rafael Nadal vagy Roger Federer? Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi? Katy Perry vagy Beyoncé (fenti képünkön)? Mindezt annak apropóján, hogy a Forbes magazin összeállította 2010 legjobban kereső fiataljainak listáját. Az egyetlen kitétel az volt, hogy csak az kerülhetett fel a listára, aki még nem töltötte be a 30. életévét. 

A kérdésekre a válasz itt található, ám annyit azért elárulunk, hogy a 10. helyezett 18,9 millió fontot keresett tavaly, míg a lista éllovasa közelítette az 50 milliót. Ja, ami a nemek harcát illeti, a férfiak 6:4-re nyertek (ha már olyan sok a sportoló a legjobban keresők között..).

Csütörtökön bemutattuk azt az új öltözködési kódexet, amely Nagy-Britannia egyes közkórházaiban írja elő, mit (és hogyan) viselhetnek az orvosok, a nővérek és a kisegítő személyzet. Az ok prózai: egyre több beteg panaszkodott, hogy a személyzet túl kihívóan öltözködik.

Így aztán a kódex meghatározza, hogy „az olyan ruházat, amely láthatóvá teszi a derekat, a törzset vagy a túlságosan mély dekoltázst nem elfogadható, miként nem az a farmer, a short, a legging vagy a miniszoknya viselése sem”. További részletek itt olvashatók.

A hét utolsó munkanapján bemutattuk az orosz kormányfő új fotósát, aki nem más, mint Jana Lapikova (őt láthatják a lap tetején is, ha valaki nem ismerte volna meg). A hír nem csak pletyka, azt megerősítette az orosz kormányfő szóvivője is, aki azt is elárulta, hogy a hölgyet azért alkalmazzák, hogy némileg tehermentesítsék a másik két „udvari” fotóst. Ha még nem mondtuk volna, a hölgy a 2008-as Miss Moszkva szépségverseny döntőse volt, és ennek megfelelően dekoratív. Hogy mennyire, azt ide kattintva Ön is megnézheti!

Szombaton sikerült hatalmas vihart kavarnunk az állatoknak adagolt antibiotikumok történetével. (Nem utolsósorban azért, mert sajnálatos módon elkövettünk néhány apróbb pontatlanságot, amit a szemfüles kommentelők rögtön ki is szúrtak és a szemünkre is vetettek.)

A sztori mindenesetre kemény, ugyanis az elmúlt tíz évben drámaian megugrott a modern antibiotikumok használata a farmokon, konkrétan a nyolcszorosára nőtt, míg ugyanezen idő alatt a háziállatok száma erőteljesen csökkenni kezdett. A sertések esetében ez a csökkenés 27, a marháknál 10, a baromfi esetében pedig 10 százalék volt.

Az adatok mögött pokoli valóság húzódik meg. A nagy szupermarket-láncok által a tenyésztőkre erőszakolt alacsony ár következtében az állatállományt egyre mostohább körülmények között tartják, és a nagy tömegben a különböző fertőzések, járványok is gyorsabban terjednek.

Akit érdekelnek a részletek, ide kattintson! A vita egy jelentős része a Facebook-oldalunkon zajlott (nem csoda, már több mint 1800 barátunk van), ha érdekli, vagy csatlakozni szeretne, kattintson bátran, főleg, hogy sokszor előfordul, hogy ott olyan sztorik is kikerülnek, amik a blogon nem.

Végezetül vasárnap kínai szellemvárosokat mutattunk be, hiszen az ázsiai országban 64 millió otthon (lakás és ház) áll üresen. A szám európai léptékkel felfoghatatlan. Ráadásul ez tavalyi adat és azóta folyamatosan épülnek az ingatlanok szerte az országban. (Nem véletlen, hogy Kína az acél-, a cement- és a vasércfelhasználás szempontjából abszolút meghatározó erő a világban, sőt, egyes szakemberek szerint még soha egyetlen ipari társadalom sem használt fel ezekből az építőanyagokból annyit egy főre vetítve, mint a kínaiak.) 

Közben már a kínai kormányhoz közel álló kutatóközpontok is arra figyelmeztetnek, hogy egyre nagyobb az ingatlanlufi, vannak olyan nagyvárosok, ahol az ingatlanárak 70 százalékkal haladják meg a reálisnak tartott piaci értéket. További részletek és valóban elképesztő fotók itt olvashatók és láthatók.

Ez volt tehát a hét a Kívül tágasabb blogon, kisebb vitákkal (amit nem bánunk, mert szeretjük, ha reagálnak az olvasók – persze nem azon az áron, hogy hibázunk...) és reméljük, sok érdekességgel!

Hétfőn folytatjuk!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása