Kívül tágasabb

Mire gerjednek a nők?

2011.03.26. 20:29, Kívül tágasabb , 3 komment

Uraim, szembe kell nézniük a szomorú ténnyel: nem kellenek már a nőknek a fényes páncélú lovagok. Amire szükségük van, az még csak nem is a túlápolt, metroszexuális férfi, és még csak nem is a csapodár rosszfiú, hanem…

Ám mielőtt elárulnánk a titkot (tudjuk, tudjuk, ne tessék türelmetlenkedni, mindjárt…), egy pár gondolatban visszautalnánk a tegnapi posztra, melyben azt próbáltuk meg bemutatni egy friss, az Electronic Arts játékprogram-gyártó mamutvállalat által megrendelt felmérés alapján, hogy mitől indulnak be a férfiak, milyen az ideális nő (legalábbis a felmérésben részt vettek szerint, tegyük gyorsan hozzá).

Miközben természetesen mindenkit bátorítunk, hogy olvassa el a tegnapi posztot, azért annyit elárulunk a lustáknak is (noha nem feltétlenül érdemelnék meg…), hogy a megkérdezettek kétharmada a hatalommal bíró, vezető beosztású, szexi nőkre vágyik. Ez különösen igaz a fiatalabb, 30-34 közötti férfiakra, akiknél az arány 71 százalék.

Szakemberek szerint az erős, független, szakmájában sikeres nő főleg a gazdasági válság miatt vonzza a férfiakat, akik immár elvárják, hogy a partnerük is járuljon hozzá a közös kassza megtöltéséhez.

Nő és férfi ugyanazt a típust akarja

Na, de visszatérve a férfiakhoz, a fentiek fényében aligha meglepő, hogy a megkérdezett nők közel kétharmada (egészen pontosan 60 százaléka) a magas beosztásban dolgozó, azaz hatalommal bíró férfit választana magának.

Leáldozott a lovagias, udvarias, előzékeny magatartásnak, legalábbis minden tizedik nő ezt a gyengeség, vagy lekezelő nagyképűség megnyilvánulásának, és így gyengeségnek tartja. (Itt azért a Kívül tágasabb blog egy pillanatra megállna és heveny fejcsóválásba kezdve tenné fel a kérdést: ez a 10 százalék vajon normális?)

Ennél még érdekesebb, hogy a manapság oly divatos, egyebek mellett David Beckham (jobboldali képünkön a feleségével) fémjelezte metroszexualitás (azaz a már-már nőies ápoltság, a nem kifejezetten férfias öltözködés, mindez egyértelműen heteroszexuális fériaknál) a megkérdezett nők közel felénél (45 százalék) simán kiveri a biztosítékot.

Colin Farrel? Kösz, nem kell!

Akkor jöhetnek a rosszfiúk! – gondolhatnánk, de nem lenne igazunk, hiszen csupán minden hatodik, a felmérésben részt vett hölgy találta ellenállhatatlanul vonzónak a Colin Farrellhez (a lenti nagy képen) vagy Gerard Butlerhez hasonlító csapodár fenegyerekeket.

A zászló tehát egyértelműen a magas beosztásban dolgozó (így aztán egyértelműen jól is kereső), hatalommal rendelkező férfiaknak áll (na, ebben legalább nem sok meglepetés van, nem úgy, mint a tegnapi posztban a hölgyeknél).

Jó móka, amíg tart

„A nők azt a bizsergést és izgalmat keresik, amely elvonja őket a hétköznapi élet, a munka, a gyerekek és az egyebek megszokott unalmától. A rosszfiú kihívás, hiszen minél nehezebb a játék, annál szívesebben vetjük magunkat bele” - vélekedett Jo Barnett párkapcsolati szakértő.

„A rosszfiúk szexuális vonzereje, amivel az udvarias, segítőkész férfiak jó része nem tudja felvenni a versenyt, hogy bármit megúsznak, mindenből kivágják magukat. Sármosak, és bár soha nem tudhatjuk, igazat mondanak-e, jó móka, amíg tart” – tette hozzá a szakember.

Feltételezzük, hogy igaz, amit a felmérés mutat, de ha már tegnap némi végkövetkeztetéssel engedtük útjukra a kedves olvasókat, akkor ezt most sem álljuk meg: higgyenek nekünk, hosszú távon célszerű a normális, udvarias pasikat választani.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása