Kívül tágasabb

Az amerikai gazdagok titokzatos kisvárosai

2016.10.21. 06:48, Kívül tágasabb , 5 komment

Palm Beach, vagy Aspen nevét mindenki ismeri, a szupergazdagok kedvenc helyeiről van szó. No de mi a helyzet például Scarsdale-lel vagy Rolling Hills-szel? Róluk ki hallott már? Pedig ezekben lakik az amerikai 1 százalék, ezek azok a városok, ahová csak a leggazdagabbak költöznek. Lássuk hát őket!

egyesult_allamok_belle_meade.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Egyesült Államok

Megdőlt a szex egyik legnagyobb mítosza

2016.10.20. 06:41, Kívül tágasabb , 16 komment

A szex körül elég sok mítosz terjeng, ezek közül az egyik legnagyobb az, hogy a nemi élet jó módszer a kalóriaégetésre, és arra, hogy az ember formában maradjon. Nos, a rossz hírünk az, hogy ez nem igaz – persze ettől még nem árt szorgalmasan gyakorolni.

szex_flickr_com_bryan_brenneman_3.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Havanna, csoda és romok

2016.10.18. 06:46, Kívül tágasabb , 9 komment

A kubai-amerikai viszony enyhülésével egyre többen fedezik fel maguknak Havannát, és van is mit felfedezni, hiszen a kubai fővárosnak rengeteg arca van. Elképesztő kettősségek jellemzik, hiszen miközben csodálatos épületekkel van tele, rengeteg hihetetlenül romos állapotban van.

cim_152.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Hol mennyi munkaszünet jár Európában?

2016.10.17. 06:44, Kívül tágasabb , 4 komment

A munkaszüneti napok száma országonként, mi több, évenként is változik, attól függően, hogy éppen bizonyos napok hétvégére esnek-e. Vannak jó évek, meg rosszak, Magyarországon pedig pláne bonyolult a rendszer a hosszú hétvégék hagyománya miatt. Lássuk, Európa országaiban hány fizetett ünnepnap jut a dolgozókra!

europai_munkaszuneti_napok_2016_forras_jakubmarian_com.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: munkaszünet Európa

A legjobb brit miniszterelnökök listája

2016.10.15. 06:46, Kívül tágasabb , 3 komment

Azt, hogy ki egy ország történetében a legjobb (vagy a legrosszabb) miniszterelnök, elég nehéz objektíven megítélni, ráadásul az idő múltával a megítélés is változhat. (Ezt éppen Magyarországon fölösleges is hangsúlyozni, ugye.) Időről-időre azért csak összeáll egy lista, most éppen az Egyesült Királyságban, ahol a II. világháború óta eltelt időszak kormányfőit állították sorrendbe 82 szakember megkérdezése nyomán.

tony_blair_es_david_cameron.jpgTony Blair és David Cameron

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Nagy-Britannia

Öt meglepő tény Bob Dylanről

2016.10.14. 06:46, Kívül tágasabb , 4 komment

A friss irodalmi Nobel-díjas Bob Dylanről csütörtök óta rengeteg méltatás jelent meg világszerte (megérdemelten és joggal), valóban egy nemzedék hangja, a költészet egyik megújítója. A sok dicsérő mondatból kiindulva azt hihetnénk, hogy a lemezeladási listákon is tarolt – rögtön kiderül, hogy ez messze nincs így.

bob_dylan.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Bob Dylan

Miről dumálnak az öltözőkben?

2016.10.13. 06:40, Kívül tágasabb , 36 komment

Komoly botrányt okozott nemrégiben az a videó, amit a Washington Post bányászott elő Donald Trumpról, és melyen a republikánus elnökjelölt becsmérlő megjegyzéseket tesz a nőkre. A politikus később elnézést kért és azzal védekezett, hogy ez csak amolyan „öltözői dumálgatás”. No de miről beszélgetnek az öltözőben valójában például az amerikai profi kosarasok?

nba.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Beetetés mesterfokon

2016.10.12. 06:47, Kívül tágasabb , 13 komment

Noha egyre többen próbálnak egészségesen étkezni, mégis még mindig sokan vannak, akiket sikerrel manipulálnak a szupermarketek, így aztán csak megveszik azt a rágcsálni valót, csokit, vagy cukros üdítőt. Legalábbis Ausztráliában így van…

csokolade_foto_pixabay_com_baiyebao.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Hollywoodi sorozatsztárok csúcsfizetései

2016.10.11. 06:35, Kívül tágasabb , 10 komment

A tévé az új mozi, és még kapásból tudnánk két-három hasonló sablonnal indítani, ám az kétségtelen, hogy a sorozatok mind minőségben, mind fizetésben lassan elérik a mozifilmek kategóriáját. Az egymillió dolláros álomhatárt ugyan még mindig csak kevesen lépik át (epizódonként, természetesen), ám alatta már elég nagy a tülekedés. Megmutatjuk a legtöbbet keresőket.

kaley_cuoco.jpgKaley Cuoco az egymillió dolláros klub tagja 

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: sorozat Hollywood

Tíz ország helyi szemmel

2016.10.10. 06:41, Kívül tágasabb , 11 komment

A világ már csak úgy működik, hogy a legtöbb országról él valamilyen kép az emberekben, más kérdés, hogy ez a kép mennyire valós. Éppen ebből a gondolatból kiindulva indult el egy kezdeményezés a Quorán, ahol rengeteg országról írta le egy vagy több helyi, szerinte mitől érdekes, mit érdemes tudni róla, vagy mi az az előítélet, ami a leginkább zavaró számára. Ezekből választottunk ki tízet.

ausztralia_sajat.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • Bicepsz Elek77: Baltimore es Washington DC biztonsagosabb lett??? Ajjjajj.. valami buzlik a statisztikakban.. Chicago hatarvaros(mint San Diego delen), igy sok a csempeszbanda es a leszamolasok is.. (2016.10.22. 07:58) Örökre a bűn városa?
 • Bicepsz Elek77: Ja. Mindenhol vannak ilyenek. Nyugaton(+Del-Amerikaban, Del-Afrikaban stb.) gazdagek nem keverednek a porneppel, főleg nem a nem fehér bevandorlokkal(Európában) vagy helyiekkel. (2016.10.22. 07:52) Az amerikai gazdagok titokzatos kisvárosai
 • sandorkavagyok2: az ilyet eltiltanám a blogítástól de még internet közelébe se engedném. a szavazati jogát is visszavonnám. (2016.10.21. 22:45) Az amerikai gazdagok titokzatos kisvárosai
 • sandorkavagyok2: ez történik ha bármilyen faszkalap blogírásba kezd. aztán elnevezi magát bloggernek és veri a faszát hogy ő mekkora király (2016.10.21. 22:38) Az amerikai gazdagok titokzatos kisvárosai
 • LiberAll: Pár képet berakni halálos bűn lett volna, vagy tiltja a poszt-toló vallása???? S ez a szar így kint van az index főoldalán.... szánalom.... (2016.10.21. 21:57) Az amerikai gazdagok titokzatos kisvárosai
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es