Kívül tágasabb

Elmentek otthonról

2016.08.25. 06:49, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

A Külső-Hebridákkal valahogy úgy van az ember, hogy turistaként fantasztikus odalátogatni, ám ott élni nem lehet valami szívderítő dolog. Ez nem csak légből kapott vélekedés, amit az is bizonyít, hogy lassan az utolsó család is elköltözött, tucatjával állnak magukra hagyottan a házak. Most akár kisebb fordulópont is következhet a nem túl szívderítő történetben – de hogy jön mindehhez egy angol punk rock banda egykori dobosa?

5_279.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Akik dalban mondták el

2016.08.23. 06:49, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

Egy-egy popsláger sok mindenre alkalmas lehet, egyebek közt arra is, hogy előadója üzenjen vele valakinek. Van rá példa, hogy az üzenet és annak címzettje teljesen egyértelmű (ilyen volt például John Lennon How Do You Sleep című, nem túl elegáns dala Paul McCartney-nak a Beatles felbomlása után), de előfordul az is, amikor nem biztos, kinek is szól a szöveg. Ebben a válogatásban ilyen is, olyan is szerepel.

justin_timberlake_es_britney_spears.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Urak és szolgálók

2016.08.22. 06:43, Kívül tágasabb , 34 komment

A nagyhatalmak közül Oroszországban a legnagyobb szakadék a társadalomban az igazán gazdagok és a szegények között. Egy nagyon érdekes fotósorozat egymás mellé állította a moszkvai dúsgazdagokat és az őket kiszolgáló személyzet egy-egy tagját. Érdekes fényképek születtek…

cim_142.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az ismeretlen Hawaii

2016.08.20. 06:45, Kívül tágasabb , 35 komment

Hawaiiról mindenkinek a homokos óceánpart, a napsütés, a nyugodt, boldog élet jut az eszébe, amit esetleg néha megzavar egy-egy vihar, de alapvetően mi baja lehet annak, aki ezen a mesés szigeten él, nem igaz? Hát nem teljesen. Legalábbis Phil Jung fotói más képet festenek.

cim_141.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Egyre több a nő a börtönökben, de senki nem tudja, miért

2016.08.19. 06:42, Kívül tágasabb , 4 komment

Érdekes trend figyelhető meg az elmúlt évtizedekben az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő kerül börtönbe egy nemrég megjelent tanulmány szerint. Ami legalább ennyire érdekes, hogy senki sem tudja, mi ennek az oka.

borton.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A legjobb hírnevű országok

2016.08.18. 06:47, Kívül tágasabb , 15 komment

Immár hagyományosan közreadták azt a listát, melyen a legjobb megítélésű országok szerepelnek. Talán nem meglepő az európai túlsúly, miközben egészen meglepő helyezések is vannak.

stockholm_2_foto_pixabay_com_maky_orel.jpgStockholm jó hely. Nem is kicsit... (Fotó: pixabay.com/Maky_Orel)

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Gyönyörű táncosnők a pusztuló Velencéből

2016.08.17. 06:43, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

Kis túlzással lassan az egész világra kiterjed a Balerina Projekt, amit még 1999-ben indított el a New York-i Dane Shitagi. Az ötlet a maga egyszerűségében is zseniális: egy-egy város elhagyott, kissé talán lepusztult környékein fotózni a táncosokat – az így létrejött kontraszt igencsak elgondolkodtató.

cim_140.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Sztárszakácsok főznek a riói szegényekre

2016.08.16. 06:44, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

Lehet szeretni, vagy nem követni az olimpiát, és az is nagy kérdés, hogy hosszútávon milyen gazdasági hatásai vannak, azonban az olyan kezdeményezések, mint amilyet most Rióban az olasz sztárséf, Massimo Bottura indított, mégis visszaadják a reményt az embernek.

massimo_bottura.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Chaplin hegedűjétől a Titanic-kulcsokig

2016.08.15. 06:43, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

Nem lehet azt állítani, hogy a Christie’s aukciósház ne adná meg a módját szeptemberi londoni árverésének. A 250. évfordulóra rendezett eseményen ugyanis igazán rendkívüli tételek kerülnek kalapács alá. A 90 darab mindegyikének egészen érdekes és izgalmas a története, és ami még jobb, most meg is lehet tekinteni őket Kensingtonban. Lássunk most ezek közül ötöt!

chaplin_hegeduje.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: árverés Christies

Már nem London a legdrágább város

2016.08.13. 06:43, Kívül tágasabb , Szólj hozzá!

Az utóbbi hónapok brit gazdasági felfordulása egészen érdekes fejleményekkel járt, például azzal, hogy két és fél év után már nem London a legdrágább város megélhetés szempontjából.

london_1.jpg

Tovább »
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • Janka vagyok: szopjanak le egy orángutánfaszt... (2016.08.23. 23:27) Így nyaraltak a világsztárok
 • Almandin: @Cuhavidéki: Jól mutatják ezek a képek a vadkapitalista társadalmak polarizálódását. Nálunk is van hasonló folyamat. Sajnos Kelet-Európa a latin-amerikai társadalmak példáját követte a gyakorlatban... (2016.08.23. 22:06) Urak és szolgálók
 • Almandin: @chrisred: Jó meglátás. (2016.08.23. 22:03) Urak és szolgálók
 • Cuhavidéki: Igazi posztszocialista életképek. "A legtöbben, akik ilyen munkára adják a fejüket, elsősorban azért teszik, hogy pénzt gyűjtsenek egy boldogabb jövő reményében." A boldogabb jövő reménye legfelje... (2016.08.23. 09:49) Urak és szolgálók
 • chrisred: @Almandin: Éppen ez a magatartás alapja. Most kompenzálják azt, hogy a szocializmusban nem lehetett nyíltan érzékeltetni az úgynevezett dolgozó osztályok iránti lenézést. (2016.08.23. 09:42) Urak és szolgálók
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es