Kívül tágasabb

A kapcsolatok legnagyobb ellensége

2018.03.14. 06:30, Kívül tágasabb , 10 komment

Az új kapcsolat izgalmai örömet, boldogságot, sőt eufóriát hoznak, amíg egyikőtök nem sokall be valami miatt és gyorsabban kiszeret a másikból, mint ahogy a Tinderen balra húzta volna.

szerelem_foto_pixabay_com_bdcbethebest_1.jpg

A YouGov új kutatása szerint az egyik leggyakoribb ilyen ok a higiéniában keresendő. A megkérdezett brit férfiak és nők leginkább a tisztasági elvárások közötti szintkülönbséget határozzák meg válóokként. 

A kutatók 30 attribútumot soroltak fel a szexuális vágytól a kifinomultságig és a megkérdezettek 71 százaléka azt állítja, hogy az válik számára leginkább kellemetlenné, aki nála kevésbé törődik a tisztasággal. 

„Sokszor vezethet szakítást, ha a két fél másként gondolkodik a tisztaságról. Ha valaki tisztán és rendben tartja a dolgait, míg a partnere folyamatosan rendetlenséget és káoszt csinál, úgy érezheti, hogy az tiszteletlen és önző, ami még annál is rosszabb, mintha rendetlen és piszkos volna” - mondta Jo Barnett kapcsolatszakértő. 

Mint minden vitás esetben, ebben is az a leginkább célravezető megoldás, ha átbeszéljük a problémát, és megpróbáljuk elmagyarázni a másiknak a problémánkat. A szakember szerint a kompromisszum ebben az esetben is megmentheti a kapcsolatot. 

A YouGov kutatása szerint a válaszadók 53 százalékban azért szakítanak a partnerükkel, mert nem találják elég intelligensnek, míg 45 százalék szerint a vallási különbségek is két ember közé állhatnak. 

A megkérdezettek 41 százalékát a politikai véleménykülönbség, 38 százalékát az eltérő társasági élet motiválja a szakításra. Érdekes módon 36 százaléknál szakítóok az, hogy a másik többet (vagy éppen kevesebbet) sportol, mozog. 

Másrészről 84 százalékukat nem zavarná, ha a párja többet keresne, mint ő, vagy viccesebb lenne, vagy jobban szervezné az életét. Figyelembe véve azt, hogy a kevésbé vicces, kevesebbet kereső, vagy kevésbé jól szervező partner ebből hasznot húzhat, ezek az eredmények nem meglepőek.

(Fotó: pixabay.com/bdcbethebest)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4213735556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

karandash 2018.03.14. 16:57:32

A valódi ok a kapcsolatok felbomlása mögött az, hogy a felek csalódnak a másik féllel szemben támasztott elvárásaikban. Ugyanis nem a másikkal akarnak együtt lenni, hanem egy olyan idealizált alakkal, akit elképzelnek maguknak és akiről úgy gondolják, hogy megérdemlik őt és akiből nekik hasznuk lesz, beteljesíti valamilyen kívánságukat, vágyukat.
Nők a jól kereső, de magára nem költő, magát a nőnek alárendelő, magabiztos, de a nővel szemben engedékeny, iranyítható férfit akarnak hosszútávra. (Rövidtávon meg a gorilla módra baszó kigyúrt csávó a nyerő.)

A férfi meg egy nem széttaposott, nem túl anyagias, nem teljesen síkbuta, ápolt, nem hisztis, szexuális téren eléggé nyitott nőt akarnak.

Az elvárások, amikkel belemennek a kapcsolatokba, magukban hordozzák a kudarcot is.

Burgermeister 2018.03.15. 17:44:14

@karandash: Jol irod! Egyetértek, magam is ismerkedek egy nővel,sokadik párhuzamosan mindegy miért(az egyik kettedik beeseik, legyen tartalék, stb..) hááát elvárás van, adom alá a lovat, ráültetem aztán gyííí paci, next one.

kvadrillio 2018.03.15. 18:50:29

..... egyetlen jó beszédet hallottam és az Vonáé volt !!!!!
ezT...
Vona Gábor értelmiségiek előtt elmondott beszéde | www.sokkaljobb.hu
A TÖBBI CSAK LÓZUNGOK HALMAZA.....

subidubidu 2018.03.15. 21:56:05

@karandash:
Ezek után nem is értem, hogy lehetnek még jól működő kapcsolatok, miért házasodnak az emberek.
:-D

smartdrive 2018.03.15. 21:56:55

a kapcsolatok legnagyobb ellensége annak felismerése, hogy tulajdonképpen akár szét is mehetnének...

karandash 2018.03.16. 06:47:49

@subidubidu: hogy miért házasodnak az emberek arra megadtam a választ, azt hiszik, hogy megtalálták az elvárásaiknak megfelelő embert, akiből hasznuk lesz, aki teljesíti a vágyaikat, aki megoldja az életüket (a nők nagy része ezt várja a férfitól), aki megfelel a fejükben kialakult idealizált partnerképnek. Az emberek nagy része nem a partnerébe szerelmes, hanem a saját fejében kialakult idealizált, számára mindenben megfelelő alaknak. Pefig ilyen személy jó eséllyel nem létezik, vagy minimális az esély arra, hogy pont őt akarja viszont is.
Aztán amikor lehull a hályog a szemükről, kiderül, hogy az illető nem olyan, amilyennek elképzelték , akkor jön a csalódás.
Akár önhibáján kívül is, nem kell ehhez alakoskodó, szerepet játszó embernek lenni, egyszerűen mások az elvárások, mint amit ő teljesíteni tud, akar.
Volt olyan barátnőm, aki nagyon szerelmes volt belém, férjhez akart menni hozzám, noha én erre még csak utalást sem tettem. Aztán világossá vált számomra, hogy ő a férjhezmenésbe volt szerelmes, ez volt az álma, rögeszméje, gyakorlatilag akárkivel, akárkihez. És ahogy kiderült, hogy az aktuális barát nem fogja elvenni, váltott. Úgyhogy elég sok kapcsolata volt. Érdekes módon gyereket azt nem akart, csak hogy legyen egy férje, aki jól keres, jól néz ki és aki mellett főállású feleség lehet.

Az irreális elvárások miatt végződik a házasságok 60%-a válással.
A maradék 40% meg azért nem, mert vagy tényleg megtalálták az álompartnert a másikban mindketten vagy mert pár év után, amikor csalódnak, akkor már van gyerek, közös hitel, 30+ évesen már úgyse találnának új társat, kényelemből együtt maradnak, férfi munkába temetkezik, a nő beezoterikusodik. Aztán vannak sokan, akik szemet húnynak afelett, hogy a partnerük szeretőt tart, nem válnak, mert minek.
Sokan elkezdenek többesszexet gyakorolni vagy swinger klubba járni, ismerek ilyen párokat is, ő már legjobb esetben is csak barátok, szemük se rebben ha a partnerüket egy másik férfi dugja gorilla módra, ha ők is kapnak cserébe muffot.

szanaImas 2018.03.16. 08:01:11

@karandash:

Gondolom, férfi vagy, mert eléggé nyilvánvalóan a nőkre haragszol jobban a kommentjeid alapján.
Az viszont egyértelműnek látszik a komentjeid alapján IS, hogy a 99%-s párkapcsolati kudarcok 50%-ában van egy férfi is, ergó ők is nyilván a saját elképzeléseikben csalódtak, azaz semmivel sem jobb a helyzet a nemek közötti melléfogásokban. Próbálj túllépni azon, hogy nem találtad meg a neked való párt, mert azért nem az összes többi nem neked való nő a hibás.
Nyilván nem vitatkoznék azzal, hogy a kapcsolatok nagy része hosszú távra alkalmatlan, mert ezek tények, de egyrészt ennek felismerése 40-50+-osan történik meg, másrészt nem vezet a felismerés sehová, mert mindig is így volt, és így is lesz, a legtöbb ember meg megelégszik a részsikerekkel, de nem is jut el a felismerésig sem, csak próbál boldog lenni vagy így, vagy úgy, ideig-óráig, és közben kompenzálja valahogy a hiányokat. (Nyilván nem azt mondom, hogy ez jó dolog, viszont nincs jobb.)
A lényege az egész "hozzádszólásomnak", hogy ha másokban (főleg a "nőkben") keresed a saját elvárásaid eddigi be nem teljesülésének okát, akkor csak picsogásnak tűnik az egész. Kivéve, ha valami fatális véletlennek köszönhetően nem így akadsz rá pont arra, akit keresel. (Bár ennek az esélye mindenképp nőne azzal, ha nem csesztetnéd külön is a nőket! :D)

Endre Kis 2018.03.16. 08:53:35

@szanaImas: szívemből szóltál... eléggé süt belőle az utálat a nők iránt.

karandash 2018.03.16. 10:07:23

@Endre Kis: tévedsz, nem utálom a nőket. Egyszerűen leírtam, hogy a valóságtól elrugaszkodott elvárások okozzák a kapcsolatok végét. Az emberek a saját elméjükben kicsiholt képbe, illúzióba szeretnek bele és nem a másik emberbe. Igaz ez férfiakra és nőkre is.

@szanaImas: nem haragszom a nőkre. Most is van egy kapcsolatom. De elég idős vagyok hozzá és elég sok országban, kultúrában megfordultam má ahhoz, hogy lássam, hogy hogy működnek és mennek tönkre a kapcsolatok.
Az ok az, hogy mindenki saját elvarásait akarja megvalósulni látni a partnerében. Én erről pár éve letettem és sokkal boldogabb vagyok és a partnereim iránt őszintén érdeklődő emberként közeledek (mondjuk én mindig is ilyen voltam). Másokon látom, hogy még mindig azon vergődnek, hogy mit tudnak kapni egy kapcsolatból, mi hasznuk lesz, mennyiben felel meg az illető a saját ideáljuknak.
Én már túl vagyok ezen, tudom, hogy nincs tökéletes ember, az élet véges, a kapcsolatok is végesek (még akkor is, ha egy helyrajzi számon is élnek az elhidegült pár tagjai életük végéig), nincs értelme másokat azért okolni, mert nem felelnek meg nekünk mindenben. El kell venni, amit önként és szívesen adnak és nem szabad toporzékolni azért, hogy a vágyainkat kielégítsék.
Remélem érthető.

szanaImas 2018.03.16. 18:55:58

@karandash: Abszolút érthető, és jól is hangzik.

Gondoltam, hogy majd egy nő meg összesztereotipizál egy pasis elvárást, de leült a buli. :) Bár én nem vagyok nő, de a szokásos dolgok simán összerakhatók:

A pasik lusták, cselédet, gyerekszülő/nevelő gépet, és egyben dögös szexrabszolgát akarnak feleségnek, akit otthon hagynak a munkával, miközben élik az életüket a haverokkal, és néha adnak egy fülest ha nem sikerült a vacsora, vagy kikap a csapatuk!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es