Kívül tágasabb

Egy otthonszülés képe

2018.01.13. 06:30, Kívül tágasabb , 6 komment

Egy édesanya intim képet osztott meg otthoni szüléséről, hogy bátorítsa a nőket, hogy harcoljanak azért, hogy úgy szülhessenek, ahogy nekik a legjobb. A képet a szülés utáni percekben készítették.

otthonszules_foto_facebook_com_bully2012.jpg

Marissa Heckel ohiói anyuka, első szülésénél traumatikus tapasztalatokat szerzett, úgy érezte terrorizálták a szülési tervei miatt és zaklatták a szülés közben.

Ezért szánta el magát arra, hogy a második gyermekének világra hozása úgy zajlik majd, ahogy ő szeretné és sokkal jobb élmény lesz, mint az első szülése volt.

Orvosi segítség nélkül adott életet egy 4,3 kg-os kisfiúnak és másokat is arra bátorít, hogy maguk döntsenek a saját szülésüknél a fontos pillanatokban.

„Azt akarom, hogy a terhes nők úgy hozzák a világra a babáikat, ahogy ők akarják. Akár egy szülőotthonban vízben, vagy bábával otthon, vagy a kórházban” – érvelt. 

„A nőknek küzdeniük kell azért, amit akarnak és nem szabad hagyniuk senkinek, hogy terrorizálják őket és arra kényszerítse, hogy ne a vágyaiknak megfelelően szüljenek. Minden születés gyönyörű!” – fogalmazott a nő.

otthonszules_cikk_foto_facebook_com_bully2012.jpg

Marissa Heckelt a férje is támogatta az orvosi segítség nélküli otthonszülésben. A baba végül 36 órás vajúdás után a fürdőszobában jött világra. Marissa a falnak támaszkodva viselte az összehúzódások fájdalmát, miközben azt mondogatta magának, hogy a fájdalom csak ideiglenes. 

Mikor a tolás szakasza elérkezett a férje fogta a kezét. Aztán a fürdőszobába mentek, mert az ágyon szülni természetellenesnek érezte volna. Ráült a WC-re és hagyta, hogy a teste tegye a magáét. 

„Végül a férjem azt mondta, hogy már látja a fejét. Bátorított, hogy folytassam. Azt is mondta, hogy fél, hogy a gyerek beüti a fejét a WC-csészébe, vagy belepottyan” – emlékezett vissza

Mikor a vállak következtek felállt a férje segítségével, megragadta a törölközőtartót és egy utolsót nyomva meg is volt a baba. A férje kisebb sokkot kapott, de szorgalmasan kattingatta a képeket. 

„Soha nem éreztem még magam ennyire hatalmasnak és teljesnek egész életemben. A testünk egyszerűen csodálatos” - tette hozza Marissa Heckel.

(Fotó: facebook.com/bully2012)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6713570025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Via de. Servicio privata 2018.01.13. 10:13:17

Hát én nem kaptam kedvet hozzá...

pici_rigó 2018.01.14. 18:04:57

Hát... őő... Oké.

dr. mesterséges színezék 2018.01.14. 18:30:32

"Miközben Magyarországon Geréb Ágnes pere kavar vitákat, máshol is téma az otthonszülés. Van, aki fotót is posztol róla."

Egy "miközben" és az ahhoz kapcsolódó bírósági sajtófotót és egy mosolygós nagyboldogságos képet csak egy nullás pörgetés választ el - amint azt már Geréb Ágnes is tudja.
Rulettezzen, akinek két anyja van, és mindkettő otthon szülte!

gomboc7 2018.01.14. 19:31:29

Nem úgy fest az arca, mint aki 36 órát vajúdott.

morph on deer 2018.01.14. 21:20:27

@gomboc7:
És ha úgy festene?

Azt hiszem, nem a helyszín önmagában a meghatározó, hanem az alkalmasság, és az adott esetben szükséges szakavatott segítség elérhető közelsége.

Mondom ezt még nem szült hímneműként.

Valaki is mer abszolut biztos lenni abban, hogy bezzeg nála minden rendben LESZ?
Rulett ez a javából, as above.

Bár a pásztói szülésnél sem volt jelen orvos ha jól tudom, és mégis milyen jól sikerült. Hmmm...

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • diszkriminans: @czerka: Nyugat-Európaban meg voltak társadalmi különbségek ugyanabban a korszakban, és mégis szabadabb vopt az itthoninál is a szexualitásy de a mostaninál itt és ott is. Szóval sokkal inkább a ko... (2018.05.25. 06:15) Miért vesztik el később szüzességüket a fiatalok?
 • diszkriminans: @Almandin: Nem értek egyet, nem tudatos elhatározás ez a szűzen maradás, hanem beléjük nevelt gátlások eredménye. A fiúk nem mernek kezdeményezni, mert a lovagiasság kultuszát nevelik beléjük, a lá... (2018.05.25. 06:09) Miért vesztik el később szüzességüket a fiatalok?
 • czerka: @Almandin: az ma ritka, aki a szexualitást bűnnek tartja. Bár ilyeneket is ismertem, fiút és lányt is, katolikus ifjúsági csoportban fanatizálódtak, rettenetesen nyomorulttá váltak, mert belehergelt... (2018.05.25. 01:04) Miért vesztik el később szüzességüket a fiatalok?
 • Brix: Egy a lènyeg: a szexuális viselkedésben ne kövessük a nyomorult amerikai ( USA) viselkedésmintákat, hanem tèrjünk vissza a 80- as évek NDK-s aranykorba...Most úgy tűnik, retrográd irányba megy mind... (2018.05.24. 23:03) Miért vesztik el később szüzességüket a fiatalok?
 • csakférfi: @Almandin: Basszus. "Nem érzi bűnnek a nemiséget" Hallgass már meg egy felvilágosító előadást róla amit tiniknek tartanak. A 19 éves gyerekem anno azt mondta "csupa horror sztori". "Védekezz.....me... (2018.05.24. 23:01) Miért vesztik el később szüzességüket a fiatalok?
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es