Kívül tágasabb

Miért keres egy fiatal egyetemista gazdag támogatót?

2017.11.22. 06:30, Kívül tágasabb , 233 komment

A milliót is elérheti azoknak az egyetemistáknak a száma, akiket sugar daddy tart el. Egyikük most elmesélte, miért döntött úgy, hogy ezen a sokak számára megkérdőjelezhető módon finanszírozza tanulmányait.

sugar_baby_foto_flickr_com_jason_hargrove.jpg

Egyre növekszik azoknak a száma, akik egyetemi tanulmányaik alatt társkeresőkhöz fordulnak, hogy a költségeiket támogatók segítsenek előteremteni. 

Christina 29 éves, Las Vegas-i egyetemista. Eddig 90 000 dollár támogatást kapott és azt mondja, az ezzel járó stigmát a legnehezebb elviselni. Gazdag, idősebb férfiak szívesen költik rá a pénzüket. 

A SeekingArrangement-en tavaly 2,5 millió sugar baby keresett kitartót, hogy aggodalom és hitelek nélkül tudjon diplomát szerezni. Ezért cserébe vacsorázni, eseményekre és utazásokra kell kísérniük a sugar daddy-jüket. Nem mindig, de gyakran feltétele a kapcsolatnak a testi érintkezés is. 

Az oldalt egy volt MIT-s diák, Brandon Wade alapította, jelenleg 10 millió tagot számlál világszerte, ez a legnagyobb ilyen társkereső a világon. Néhány évvel ezelőtt észlelték, hogy egyre többen egyetemi e-mail címmel regisztrálnak, ezért hirdették meg a Sugar Baby University kampányukat. 

A szövetségi kormány és a magánhitelezők felé jelenleg az amerikai egyetemisták 1,3 billió dollárral tartoznak. Ez két és félszerese a 10 évvel ezelőtti összegnek az egyre emelkedő tandíjaknak köszönhetően. 

Mit keresel? 

„Akkor történt, mikor egyszer alaposan megnéztem az árakat és azt láttam, hogy mennyi kölcsönöm lett így és már elkezdtem a következő képzést is” – emlékezik vissza az első lépést megelőző pillanatra Christina, akinek akkor már megvolt a divattervező főiskolai diplomája és éppen a politikatudományi és jogi képzést kezdte el. 

„Akkor tudtam, hogy én ezt nem engedhetem meg magamnak, mert hosszú évekig fogom majd visszafizetni” – meséli. 

Egy barátnője mutatta meg neki a társkeresőt. Azt gondolta, hogy ő majd különleges lesz ott, hiszen nem drága ajándékokért és pénzért, hanem az oktatásáért fogja csinálni. 

Egyenes és őszinte a profilján is, nem pénzért keres egyéjszakás kalandokat, hanem hosszabb távra keres támogatót az egyetemi költségeihez. „A földön kell állnod és szükséged van a gerincedre is” – mondja. 

Az elmúlt időszakban 3 különböző sugar daddy segítette. Az egyikük, egy családos ember kifizette a teljes tartozását. Eddig összesen 90 000 dollár körüli összeget kapott a támogatóitól tandíjra, könyvekre, laborköltségre és egyéb oktatással kapcsolatos terhekre. Drága utazásokra is hívják, de ha az iskola miatt nem tud menni, azt is megértik. 

A stigma a legnehezebb teher 

Még két féléve van hátra a tanulmányaiból utána pedig jogot fog tanulni. Már nem akar sokáig a társkeresőn lenni. Ha nem tanul, akkor koktélpincérként és modellként dolgozik. 

Ebből is származik jövedelme, nincsen teljesen kiszolgáltatva a sugar daddy-nek. De ezért csak óránként 50-100 dollárt kap és az sokkal kevesebb, mint amennyit a kitartóitól kaphat. 

Az oldal használatának megvan az az előnye, hogy nem lesz tartozása, ha befejezi az iskoláit, de sokan a környezetéből, még a családjából is megbélyegzik őt, mert igénybe veszi a lehetőséget. 

„Mivel fenn vagyok az oldalon, és néha el is mondom, hogy van sugar daddy-m, meg kellett küzdenem a negatív hatásokkal is. Ha az emberek ezt meghallják, automatikusan negatív dolgokat gondolnak rólad. De ezt meg kell tanulni félresöpörni” – állítja Christina.

(Fotó: flickr.com/Jason Hargrove)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása