Kívül tágasabb

Mit jelentenek az álmok?

2017.09.24. 06:30, Kívül tágasabb , 3 komment

Az álmok különös entitások, az elméd misztikus trükkjei, amelyekre ébredés után csak félig-meddig emlékszel. Sokszor szinte semmit nem jelentenek, máskor annál többet.

alom_foto_pixabay_com_adinavoicu.jpg

Bár csak maga az álmodó tudja megfejteni a teljes jelentésüket, azért vannak olyan ismétlődő álmok, amelyekhez az álomfejtők is tudnak kulcsot adni. 

Íme a kilences lista a leggyakoribb álmokról! 

1. Lebegés vagy repülés 

Ian Wallace álomszakértő szerint az álombeli repülés metaforikusan összefüggésbe hozható azokkal a körülményekkel, amelyek elnehezítenek. Mások szerint arra vonatkozik, hogy mennyire bízunk abban, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat.

Álmunkban magasan szállni hihetetlenül jó érzés, de alacsonyan lebegni, alig a föld felett arra utal, hogy valami még mindig a földhöz ragaszt minket.

2. Elveszíteni egy fogat

Az álomfejtők szerint ez is a magabiztosság meglétével vagy hiányával hozható összefüggésbe metaforikusan, ahogy a repülős álmok is. A DreamBible szerint egy fog elvesztése jelentheti, hogy elveszítetted a hatalmad, vagy a magabiztosságod az életed valamelyik területén. 

Sokan álmodják ezt azok, akik félnek az öregedéstől, buktak anyagilag, elvesztették az állásukat, vagy rosszabb pozícióba kerültek a munkahelyükön.

3. Meztelennek lenni nyilvános helyen

A ruházatunkkal egy sajátos imidzset közvetítünk a környezetünk számára, szóval meztelennek lenni álmunkban a nyilvánosság előtt jelentheti azt is, hogy pőrén megmutatjuk a valódi önmagunkat.

Ian Wallace ezzel nem teljesen ért egyet, azt mondja, ez az álom is köthető egy mindennapos helyzethez, amikor ismeretlen szituációba kerülünk, mondjuk új állásunk, vagy párkapcsolatunk van és még nem mozgunk biztonságosan benne.

4. Üldöznek

Ezt az álmot guglizzák meg a legtöbben. Sokan azt gondolják, azokhoz a problémákhoz köthető, amelyekről megpróbálunk nem tudomást venni. Az álom arra figyelmeztet, hogy nem éri meg elfutni a probléma elől, mert a végén úgy is szembe kell nézni vele. 

A Dream Moods szerint ha állat üldöz, az azt jelenti, hogy meg nem nevezett, vagy fel nem ismert dühöd elől futsz. Ha ismerős elől futsz, akkor vele kapcsolatban van megoldatlan ügyed.

Ha élvezed álmodban, hogy üldöz valaki, az azt jelenti, hogy szeretsz valakinek a vágyának a tárgya lenni. Lehet, hogy egy virágba szökkenő, új kapcsolatról van szó?

5. Zuhanás

A zuhanás figyelmeztető álom, kontrollvesztést jelent. Úgy érzed bizonytalan vagy, nem tudsz egy helyzetet kezelni. Valami folyamatban van, de nem érted és nem tudsz vele mit kezdeni. 

Van, aki szerint egyszerűen csak azt jelzi, hogy kimerültél, egyedül már nem vagy képes a terheket cipelni, segítséget kell, hogy kérj a környezetedtől.

6. Olyan helységet találsz, ami nincs használatban

Reprezentálhatja a személyiséged egy olyan aspektusát, amit nem használsz. Jelenthet növekedést, felfedezést és új kilátásokat a jövődben. Ha a szoba világosra van festve, akkor készen állsz egy újrakezdésre!

7. Víz

A víz az érzelmeinket szimbolizálja, az hogy tiszta, zavaros vagy opálos az az érzelmi állapotunk indukátora. Ugyanígy az is, ha csendes, vagy ha tajtékos hullámokat vet.

8. Elveszíteni az uralmat egy jármű felett

Akármilyen járműről is van szó, azt a képességedet jelenti, hogy következetesen haladsz előre a céljaid elérésért. Ha elveszted az irányítást a jármű felett, akkor a valódi életedben is valószínűleg erről van szó.

Ne akard irányítani a helyzetet, nyugodj meg és vezessenek az ösztöneid a legjobb megoldás felé!

9. Szex

Jelenthet egyszerűen csak szexet (minő meglepetés!), de jelentheti az önmagadhoz vagy másokhoz fűződő kapcsolatodat is.

(Fotó: pixabay.com/AdinaVoicu)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: álom

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása