Kívül tágasabb

A világ legdepressziósabb országa

2017.09.19. 06:30, Kívül tágasabb , 103 komment

Az utóbbi hetekben, hónapokban több tragikus esemény, például a Linkin Park énekesének öngyilkossága is felhívta a közvélemény figyelmét arra, mennyire súlyos és alattomos betegség a depresszió. Nemrégiben egy átfogó nemzetközi tanulmány állította sorrendbe a világ leginkább depresszióra hajlamos nemzeteit – meglepő végeredménnyel.

depresszio_foto_pixabay_com_publicdomainpictures.jpg

Az OECD 25 országot vizsgáló felmérésének első helyén Izland áll, ahol a népesség 14 százalékát veszélyezteti ez a betegség. Őket Írország, Németország és Törökország követi 12 százalékkal.

Nem sokkal van lemaradva az Egyesült Királyság sem, a britek depressziós rátája 2 százalékkal van az uniós átlag felett. Érdekesség, de talán nem meglepő, hogy az adatok szerint több mint dupla annyian szenvednek a depresszió tüneteitől az Egyesült Királyságban, mint a görögöknél, olaszoknál, szlovákoknál és a lengyeleknél. 

A briteknék tehát a 25-64 éves korosztályban (hasonlóan Luxemburghoz és Svédországhoz), a felnőtt lakosság legalább 10 százaléka szenved depresszióban, a nők között szignifikánsan többen, mint a férfiak között. 

Az OECD átlaga szerint a nők 10, a férfiak 6 százaléka depressziós.  A nemek eltérő adatai mellett kiugróan nagy különbséget mutat az iskolázottsági mutató is. A diplomások mindössze 7 százaléka, az érettségizettek 15 százaléka vallotta magát depressziósnak. 

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7712875368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Bicepsz Elek 2017.09.19. 21:35:16

Sokmindentol fugg, foleg a tarsadalmi kulonbsegektol(illetve ahol nagy a nyomas pl. a sajat haz, kocsi, eletstilus stb.), a biztonsag hianyatol(pl. bunozes, haborus allapotok, rossz fonok/ szomszedok).

Bicepsz Elek 2017.09.19. 21:40:54

A depresszio fugg pl a faradsagtol, viaminhianytol, bizonytalansagtol valami miatt, kidarcoktol a tarsas kapcsolatokban, a biztonsag hianyatol, magas elvarasoknal valo megfelelesi kenyszertol, idojarastol es egy rakas dologtol.

Jossarian 2017.09.19. 22:08:50

A (bevallott) depresszio elsosorban a jolettel fugg ossze. Vagy az depi miatt kifizetett szoc juttatasok mertekevel :) Tudjatok, a kutya is.... A sok gagyi balkani orszagban persze kevesebb a (bevallott) depis, hisz egyreszt szegyen bevallani (amirol nem beszelunk az nincs is), masreszt nincs idod depisnek lenni, dogozni koll hisz halunk ehen, harmadreszt meg nem logathathatod otthon seggiijen mert depis vagy. Ezt beleszamoltak az abszolut megbizhato felmeres sulyozott eredmenyebe? :D

Hórukk 2017.09.19. 23:32:43

Kelet-Európában szégyen depressziósnak lenni (depresszió nélkül? öngyilkoljuk magunkat), nyugaton viszont sikk, fokozott figyelmet, beszélgetőpartnert (pszichoterápiát), táppénzt kapnak. Aki ott nem kifejezetten happy, az gyorsan megkapja a depresszió diagnózisát.

okostojas007 2017.09.20. 02:01:03

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: csak hogy félre ne értsd, ez azt mutatja, mennyire vannak a népek megelégedve az életükkel.. dél afrika felett vagyunk, már boldog lehetsz :)

karandash 2017.09.20. 02:12:37

A valóban vallásos emberek tapasztalatom szerint kevésbé hajlamosak a depresszióra, mert ott van nekik egy lelki szőranya, ami biztonságot ad nekik.
Azok, akik kételkednek, megrendül a hitük, küzdenek magukkal, a bűntudatukkal, azzal, hogy az a talapzat, amin az életük állt, az hamisnak bizonyult, azok viszont nagyon mélyre zuhanhatnak, teljesen kicsúszhat a talpuk alól a talaj.

Meggyőződéses, megalapozottan ateisták is rendben vannak lelkileg a tapasztalatom szerint. Viszont a vulgármaterialisták, akik csak simán nem gondolkodnak, azok lelkileg megcsúsznak.

A skandináv országok ateisták, agnosztikusak, viszont a fogyasztás és a multikulti hit bűvöletében élnek, a külsőségek fontosabbak nekik, mint tartalom. Mutatni kell, hogy ők befogadóak, de közben evolúciós alapon a tudatuk teljesen ellenkezik ezellen a társadalmi szinten elkövetett öngyilkosság ellen és depressziósok lesznek. Nincsenek otthon a saját hazájukban se.

VaradiJanos 2017.09.20. 07:15:18

Mindenképen gulyás marcsi kell elnöknek vagy a juhászpeti és akor felsüt a boldogság iten is

Krutzifix 2017.09.20. 07:21:43

Kellemes, hogy elvitatkozgattok itt ezen az íráson, mindeközben kis hazánk tán nem is szerepelt a kutatásban, és egy eldugott link sem vezet el az eredeti kutatás tanulmányához. Ilyen rizsát bárki le tud gyártani, aki legalább középiskolát végzett és nem depressziós. Az "átfogó", ami 25 országot érint, az se piskóta...melyik 25-öt? Az OECD-ben már eleve több tagország van, mint a vizsgáltak száma... akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy ezek a világ legjei? Lófül ez az egész.

VaradiJanos 2017.09.20. 07:35:15

@Krutzifix: kizàrt hogy lófül lenne mer akkor az index nem tenné címlapra

Dr Gregory House 2017.09.20. 08:37:48

@Krutzifix: "Some countries – Hungary, Portugal and Turkey – have a relatively low level of overall life satisfaction, with average scores of 5.5 or less."

Könnyen elkaptuk, uram! 2017.09.20. 09:14:51

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: Magyarország azért nincs rajta, mert az eredménytől depressziós lennél. És akkor bármire képes lehetsz. Ja, gondolkodni nem...

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2017.09.20. 09:15:55

@Bicepsz Elek: Igen, sokmindentől. De legelső helyen a napsütéstől. "Skandináv depresszió". A téli depresszió a sarkkör közeli országok lakosságának kb negyedét sújtja, a trópusokon meg teljességgel ismeretlen.

Attilajukkaja 2017.09.20. 09:39:21

@okostojas007:
"hátulról vagyunk a 3-ak"
Érdekes, hogy Izland viszont elölről a negyedik, a cikk pedig azt írja, hogy ott a legmagasabb a depressziósok száma.

Attól félek, ez az OECD felmérés, - amely nem a világ összes országát, hanem csak 25-öt vizsgált - annyiban torzít, hogy az adott országokban nagyon különbözik az egészségügy színvonala. Szerintem nálunk sokan nem is tudják magukról, hogy depressziósak. A háziorvosoknak meg nem nagyon van idejük ilyen "piszlicsáré" bajokkal foglalkozni. Persze lehet, hogy tévedek.

Dora Dora 2017.09.20. 09:41:55

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: Látom a hozzászólok többségének lila gőzünk sincs a depresszióról. Mert annak sem Orbán Viktorhoz sem a jóléthez nincs semmi köze. A depresszió egy komoly betegség, ami leginkább az agyban termelődő hormonok zavarát jelenti. Pl. Jim Carrey piboláris depressziós - ez azt jelenti, hogy az érzelmi ingadozása óriási, egyszer a pokolban, egyszer a mennyországban érzi magát. Ő maga mondta, hogy attól nem érzed jól magad, hogy híres és gazdag vagy. Aki ismer valóban a depresszió betegségében vergődő embereket, nem ír ilyen sületlenséget, mint te és a hozzászólók többsége.

Womb Raider 2017.09.20. 09:57:35

@okostojas007: No, aztán ebből jujjdesok infót nem lehet kinyerni. Mexikó, ahol elégedettebbek az emberek :) Biztos a szakmányban lefejezett pógárok javítják a kedélyeket. Vagy Brazilia, a favellák bódog népének mosolyát küldi nekünk! Vagy a görögök egykedvű szarunk bele életfilozófiája ..

Le Orme 2 2017.09.20. 09:59:31

@Dr Gregory House: Nem összehasonlíthatók a skáák országok között.

Attilajukkaja 2017.09.20. 10:08:56

@Dorottya Veres RLDD:
"aztán ebből jujjdesok infót nem lehet kinyerni"
Úgy vélem, nem olvastad el az ábra alatti cikket, amelyben leírják, hogy ez egy nagyon szubjektív felmérés. Az emberek 1-10 skálán mondták el, mennyire elégedettek az életükkel. Attól, hogy az ország egyes részeiben magas a bűnözés vagy a szegénység, az ember még lehet boldog.

Womb Raider 2017.09.20. 10:21:37

@Attilajukkaja: No... erre utaltam éppen.. akkor mire is jó egy ilyen rendkívül szubjektív felmérés? Hogy meg lehessen vele alkalmasint mutatni, hogy Orbánrezsim, diktatúra, felcsúti kisvasút... (fogadni mernék, hogy pár napon belül fel fog tűnni valamelyik blib polblogon)
A buta, mások iránt közönyös, önző ember talán lehet boldog, sőt, pont rájuk jellemző a szomszéd tehenének pusztulása felett érzett kaján öröm. Ám egy picit is közösségben gondolkodó és minimálisan szolidáris ember nehezen nyeli le, ha időről időre hidakról lelógó lefejezett hullákkal indul a napja. Még akkor is, ha nem ő hintázik a hajnali szellőben.

Womb Raider 2017.09.20. 10:30:20

@Dora Dora: Valóban, a depresszió összetett okokból eredeztethető betegség, de ettől függetlenül divatos az ezt mérő statisztikákat politikai összefüggésekben vizsgálni és ebből propaganda anyagot rittyenteni. Pedig sok esetben tényleg több köze van a depresszió megjelenésének a hosszú éjszakákon felszaporodó melatoninhoz, mint az illiberális kormányhoz :) Bár nyilván a létbizonytalanságban gyökerező állandó stressz is hozzájárulhat a depi megjelenéséhez...
Izland és a skandináv országok szépen mutatják, hogy a fényszegény téli időszak jó eséllyel vagy alkoholistává, vagy depresszióssá, vagy kettő kombinációjától szenvedővé tesz. Pedig számomra pl. Izland a mennyei béke szigete, Új-Zélanddal holtversenyben. E két hely egyikén fogom leélni életem nyugdíjas éveit.

Attilajukkaja 2017.09.20. 10:37:08

@Dorottya Veres RLDD:
"Hogy meg lehessen vele alkalmasint mutatni, hogy Orbánrezsim, diktatúra, felcsúti kisvasút..."
Sajnálom, hogy azt hiszed, az egész világ Orbán körül forog. A cikk a depresszióról szól, nem a magyar politikáról. Az meg, hogy ki mennyire elégedett az életével, annál összetettebb dolog, minthogy Orbán most éppen hova sza...., szalad.

"A buta, mások iránt közönyös, önző ember talán lehet boldog, sőt, pont rájuk jellemző a szomszéd tehenének pusztulása felett érzett kaján öröm."
Nem értem a kirohanásodat, de az biztos, hogy te nem vagy túlzottan elégedett az életeddel.

Petian 2017.09.20. 10:48:30

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
Attól eltekintve, hogy te valami unatkozó bérkommentelő troll lehetsz, akinek se családja, se munkája, se barátai sincsenek és a vezértől kapod az ukázt a kommentelésre; nem sül ki a szemed és az a vastag bőr a pofádról ilyen hazugságok leírását követően? Van róla fogalmad, hogy mennyien szenvednek Mo.-n mentális betegségekben, depresszióban és az ezek következményeiben, úgy mint rák, magas vérnyomás, szívinfarktus, alkoholizmus, drog stb. A drogozást leszámítva MINDENBEN VILÁGELSŐK KÖZÖTT vagyunk, hogy az öngyilkosságot ne is említsem. Nem Izlandról, hanem Mo.-ról menekült el 650-700 000 ember, mert a cigányvezér végleg putrivá tette az országot. De a vezéred Orbáncigánynak köszönhetően már a drogfogyasztás is egyre növekszik! Úgyhogy lehet a földbe dugni a fejedet, az ország az elmúlt 7-8 évben csak lefelé csúszik minden idők legtolvajabb, legaljasabb, legkorruptabb kormányának köszönhetően. Szopd le cigány Orbán faszát és akkor hőbörögjél itt a habzógecis száddal együtt te idióta!

Womb Raider 2017.09.20. 10:54:26

@Attilajukkaja: "Nem értem a kirohanásodat, de az biztos, hogy te nem vagy túlzottan elégedett az életeddel."

Aha! Te ilyen látó-tudó ember lehetsz. Egy mondatból (amit ügyesen kiemeltél a kontextusából) azonnal sikerült profilt alkotnod. Nem gondolkodtál azon, hogy erre karriert, egzisztenciát építs?
Nem gondolom, korántsem, hogy Orbán körül forogna a világ. Azt a ballib árokásó blogok , a ballib média gondolja. Talán azért, mert Orbán egy úgy-ahogy működő pártot vezényel hozzú évtizedek óta (egyedülálló módon) miközben a másik oldalon tiszavirág életű pártocskák jönnek-mennek a maguk súlytalanságától és gyökértelenségétől súlytva.
Az, meg hogy az emberek mitől és mennyire érzik boldognak, elégedettnek magukat, egészen biztosan összefügg (ha nem is kizárólag) az ország gazpol helyzetével, a jövő beláthatóságával, vagy éppen annak hiányával.. ez meg ugye politika függő. Nyilván az elégedettség más tényezőktől is befolyásolt, de a politikacsinálók és azok ellenlábasai hajlamosak azt sulykolni a tömeg fejébe, hogy a Kánaánba vezető kapu kulcsa egy másik párt hatalomra kerülése. (Sőt... csak azon múlik minden..)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.09.20. 11:02:27

Melankóla helyett örömpörköltet kell fogyasztani, oszt' jó napot! :)

Womb Raider 2017.09.20. 11:07:14

@Petian: "Nem Izlandról, hanem Mo.-ról menekült el 650-700 000 ember, mert a cigányvezér végleg putrivá tette az országot."

Jajj... ez annyira jellemző megfogalmazás :) A szaloncigányozós baloldal ..
No... akkor Izland.. kapaszkodj, az izlandi kivándorlási ráta magasabb, mint a magyar. Csak azért nem él külföldön 5-600ezer izlandi viking, mert összesen vannak vagy 330ezren :)
...és nem menekültek Mo.-ról az emberek, hanem a lehetőségeikhez mérten kedvezőbb kereseti lehetőségeket keresve változtattak lakóhelyet. Ha menekültek volna, akkor nem azt látnánk, hogy mind , szinte kivétel nélkül olyan országokba települtek át, ahol ltöbbszörös jövedelmeket könyvelhetnek el, sokszor kevesebb munka mellett. :)

okostojas007 2017.09.20. 11:10:16

@Dorottya Veres RLDD: na, megint itt ez a fizetett fidióta... :)
téged küldtek, miután megcáfolt ballibet? :)

1. a déli népek alapból boldogabbak a belesz*runk mentalitás miatt
2. mindenhol van putri, itthon is, de attól még nem csak az van, nagyon profi a világképed, ha brazil=favella.. bár egy fideszes bérkommentelőtől mi mást várhatna az ember.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.09.20. 11:20:22

@Dorottya Veres RLDD: "számomra pl. Izland a mennyei béke szigete, Új-Zélanddal holtversenyben. E két hely egyikén fogom leélni életem nyugdíjas éveit."

És ezt mind Orbán Viktornak köszönheted, hiszen megmentett 3 ezer milliárd forint nyugdíjpénzt, amikor azt liberálisok tőzsdei számlájáról a sajátjára rakta. Emellett a nyugdíjakat is olyen mértékben emelte, hogy egy mai magyar nyugdíjasnak ma már természetes állpot hogy akár Izlandon, akár Új Zélandon élje le a megérdemelt nyugdíjéveit, bár nem tudom minek, hiszen Izland egy depressziós ország, míg Orbán Viktor országa a legvidámabb barakk.

Le Orme 2 2017.09.20. 11:20:55

@Petian: Öngyilkossági rátában nem vagyunk a világ élmezőnyében, Európában is több ország előttünk van.
Alkoholizmusban pedig nincs nagy különbség Európa országai között.

Womb Raider 2017.09.20. 11:29:29

@okostojas007: Hheheh... te beszélsz arról, kinek milyen beszűkült a világképe, amikor számodra kétféle ember létezik: vagy van a ballib mindenki felett álló, felsőbbrendű, kiválasztot (kinek melyik ing áll jól, válassza azt) meg a FIZETETT ellenvéleményt formáló pária.
Ha gondolod, én szívesen elcserélem veled a fidesztől kapott kommentpénzemet , még akár a közmunkás juttatásodra is. A farhát maradjon a tiéd, azt a kutyám is utálja.

Brazília messze polarizáltabb ország mint Mo. és ez önmagában is komoly problémaforrás, de arányaiban is sokkal több a vegetáció szintjén létező ember. Ha ebből neked nem az jön le, hogy a földrajzi elhelyezkedés elég nagy mértékben rányomja a bélyegét egy nép általános mentális állapotára, akkor nem tudom, mi kellene még?

Attilajukkaja 2017.09.20. 11:33:14

@Dorottya Veres RLDD:
"Te ilyen látó-tudó ember lehetsz."
Nem kell ahhoz látónak lenni. Az agresszív kirohanásodból szűrtem le a következtetésemet. Most is ezt folytatod. Meg az Orbán rezsim védelmezését, a "ballibek" pocskondiázását. Egy olyan poszttal kapcsolatban, ami nem erről szól.

Womb Raider 2017.09.20. 11:40:42

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: Azé' (hogy objektívnek lássanak a kritikus szemmel vizslatók..) azt kell mondjam, a 'megmentett' nyugdíjpénztári 3000 milliárdnak ehhez sok köze nincs. Még az állami nyugdíjnak sem sok. A jövedelmem jelentős hányada osztalék és bérleti díj, abból meg ugye nem sok állami nyugdíj képződik. Ezzel együtt szerintem a 170-200000Ft-os nyugdíjak sem feltétlenül elégségesek külföldi letelepedéshez.

chepunk 2017.09.20. 11:42:19

Ha ezen statisztikát a hivatalos egészségbiztosítási adatokból álították össze akkor semmire se jó! Ugyanis a nyugati országokban sokkal természetesebb, hogy szakember fordulnak az ilyen gondokkal küszködők, így bekerülnek a statisztikába, keleten mint nálunk meg inkább szenved mint, hogy "dilidokihoz" menjen, még meglátja valaki az ismerősök közül és akkor összesúgnak a háta mögött, na ez is meghülyült (mindig is az volt stb.). Na ennél meg még a halál is elfogadhatóbb itt a keleti végeken!

Womb Raider 2017.09.20. 11:43:25

@Attilajukkaja: :) Értem, ha te mondod, akkor nem lehet másként!
(Most biztos kötözködésnek gondolod, de a látásod élességét mi sem jellemzi jobban, hogy sikerült valamiért az általam leírtakba belelátni jobboldali elkötelezettségemet, mit több: Orbánimádatomat... remélem autót nem vezetsz)

okostojas007 2017.09.20. 12:09:56

@Dorottya Veres RLDD: szokásos fideszes terelés megint.. fáj az igazság megint a fityiszes droidosoknak, hisz hogy lehet, hogy orbánisztánban nem jól érzik magukat az emberek.. Sajnos nem mészáros-mészárost kérdezték, és így félresiklott a művelet. Legközelebb tessék ebből is kilépni, mint ahogy a PISA tesztből, nehogy valahol, valami mocskos nemzetközi cég, akire nincs ráhatása a NER-nek, merjen valamit is kiszovárogtatni orbanisztánról. :)
Tessék másik felmérést csinálni, és csak a hithű trafiktulajdonos elvtársakat kérdezni, egyből mi leszünk a legvidámabb barakk.

okostojas007 2017.09.20. 12:11:10

@Attilajukkaja: igazi fideszdroid, jókat lehet röhögni rajta, írjunk még neki kedveset, hátha összejön neki a minimálbér :)

Attilajukkaja 2017.09.20. 12:24:05

@Dorottya Veres RLDD:
"sikerült valamiért az általam leírtakba belelátni jobboldali elkötelezettségemet, mit több: Orbánimádatomat..."
Talán nem kellett volna szóba hoznod Orbánt, a felcsúti kisvasutat, a "blibeket" és a többit, akármilyen deprimálóak is ezek egyesek számára. Kár erőltetni ezt a témát.

"remélem autót nem vezetsz"
Miért ne tenném?

@okostojas007:
"igazi fideszdroid, jókat lehet röhögni rajta"
Nem tudtam. Ha így van, sajnálom szegényt.

Attilajukkaja 2017.09.20. 12:26:15

@chepunk:
"a nyugati országokban sokkal természetesebb, hogy szakember fordulnak az ilyen gondokkal küszködők"
Egyetértek, én is valami hasonlóra gondoltam (hasonlót írtam).

Womb Raider 2017.09.20. 13:12:40

@Attilajukkaja: Jajj... de az ugye egy pillanatig nem zavar, hogy okostojgli kezdte el kettőnk közül feszegetni a politikai aspektust és most is ő zizeg orbánnal kapcsolatosan...és ő erőlködik folyton ezzel a fideszdroid meg fizetett fidesztroll dumával.Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy talán azért vannak ezek a tévképzetei, mert azt gondolja, mindenki úgy, olyan korlátok közt vergődik mint ő. Téged egy hajszálnyival józanabban gondolkodónak tartottalak, de veled kapcsolatban is azt érzem, hogy a saját sanyarú sorsotokat projektáljátok és okának meg a fideszt igyekeztek felmutatni. Néha játsszatok el a gondolattal, hogy a világ nem fekete fehér... kezdésnek vegyetek színestévét. (A jővő havi kommentpénzt megfejelve egy kis cetelem-támogatással ;) )

""remélem autót nem vezetsz"
Miért ne tenném? "

Nos, ilyen látással... közveszélyes lehetsz.

Attilajukkaja 2017.09.20. 13:26:33

@Dorottya Veres RLDD:
"veled kapcsolatban is azt érzem, hogy a saját sanyarú sorsotokat projektáljátok és okának meg a fideszt igyekeztek felmutatni"
Igazán abbahagyhatnád ezt a fideszezést! De úgy látom, nem megy. :o))))
Ismétlem, ez most nem az a poszt. It nem erről van szó.

"Néha játsszatok el a gondolattal, hogy a világ nem fekete fehér... kezdésnek vegyetek színestévét."
Szólíthatlak Humor Haroldnak?

"ilyen látással... közveszélyes lehetsz"
Hűha!

Peetee 2017.09.20. 13:49:09

Az izlandiak eléggé el vannak szigetelve, a briteknél meg állandóan sz@r az idő, ez valamelyest magyarázhatja az eredményeket. De az, hogy a felnőtt ffi lakosság 10%-a depressziós, azt túlzásnak tartom...bár egy olyan társadalomban ahol a nyílt lábszártöréssel fogadott "Hello, hogy vagy?!" üdvözlésre is az az elvárt válasz, hogy: kösz, jól! - semmin nem csodálkozom. :)

okostojas007 2017.09.20. 14:24:11

@Attilajukkaja: látod, mondtam én, hogy szórakoztató :) meg mondja TE mit gondolsz, a válaszok elől kitér, és mókás körmondatokkal szórakoztatja a közönséget. Érdekes módon mindig ott terem, ahol váradijános, vagy ballibcenzúra, és görcsösen védi az elvtársak "becsületét" :)

Attilajukkaja 2017.09.20. 14:32:33

@okostojas007:
Engem sajnos nem szórakoztat. :o(

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2017.09.20. 15:13:45

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: A depresszió főleg ott tarol, ahol kevés a napfény. Magyarország nem olyan rossz ilyen szempontból és (mielőtt szememre vetnéd) én belátom azt is, hogy erről nagyrészt (ha nem is kizárólag) Orbán Viktor kormánya tehet.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2017.09.20. 15:14:50

Nem tudom, mi lehet a fenti kutatásban depresszió definíciója. Érdekes lenne tudni, úgy értelmezhető az adat.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.09.20. 15:18:16

@Dorottya Veres RLDD:

Milyen osztalékból élsz te Gyurcsány csicska, amit a Soros osztogat neked? Akárhogy is próbálsz itt hazudozni te álnyugger, Orbán Viktor megmentette a nyugdíjakat és olyan szintre emelte, hogy egy mai magyar átlag nyugdíjas már megengedheti magának hogy utolsó napjait ott és úgy töltse el mint egy német nyugdíjas.
Ráadásul Orbán Viktor szociális temetést adott a magyar népnek, ami még jobban megemelte a nyugdíjasok megmaradt pénzét és így még többet fogyaszthatnak a világból. Te is ebből élsz te liberális összevissza hazudozó, a Soros zsoldja csak fillérnek számít ahhoz képest, hogy Orbán Viktor mit ad neked nyugdíjként.

bobbafet 2017.09.20. 15:53:39

Nalunk a depressziosok nagy resze alkoholista, es akkent van szamontartva (ha egyaltalan). Tutira elokelo helyen lennenk ezen a listan. Eszaki es esos orszagokban a klima biztosan tenyezo.
Azt gondolnam, hogy egy tarsadalom jolete, orvosi ellatorendszerenek fejlettsege, a kevesebb tabu es nyitottabb gondolkodas kedvez a letezo mentalis megbetegedesek nagyobb aranyu diagnosztizalasanak.
Torokorszag 12 szazalekat nem tudom hova tenni...

Womb Raider 2017.09.20. 15:57:30

@okostojas007: "Érdekes módon mindig ott terem, ahol váradijános, vagy ballibcenzúra, és görcsösen védi az elvtársak "becsületét" :)"

Érdekes megfigyelés! Az feltűnt, hogy Ballibcenz Úr éppen alább sorosbérencezett és álnyuggerezett le?
(Dupla vagy semmi.. se Sorosbérenc nem vagyok, se nyugdíjas... sőt.. fideszbérenc sem. Az már tripla!!!)
Maradjunk annyiban, hogy Ballib úr egy szimpla ballib troll, annyira túlspilázza a kommentjeit, hogy szerintem már ő is csak gurul a röhögéstől. Hol kap egy átlagos nyugdíjas 300-500-600ezer forintot?

Attilajukkaja 2017.09.20. 16:36:26

@bobbafet:
"Torokorszag 12 szazalekat nem tudom hova tenni..."
Igen, Törökország sehogy sem illik a képbe.

2017.09.20. 18:18:55

"Ahol keveset süt a nap, ott több a depressziós ember. Kialakulàsa összefügg a gyermekkori D vitamin hiànnyal és egyéb örökletes tényezőkkel..."
Ennyi. Minden mas marhasag.

Irek ezert isznak, Svedek is, csak ott allami monopolium az alkohol, nem veletlen.

okostojas007 2017.09.20. 18:51:15

@Dorottya Veres RLDD: Szerintem ballib ott ül melletted, és kb egymást szórakoztatjátok a pártirodában :)

Attilajukkaja 2017.09.20. 19:17:15

@captaing:
"Ennyi. Minden mas marhasag."
Minden más marhaság? Na és a törökök?

Womb Raider 2017.09.20. 19:30:35

@okostojas007: Mindig őszinte csodálattal figyelem a lelki szegények maguk alkotta Menyországát, ahol mindenre, de még annak ellenkezőjére is van azonnali magyarázatuk. (Jó, nem túl bonyolult és jobbára téves a magyarázat, de számukra kielégítő és segíti eligazodni őket az amúgy eléggé kaotikusnak ható, befogadóképeségüket messze meghaladó bonyolultságú világban. Boldogok... na...Hát kellhet ennél több?

]{udarauszkasz 2017.09.20. 19:35:12

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: en 2 orszagban elek. Magyarorszagon,es Ausztriaban. Latom, hogyan el edesanyam Ausztriaban,es anyosom Magyarorszagon. Durva a kulonbseg,es nem az anyosom javara. Orbannak es csapatanak meg kell fesziteni magat ahhoz,hogy igazad legyen, egy Marshall segely kene az orszagnak, az Orbanokat, Gyurcsanyokat meg lakat ala tenni. Es varazsutesre kene megszuntetni a tolvajmodit az orszagban.
Lehet egyebkent,hogy nem a leg depressziosabb Magyarorszag,de a legirigyebbek kozott vagyunk,ez biztos.

okostojas007 2017.09.20. 21:30:34

@Dorottya Veres RLDD: olyan aranyos, hogy mindenkiről te mondod meg, hogy mit gondol.. ez valami új NER kommunikációs tréning? :) Aranyos, ahogy magad égeted, és a világképed az MTVA-TV2 tengellyel azonos, de közben leszólsz másokat, bár még mindig szórakoztatóbb vagy, mint a többi egyszerübb fidesztroll, megdolgozol azért a prémiumért :)

Le Orme 2 2017.09.20. 22:47:19

@]{udarauszkasz: Te irigy vagy, maradjunk ennyiben. Mert azt kétlem, hogy több országra kiterjedő nagymintás felmérést készítettél volna a témában.

Womb Raider 2017.09.21. 05:47:17

@okostojas007: :) El kellene már döntenetek végre, hogy most akkor fidesztroll vagyok, vagy Soros bérenc. Megtennéd, hogy kiadsz egy igazolást, miszerint nálatok dolgozom, szoktunk találkozni a pénztárnál, amikor hosszú sorokban várakozunk Soros komment járadékáért?
Az is feltűnt amúgy, hogy a tevékenységed (ahogy máshol is) szigorúan a kötekedésre és a személyeskedésre terjed ki? Semmi relevancia nincs abban, amit írsz, mantrázod ugyanazt, amit 8 éve megtanítottak. Nem érzed szükségét, hogy elvégezz valami belső tanfolyamot, továbbképzést? Mégis csak ciki, hogy egy meglett ember ennyire korlátozott feladatkörrel rendelkezzen. Ez még a betanított munkánál is alacsonyabb színvonalt képvisel.

Womb Raider 2017.09.21. 05:55:58

@]{udarauszkasz: " Es varazsutesre kene megszuntetni a tolvajmodit az orszagban."

Ám minden reggel felébredünk...és nem volt varázsütés.
"Lehet egyebkent,hogy nem a leg depressziosabb Magyarorszag,de a legirigyebbek kozott vagyunk,ez biztos."

Ilyet én is tudok mondani: Lehet, hogy irigyek vagyunk, de hogy a legkisebb önbecsüléssel rendelkező nép vagyunk, az biztos. Látod, ennek se sok teteje van. Ez az egész csak bulvár tudomány. Nem látni, mi a módszertan, nem tudni mekkora az egyes országokban mért minta. (Ha mégis, akkor én voltam figyelmetlen és elnézést kérek)
Másrészt meg ha van is abban valami , amit ezek a borúlátó statisztikák elmondanak, azért abba is bele lehet gondolni, van-e a történelmünk elég viharos voltának ehhez köze? Két évszázada hellyel közzel mindei erős függőségi állapotban léteztünk, mindig volt, aki döntsön a sorsunkat illetően és ez egy idő után konstns fásultságot, beletörődést alakít ki majd a mémek útján generációról generációra továbbszáll.
Az sem segít sokat, ha egy kormány, ami elvileg egy függetlenné vált ország kormánya kellene legyen, elsősorban továbbra is a külvilág (NyEu és az USA) felé való maximális megfelelést és a hozzá kapcsolódó szervilizmust, és a konstans önostorozást tűzi zászlajára... de más okok éppen így lehetnek a háttérben.

]{udarauszkasz 2017.09.21. 07:41:57

@Le Orme 2: nincs kire irigy legyek.
@Dorottya Veres RLDD: lehet,hogy az orszagnak nincs fuggetlensegi kulturaja, de pl. Szlovakianak,es Szlovenianak sincs. Megis egesz jol allnak,mert ahelyett,hogy a multon keseregnenek, es ujra felepitenek az orosz rendszert,diktatorokkal bratyizna a kormany, mondjuk nekiallna tenyleg valamit osszedobni a gazdasagban. Ehelyett mestersegesen alacsonyan tartjak a bereket, inkabb ukranokat hoznak az orszagba,(sajat szememmel latom,a felesegem Magyarorszagon dolgozik.) minthogy kicsit (najo nem kicsit) emelnenek a minimalberen. Mindjart hajlandoak lennenek az emberek dolgozni is. Nem mindegy,hogy valaki 300 eurot keres,vagy 700at.(es meg a 700 netto se sok) Euroban szamolom,mert az arszinvonal ugyanaz,mint barmelyik euros orszagban.

Le Orme 2 2017.09.21. 08:20:14

@]{udarauszkasz: Készítettél több országra kiterjedő nagymintás felmérést irigység témában, hogy jogosan nevezhesd a magyarokat az átlagosnál irigyebbnek? Vagy csak simán gyalázkodtál, rágalmaztál, divatos szóval gyűlölködtél?

Womb Raider 2017.09.21. 09:06:56

@]{udarauszkasz: A magasabb bérek kérdése sokkal összetettebb annál, mintsem hogy adminisztratív eszközökkel megoldható lenne az emelés, ráadásul a nominál értékeken való összehasonlításnak sok értelme nincs, ezt nyilván te is pontosan tudod. Plusz, ahogyan leírtad, jönnek az ukrán vendégmunkások (a mercedes nagy ötlete...) így most velük kell versenyeznünk, nem a németekkel kell összemérnünk magunkat. Amúgy a munkáltatók rá fognak jönni, hogy az ukrán melós teljes költségével szembe állítható megtermelt érték elmarad (egy kicsit...) a magyar munkavállalóétól.
Meg azt gondolom, a fizetés és az elégedettség/mentális kondíció között nem egyértelmű a megfeleltethetőség. Dupla összeg a bankszámlán nem dupla boldogság. Ami az elégedettséget leginkább rombolni képes (szintén szerintem...) az a jövő bizonytalansága, vagyis inkább a jövő hiánya, a jövőkép hiánya. A bizonytalanság a holnapot illetően messze frusztrálóbb, (főleg, hogy tényleg nem látni már azt sem, mit hoz a jövő hét..) mint az, hogy éppen melyik politikus milyen botrányba keveredett vagy hogy éppen melyik párt áll nyerésre a választások előtt pár hónappal. Ráadásul ha jobban figyelünk, a jelenlegi kormány pont az ilyen hangulatjavító megoldásokat helyezi előtérbe, ezzel igyekszik szélesíteni a szavazótáborát.
Csalaádtámogatás növelése, szociális juttatások bővítése, nyugdíjak reálértékének emelése és tetszik vagy sem, bizony a bérek reálértéke is elég jól emelkedett az elmúlt pár év alatt.. Ez nem kampányolás a jobboldal mellett, pusztán tények felsorolása. Ez pl. alkalmas lehet az általános hangulat javítására, ami a depressziósok számának csökkenésében is elképzelhető, hogy megjelenik... nem tudom...

Dora Dora 2017.09.21. 09:55:47

@Dorottya Veres RLDD: Hát elég szomorú, ha valaki komolyan elhiszi, hogy a politikán ehhez bármi köze van.. persze lehetne közvetett hatások, de szerintem ezeket nehéz mérni, illetve legfeljebb olyanokra van hatással, akiknek már amúgy úgy elég sok van a "mérlegen". Ami a kevés napfényt kapó országokat illeti, valóban okozza, amit te is írtál - biztosan csodaszép országok, de gondolom az nem véletlen, hogy Európában is a déli országokat jellemzi a nagyobb vidámság. Mondjuk északi nagyon nem jártam még, csak Hollandiában. Minden jót az ott töltendő évekre :)

okostojas007 2017.09.21. 14:13:37

@Dorottya Veres RLDD: soros bérencet te találtad ki a haveroddal, nemkéne megint a terelés. Minden fórumon görcsösen véded az elvtársak becsületét, ahogy most is teszed. Még mindig ott tartunk, hogy te megmondod mit gondolok... szólj kiservtárs, ha majd változnak a panelek a pártirodában, kezd unalmas lenni :) Addig is szólj a gazdinak, hogy nagyon igyekszel, kell az a prémium, mert a sima közmunkás minimálbérből nem tellik a villanyra se.

Womb Raider 2017.09.21. 15:11:31

@okostojas007: Látom, érdemben továbbra sem tudsz semmit hozzátenni a threadhez... buta vagy, mint a raklap, de legalább ne adnád ennek tanubizonyságát nap mint nap.
Ja.. és még hazudsz is. Igazi ballib jellembajnok vagy. Jajj... de hosszú is lesz neked az elkövetkező 4 év. Lassan már kommunista szombatokat kell tartanotok a propaganda kommandótoknál, mert a forrásaitok rendesen apadnak.
"soros bérencet te találtad ki a haveroddal, nemkéne megint a terelés. "
Na, erről beszélek. Böffentesz valamit, ami a valósággal persze köszönő viszonyban sincs, már csak azért sem, mert az említett hozzászóló pont a te oldaladon álló béna troll.. ne mond, hogy te beveszed az átlátszó, izzadtságszagú erőlködését. Nem a lóláb, az egész döglött paripa kilóg...

okostojas007 2017.09.21. 15:20:11

@Dorottya Veres RLDD: na, már jönnek a panelek, ballib, soros, csak így tovább, te kis hithű narancskommunista :) remélem ezért külön buksisimogatást kapsz. A threadhez neked nem sikerült semmi értelmeset hozzászólni, én linkeltem a tanulmányt pubi, ami miatt még mindig hisztizel.. de csak így tovább. Ha így folytatod, még a végén kineveznek államtitkárnak, csak addigra össze kell hoznod minimum egy teremfoci klubbot :)

]{udarauszkasz 2017.09.21. 19:47:58

@Le Orme 2: ez az irigyseg tapasztalat sajnos. Mindegyik nepnek megvan a sajat negativ keresztje. Persze nem lehet altalanositani. Az osztrak arrogans, a nemet fennhejazo. A tobbirol nem alkotok iteletet,mert nem ismerem. Azokbol a berekbol,amelyek Magyarorszagon vannak,eleg nehez megelni. Ami emelkedes van,az is inkabb a piac erdeme,mert a kornyezo orszagok szinvonala huzza magaval az ittenit is.(munkaerohiany)

Womb Raider 2017.09.22. 05:56:13

@okostojas007: Te nyomorult isten barma.... én sorosozok? Akkor ugye nem a trollcimborád aggatta pont ráb a sorosbérenc jelzőt, ugye nem?
Azért ennyire amatőr tényleg ne legyél. Illetve legyél... jól illusztrálod , milyenek is vagytok.

@]{udarauszkasz: "Mindegyik nepnek megvan a sajat negativ keresztje. Persze nem lehet altalanositani. Az osztrak arrogans, a nemet fennhejazo."

Most akkor általánosítasz, vagy sem? A románok szőröstalpúak, az azeriek baltásgyilkosok, a franciák csigazabálók... a zsidók kapzsik.. Nem kell ahhoz ismerned egy népet, hogy beskatulyázd. Mert kötve hiszem, hogy a németet vagy az osztrákot olyan átfogóan ismernéd személyes tapasztalataid alapján, hogy arrogánsnak vagy fennhéjázónak nevezhesd.
A magyar lehet, hogy irígy szerinted, szerintem meg ezzel kapcsolatban inkább az munkál benne, hogy valahol az igazságérzetét bántja, hogy ugyanazért a munkáért ugyanaz a munkáltató párszáz kilométerrel arréb többszörös bért fizet ÉS tetejébe ennek ellenére még át is néz a magyar melóson. Ám ennek az össz elégedettséghez szerintem sok köze nincs.

]{udarauszkasz 2017.09.22. 07:00:20

@Dorottya Veres RLDD: "most akkor altalanositasz,vagy sem?" A dolog nem fekete-feher. Osszessegeben veve tobb az irigy magyar,es tobb az arrogans osztrak,mint mashol. Az az en csoromet is bantja,hogy a felesegem pl. harmadat keresi Magyarban,mintha itt csinalna ugyanezt, Ausztriaban. De az meg megint mas kerdes, hogy a magyarok itt kint is egymast turjak ki a melohelyekrol, +200 euroert baratsagokat vesznek semmibe,csak azert mert a masik annyival tobbet keres. Es meg kell mondjam oszinten,sokszor ezert nem allok szoba magyar kollegakkal,mert nem egyszer rafaragtam mar a jopofizasra. Ilyen jo ceg,olyan jo ceg,aztan 3 honap mulva mar nem dolgoztam ott... ebben meg a szerbek,torokok is kulombek,mert ok segitenek egymasnak. A magyarokra sajnos nagyon ritkan szamithatsz kulfoldon is,szemelyes tapasztalatbol beszelek. Es igen,ismerem mindharom orszagot elegge ahhoz,hogy velemenyt alkothassak roluk,az ottani viszonyokrol,van osszehasonlitasi alap.

Womb Raider 2017.09.22. 10:01:34

Hogy némi ellentmondás is legyen... ha ennyire jól állunk, mire is ez a nagy szomorúság? talán azért, mert egy bizonyos politikai csoport abban érdekelt, hogy elhitesse az emberekkel, hogy valami rettenetesen pocsék országban élünk, hogy ennél lejjeb már nem is lehet?
www.telegraph.co.uk/travel/lists/most-peaceful-countries/

Attilajukkaja 2017.09.22. 10:21:53

@Dorottya Veres RLDD:
"egy bizonyos politikai csoport abban érdekelt, hogy elhitesse az emberekkel, hogy valami rettenetesen pocsék országban élünk, hogy ennél lejjeb már nem is lehet"
Vagy egy bizonyos politikai csoport abban érdekelt, hogy elhitesse az emberekkel, hogy milyen jól teljesítünk, csak éppen az világ nagy része meg akarja támadni kicsi országunkat, de majd ők megvédik itt a Zembereket. Mert ugye senkit nem hagyunk az árok szélén! Meg szabadságharc, háború, csaták stb. Ahelyett, hogy a békén dolgoznának, egyre újabb árkokat ásnak ki az emberek között. Szomorú ezt látni.

okostojas007 2017.09.23. 04:55:28

@Dorottya Veres RLDD: hahahaha.. olvasásból egyes :)
de csak így tovább.. még egy hónap mulva is védd az elvtársak becsületét :)
" talán azért, mert egy bizonyos politikai csoport abban érdekelt, hogy elhitesse az emberekkel, hogy valami rettenetesen pocsék országban élünk, hogy ennél lejjeb már nem is lehet? "

ez meg már epic kategória.. ez már a habony művek kategória :D
honnan jöttél, az echo tévétől igazoltak? oda se voltál jó, ezért kaptad ezt a bérkommancs állást? :D

Womb Raider 2017.09.23. 05:48:46

@okostojas007: Miért is kellene védeni őket? Megvédik ők magukat, bár legyünk őszinték, amíg az ellenzék hozzád hasonlókból toborzódik addig rutinmunka lesz behúzni 2018.-at.
Érzed ám ezt te is, csapkodsz vagdalkozol, förcsögsz. Érzed a veszted. A kudarcon fogsz osztozni, azon, amihez te is hozzájárultál a saját szerény képességeidhez mérten. Legyünk őszinték, ez a bérkommanncsozás, meg habonyozás ez kisegítő iskolások színvonala... ám őket sem hatja meg, mert nekik fontosabb az ingyenes tankönyv, meg az utazási támogatás, az ingyenes étkezés, a jelentősen növekvő családtámogatások...
Handabandázhatsz, de maximum egy-egy vigyor a jutalmad... talán ha egy piros pingponglabda orral is rásegítenél...
@Attilajukkaja:
Nem fontos, hogy mit 'akarunk' elhtetni az emberekkel, az a lényeg, hogy a valóság mi. Márpedig az az OECD hozzáférhető statisztikái alapján úgy en bloc szignifikáns javulótendenciát mutatnak a kormányváltás óta. :) Nézd meg a gazdaság számait, értelmezd, aztán mond el, miben is volt jobb az előző politikai formáció. De nehogy szubjektív "úgy éreztem", meg "szabadság" meg "jobb volt a buziknak" dumával gyere ám... mutass valamit, ami akkoriban jobb volt, mérhetően jobb és most láthatóan rosszabb. Az egy dolog, hogy nem állunk az uniós országok élén, a lényeg az, hogy fejlődünk.
A migránsbuliba fogtok belebukni, mert továbbra sem tudtok lejönni róla, mert nektek az a fontos, hogypucsítsatok az Eu politikacsinálóinak (akik amúgy lassan sorban oldalognak ki a dolog mögül, csak arcvesztés nélkül próbálják megoldani..) nem, ti mint foxi a lábtörlőt, az utolsó pillanatig, az utolső merkelig kitartotok mellette. Ez a németekkel már két háború kapcsán is bevált stratégia volt, most is biztos megéri..én támogatom a törekvéseiteket, hiszen a saját koporsótokba vertek nap mint nap egy-egy új szöget :) Fakírok.

okostojas007 2017.09.23. 13:28:02

@Dorottya Veres RLDD: és még mindig kapálózol,1x előadod,te nem vagy fideszes, most meg előadod, hogy hogy fogjátok megnyerni a választásokat.. olyan aranyos kis tudathasadásos kis komcsi vagy :) Milyen kudarcon pubi? ha nem tünt volna fel, én nem tolom egyik párt szekerét sem, csak te kapálózól a fidesz mellett, én pedig a fidesz ellen szólalok fel maximum. Bár ebben a fórumban ezt se tettem, csak ellened szólaltam fel, és a bérkommentelésed ellen. Csak így tovább te kis hithű narancskomcsi, légy büszke, hogy ügyes kommunista vagy. Olyanokat ferdítesz, hogy öröm nézni, és ahogy kapálózól, hogy beleköss az élő fába is, ha az nem nyalja a vezéred seggét, ahogy te, az különösen gyönyörű. Ezt a tudathasadásos betegséget meg kezeltesd, bár gondolom ez a takonygerinc velejárója.

Womb Raider 2017.09.23. 18:42:13

@okostojas007: Légyszíves idézd azt, ahol én arról írtam, hogy MI fogjuk megnyerni a választásokat. Arról írtam, hogy ti el fogjátok veszíteni....ez az egyik. A másik, hol olvasod tőlem, hogy a fidesz mellett kapálózom? Én inkább a béázásotokon röhögök meg azon, hogy újra ott tartotok, ahol Kádár apátok 56-ban... be kő híni az oroszokat, mert másként bukta van. Ez annyiban aktualizálódott, hogy ti már fél Európát, migrásnsostól, Sorosostól körbeszoptátok, csak végre valaki segítse hatalomra a 15%-os pártgyülekezeteteket. Mi lenne, ha országunk határain belül próbálnaátok, a magyarság köréből támogatókat, politikai bázist keresni és találni? Elvégre ennek az országnak az élén szeretnétek pöffeszkedni.
Én lennék kishitű? Érted te, mit jelent ez a fogalom? Berkommentelő lennék? Ugyan,kicsi butus, vannak, akid tőled eltérő módon (is..) képesek megteremteni egy stabil egzisztenciát, még állami megrendelések sem kellenek hozzá és nem kell egyik párt zsoldosául sem szegődni. Nálatok elvakult ballib szájtépőknél ez valami becsípődés lehet, hogy aki csak röhög rajtatok, az összehordott szamárságaitokon, aki nem ért egyet veletek, az csakis fizetésért teszi, hogy hangot ad a nézeteinek. Ha ez enyhíti a kognitív disszonanciátokat, hát legyen, terápiás célból hagyom, hogy azt hidd, ami könnyebbé teszi a szenvedéseteket. Választani meg csak akkor megyek, ha valamilyen csoda folytán felmerül a lehetősége, hogy visszakúsztok a hatalomba. Ennyire vagyok narancskomcsi.

okostojas007 2017.09.23. 21:41:40

@Dorottya Veres RLDD: "légyszíves idézd azt, ahol én arról írtam, hogy MI fogjuk megnyerni a választásokat. Arról írtam, hogy ti el fogjátok veszíteni...."
ahahaha..
ez aztán a logika :) ilyen szervilis barmokra van szüksége az országnak. (ideírom, hogy írónia, hátha még ezt se fognád fel)
Ki az a ti, te nagyonhülye?
Megint ott tartunk, hogy te majd megmondod én mire gondolok?
Értelmes ember nem "nyerni" akar, hanem azt, hogy az országnak jobb legyen, de az ilyen kis takonygerincü férgek, mint te, csak libsibolsiznak, és azt hiszik, bármit is nyernek azzal, ha tovább épül ez a féldiktatúra.
Figyelj te nagyonhülye, hol írtam, hogy megnyerek bármit?
Én nem akarok nyerni semmit se, nem is indulok a választásokon.. Gondolom te, vagy a párttitkár rokonod bő nyállal nyal, hogy hátha egy polgármesterség összejön, vagy kaptok egy traffikot, ha "nyertek"?
" stabil egzisztenciát, még állami megrendelések sem kellenek hozzá"
mondja ezt egy hithű narancskomcsi, aki bérkommentel.. ha te valóban dolgoznál akkor nem tartanál 24 órás kommancs ügyeletet az összes fórumon.. tehát vagy ez a munkád, vagy lopod a pénzt. Esetleg apuci pénzéből ekkora az arcod, aki párttitkár, ahogy viktorkáék védték az mszmp-t, most te úgy véded viktorkáékat :)
Saját vállalkozásom van, 99%, hogy jobban keresek, mint te, kivéve ha a fityisznél kinyaltál magadnak egy mészáros-mészáros kft széket. Gondolom annyira állsz a saját lábadon, mint orbán lánya és a tiborcz férje :)
Értelmes ember nem tapsikol egy maffiának, se egy maffiaállamnak, de az ilyen fogyatékosok, mint te lógó nyelvel nyalja magát felfele.
Minden nyugati országban már beszántottak volna egy ilyen féreg bandát, máshol nem a családtagok, szomszédok és a helyi fociklub határozzák meg a gazdaság irányát. Figyelj te kis retardált, nézz már szét a nagyvilágban, ki mennyit növekedett a környéken az elmúlt 8 évben. Utolsók lettünk pubi, bulgáriával, meg görögországgal megy a verseny, erre vagy büszke?
Közben az alkotmány egy vicc lett, az alkotmánybíróság egy másik vicc, a köztársasági elnökön röhög a fél ország, mert annak örülünk ha a saját nevét le tudja írni a papírra, nem hogy átgondoljon bármit is.

Womb Raider 2017.09.24. 07:25:36

@okostojas007: Messzire mentél , a gyalázkodásnak is van határa. Vegyél vissza, mert vékony jégen állsz. Kb 150-200kFt és két nap, aztán személyesen is elmesélheted ki kommancs, ki párttitkár, ki nyal és kit. Ne gondold, hogy láthatatlan vagy. Én nem tolvajoztalak le, de neked úgy tűnik bármi belefér, csak ömlik a szádból a mocsok. De nem baj, majd sorban végigmegyünk a listán, aztán majd meglátjuk, kinek a mondókája hordoz több valós elemet.Veled nem lehet ember módjára kommunikálni,hát minek erőltessük.

okostojas007 2017.09.24. 15:05:00

@Dorottya Veres RLDD:
Köszönöm, hogy megfenyegettél, a bíróság ezt értékelni fogja.
A tolvaj csak egy opció volt, volt még mellette bőven más, nem én kértem, hogy ezt válaszd.
Te szólsz be itt, hogy ki kit nyal, de te kezdted, hogy sorost szopkodom, Ennyi erővel én is meglátogathanálak emiatt, de nem kenyerem az erőszak, azt meghagyom az olyanoknak, mint te.
Aki egy kormányellenes oldalon beszól a kormány szekértolóinak, azt öszzeveritek? Hogy is hívták ezeket az embereket régen?
Látod ebben külömbözünk, sohase jutott eszembe, hogy bármelyik embert is megverjek amiatt mert más gondol, kb az oviban volt utoljára ez a szint.
De lásd kivel van dolgod, kezdjük újra:
1. GDP PPP, míg a környező országok 30% felett nőttek, addig itthon 20%-al, tehát viktornak köze sincs, ahhoz, hogy itt felefel mennek a dolgok, mert mindenhol máshol sokkal jobban mennek felfele.
2. az új tákolmányból kikerült, hogy jogosult vagyok nyugdíjra és egészségügyi ellátásra
3. ami itthon termel, azt nem az orbán kormány hozta be (audi, merci, etc)
4. bár a maszop béna volt, de szerencsére a lopásban is béna, ehhez képest nevesincs emberek lettek milliárdosok a fidesz kormány alatt úgy, hogy előtte az éves bevételük 10 millió körül volt, kormányváltás után meg 200 milliárd, de benned szemernyi kétely se merül fel, hogy orbán stromanjai gyorsabban növekednek, mint a világ legnagyobb cégei. Szocik közul egyet se tudsz mondani, aki ennek a közelébe járt. Ott a 45 milliós nokiás doboz volt a téma.
5. gerinctelen LEX törvénykezés. példa: beszüntették az útszéli belógó plakátokat, mondván veszélyes, ahogy csődbe ment a cég aki csinálta ezeket a plakátokat, egyből engdélyezték a fideszes mókusnak. na így csinálj vállalkozást magyarországon.
6. rekord elvándorlás, mókás itthon karácsonykor, több a külföldi autó, mint a magyar az utcánkban, és nem amiatt mert rosszak annyira a fizetések. Ha angliában albérletből keresel átszámolva 600k-t, vagy itthon keresel az aldiban 300-at, akkor az itthoni se rossz. Azért mentek ki sokan, mert rossz az irány. (mert viktorka által kijelölt irány oroszország-törökország féle diktatúra, ezt ő mondta, neki csak hiszel)
7. nulla elszámoltatás volt a maszop irányába, de cserébe inkább megtöbbszörözték a saját lopásukat
Gondolom ezekre úgy se kapok választ, csak libsibolsi, meg elmúlt8év, meg soros faszát szopom, stb.stb...

Womb Raider 2017.09.24. 15:58:07

@okostojas007: Jujj.. de ideges lettél. A beszélgetés még nem erőszak, csak gondolom face to face kedélyesebb islehet a hangulat. Nincs ebben semmi fenyegetés, összekeversz te valakikkel. Vagy ilyen rosszak a tapasztalataid? A bíróságra nyugodtan sétálj el, legfeljebb kinevetnek :) Ahogyan teszem én is. Habzó szájjal elmondasz mindekit mindennek, aki nem veled fúj egy követ, mocskolsz gondolkodás nélkül, de ha felmerül, hogy a vádjaid igazold, rögtön nyuszi vagy.

A konkrét példáidra áttérve... az általad ismertetett vádakat (és itt-ott tényeket) ismeri mindenki,semmi újat nem mondtál. Én viszont soha nem mondtam, hogy ettől (ezzel együtt) nekem a Fidesz gyakorlata túlzottan szimpatikus. Egyáltalán nem. Viszont amit az előző garnitúra az elmúlt kormányzati ciklusában, 2*4 év alatt bemutatott, nos abból soha többé nem kérek. Még úgy sem,ha jobbhíjján a fidesz marad nekünk még 4-8 évig.
Sok a csúsztatás és a téves következteés abban, amit leírtál, nincs kedvem tételesen cáfolgatni, korrigálni, mert kétlem, hogy emiatt változtatnál a narratívádon, hiszen nálad ez az egész hitkérdés, de érdemes lenne végigvenni a 2002-2017.-ig terjedő időszak GDP/GDP PPP görbéit, szinkronban a környező országok és az EU-s átlaggal, ugyanígy az GDP arányos államadósság/államháztartási hiány változását, a GDP növekedésének változásait..az infláció, az alapkamat, a munkanélküliség, a reálbérek görbéit.
Vedd hozzá, hogy a nyugat is pozitívan értékeli a magyar gazdaságban történt változásokat (a CDS felár mutatója a V4-eken belül a legjobb..) Szóval letojom én a nokiás dobozoskodást, meg a plakátdzsungelt.
Ja... és az ALDI-ban a bruttók mozognak 300k körül, csak szólok, és a főpénztáros ha hazavisz annyit nettóban, ha...
De ezzel is jól lehetett hülyíteni a népet tavasszal. Azóta mindenki nettó 1000 Eurós fizetési igénnyel indít, még floor manager szinten is.
Aztán...az elvándorlás.. valóban sokan mennek külföldre dolgozni... de ez tetszik. vagy sem, csak kis részben a kormány sara. Nem képes az ország se versenyszféra se az állami szektro területén versenyezni az úniós bérekkel. Mert azt azért nem állítod, hogy Lengyelországban vagy Szlovéniába özönlene a magyar munkaerő... fura, hogy (mint a menekültek...) inkább olyan helyekre,ahol az átlag feletti a bérezés.
Az elszámoltatást meg kezd el számon kérni Gönczárpibácsi, megy Sólyomlacibácsi elvtársaknál. Meg azoknál (köztük volt tudom, jópár jelenlegi fideszes is...) akik elmeszelték a Zétényi Takács tv-t.
Sőt... mondok jobbat... kezdd a számonkérést a rendszerváltáskor a magyar államadósságról tárgyaló delegáció tagjain, akik Soros György hathatós kalauzolása mellett az elmúlt időszak teljes adósságállományának kamatos kamattal növelt összegű visszafizetésére tettek önkéntes ígéretet, hozzávéve az azonnali és teljes körű privatizációt. Magyarul eladták az országot. Miközben az összes többi volt szocialista ország lazán megfeleztette az államadósságát és a privatizációban is sokkal szigorúbb szabályokat fogadtak el. Szóval Soros neve itt is felmerült...

okostojas007 2017.09.24. 17:35:06

@Dorottya Veres RLDD: ideges lettem? hol? nem én fenyegetőztem. Akinek meg megér 200k-t, hogy találkozzon személyesen, annak már nagyon fontos lehetek :) A bírónak nem most kell ez a bejegyzés, hanem mikor tettek mezejére lépsz. Ettől lesz előre megfontolt.
1. pont (GDP PPP), tehát megint jön az elmult8év... ezen a panelen nem tudsz tullépni, nemérted, hogy senki se mondta, hogy a maszop, vagy bárki más visszajöjjön, azt mondtam, hogy ami most zajlik az kataszrófa, csak mivel húz felfele a régió, ez nem látszik.
2. na látod ezaz, letojsz minden csalást, minden átverést, minden hazugságot, mert a régió (nem, nem orbán érdeme), éppen zakatol. Ha viktorákra borult volna a gazdasági világválság (amihez pl gyurcsánynak semmi köze se volt), akkor most viktort szídnád, mint a bokrot, de az a tény, hogy most egy tucat majom is jobban elvezetné az országot (mivel ha nem csináltak volna semmit se, már akkor jobb lett volna a gazdasági növekedésünk)
3. a kivándorlás a kormány sara kb 70%-ban. A legtöbb ember azt látja, hogy azok a vállalkozások menetelnek, akik be tudták nyalni magukat az elvátrsakhoz, és ha valahol, akár csak plakátos légy, ütközöl a kormány érdekkel, rádhúznak egy LEX -et, és mehetsz a levesbe. Ez a módszer semmiben se külömbözik egy diktatúrától, csak szebben van tálalva. Egészen addig tapsikolsz, míg a te munkahelyed nem ütközik viktorkáék érdekével. Az a gond, hogy nem nagyban gondolkodsz, hanem amíg téged nem érint, addig tapsikolsz.
Az elvándorlás a fő külömbség a fideszes tábor és a többiek közt. Ha valami nem tetszik a fidesznek, szétvereti az országot (lásd MTV ostrom). Ha valami nem tetszik a többinek, akkor a lábukkal szavaznak, és azt mondják, egyék meg amit főztek azok, akik megszavazták ezt a törpediktátort.
Az elszámoltatásnál megint megy a szokásos terelés. Senkit se érdekel Göncz, mikor már meghalt, viktorkád ugyanúgy elszámoltathatott volna, akár az előző ciklust is, de nem tette. Hisz akkor a saját haverjait is előszedték volna, nem véletlen, hogy az ő kormányában van a legtöbb kommunista.
Szóval az összesen annyit tudtál mondani, hogy Soros... elmúlt8év, és ne nézzen senki téged bérkommentelőnek :)

Womb Raider 2017.09.25. 07:42:50

@okostojas007: Előre megfontoltan kíváncsi lettem egy nagyhangú és faragatlan stílusú alaptalanul vádaskodó komment huszárra. Még nem dőlt el, hogy megérsz-e nekem ennyit, de volt már kollégád, aki egészen elképedt arcot vágott, amikor egy szombat délelőtt becsöngettem hozzá, hogy ugorjunk már le egy crosissantra és cappuccinora a közeli kávézóba. Tök cuki volt, mert csukta volna be az ajtót, de közben a felesége is kíváncsi lett, ki ez a nő ilyenkor... aztán bemutatkoztam, hogy én vagyok az, akit a párja napi rutinként nyugdíjas kurvázni szokott egy-két polblog FB felületén. Sajnos a kv elmaradt, viszont a kettővel alattuk lakótól sikerült kunyerálnom egy olyan karácsonyi kaktuszról hajtást, amit már jó ideje kerestem. Szóval sikeres volt a turné..összességében.

Nincs olyan, hogy elmúlt nyolc év... olyan van, hogy ha két kormány tevékenységét össze akarod mérni, akkor kénytelen vagy egymás mellé tenni azokat.
A korrupcióról is milyen szuperül bebizonyították Ungár Kláriék, hogy az eget veri (Korrupció Kutató Intézet, vagy mi is a neve a Soros hálózat tagjának...) osztán a nagy számolásból kiderült, hogy a jelenlegi közbeszerzések egy százalékát (1%!) sem éri el a hírhedt Mészáros-Simicska-Garancsi-Tiborc négyesfogat 60-70 cégből álló hálója által megszerzett megrendelés. Ráadásul ha vaktában ráböksz a magyar gazdaság rajtuk kívül álló 70 cégére és összesíted azok állami megrendeléseit, kb ugyanezen arán yjön ki :) Vicces , mi?
A kivándorlás politikai okokra való visszavezetése túl van tolva. Nekem nehogy kitaláld, hogy a kétdiplomás bölcsész azért meg yel a Sohoba pincérkedni, mert Mo.-n a diktatúra elnyomta és nem tud megélni a sumerológia-média management diplomájából.
Ja.. a gazdasági világválság.. Majd nézd végig az idővonalat és tapasztald megdöbbenéssel, hogy Mo.-n megelőztük a világválságot,jó egy-másfél évvel.. és tovább is tartott, mint másutt. Ehhez adalék még: Bajnaiék azon munkálkodtak, hogy valamiképp bedugják az ország, de főképp a következő kormány fejét az IMF megszorítások hurokjába, bízva abban, hogy az IMF népnyúzó megszorításait Orbánéknak kelljen levezényelni, ami egyértelműen hozta volna a 2014-es bukásukat, amikor is újra nyeregbe pattanhatott volna a bal-lib magyarellenes , nyugat felé elkötelezett, szervilis csapata. Elmérték a lépést és egyelőre szügyig ragadva állnak a saját maguk alkotta mocsárban. Arra várnak, hogy az Eu... vagy bárki, húzza már ki őket.

okostojas007 2017.09.25. 12:59:02

@Dorottya Veres RLDD: nincs kollégám, az neked van, vele diskuráltál multkor sorosról.. nem mondom, érdekes-vicces trükk volt. Ritkán látni ilyet :) hiába na, egyre kreatívabbak a bérkommentelők.
"Nincs olyan, hogy elmúlt nyolc év... "
pedig te mindig ezt teszed, minden érvre ennyi az össz (nameg most a sorosozás, ami különösen annak fényében vicces, hogy soros nélkül nem lenne viktátor se)
Neked még mindig fixa ideálod, hogy én görcsösen a maszopot, vagy bármely más brigádot akarom vissza. Látod ez a nagy külömbség köztünk. Nekem nincs bálványom, mint neked, én nem kötődöm ezer szállal az elvtársakhoz, és nem azzal takarózom, hogy azért örülök, hogy lopnak, mert ők is loptak.
A másik, hogy amíg csak mészárosmészáros a teljes felsőoktatási költségvetés dupláját teszi zsebre évente, addig nekem ne 1%-ozz, mert nevetséges.
"Ja.. a gazdasági világválság.. Majd nézd végig az idővonalat és tapasztald megdöbbenéssel, hogy Mo.-n megelőztük a világválságot,jó egy-másfél évvel.. és tovább is tartott, mint másutt."
nagyon kitanítottak téged a pártirodában hazudozásból, ferdítésből... profi
megint nem mertél leírni egy tényt sem, csak ködösítesz. Segítek:
2001-ben viktátorod engedélyezi a devizahitelt
2001-2007-ig járai elvtárs az egekben tartja még mindig a forintkamatokat, a bankrendszer a viktátor féle devizahitel irányába tereli a népet, de tudjuk, orbán elvtársnak köze sincs ehhez.. persze...
2007-ben az USA-ban 80%-al nőttek csődbement ügyfelek miatti ingatlanárverések, elindul a válság
2008 elején a magyar még mindig svájci frank alapon vesz suzukit, aztán beborul minden
Az egészet a nagy vezírednek köszönhetjük, de te büszke vagy, hogy milyen ügyesen döntötték romba az országot. A többinek annyi volt a baja, hogy töketlen volt, de a pusztításért viktorkád és haverjai a felelősek.
2011 viktorka engedi a gazdag haverjainak, hogy 180ft-on végtörlesszenek, akinek meg valóban szüksége lett volna a segítségre, leszarják. VICC..
és te erre vagy büszke? ez a nagy hozzáértés igaz?
Csak az a gond, hogy az emberek hülyék, és kb 2-3 év jobb esetben az emlékezőképességük, és nem sok mindent látnak át, ahogy te sem.
IMF:
1. tudod e mi az az IMF (szerintem halvány lila gőzöd sincs)
2. tudod e mi a külömbség aközött, hogy kérsz egy hitelkeretet, és hogy lehívod e azt a hitelt?
3. tudod e mit tett hős vezéred, mikor hatalomra került? Egyből az IMF kölcsönből fellőtte a MOL árát, mert a fél fideszkormány MOL részvényes. Nagyon fontos volt a MOL-t nem piaci, hanem 2x-es áron visszavásárolni IMF hitelből
és innen indul a kormánypropaganda, mert gonosz a IMF... haha.. rászóltak a vezíredre, hogy nem kéne eltőzsdézni a keretet, az nem arra van.
"keleti nyitás":
Értelmes ember nem akar még egy szovjetuniót, csak az olyanok, mint te.
Görcsösen megy a hiszti, az orosz imádat, putyin már rég viktorkát irányítja, ha akarja épül még két atomerőmű amibe csak ő tud fűtőelemet szállítani. Értelmes ember nem áll össze a ruszkikkal, nem isteniti őket, csak viktátorod rájött, hogy csak így maradhat hatalmon, mert nyugaton nem kedvelik a diktátorokat. Nézz meg egy export-import jelentést.
1. az oroszok nem gyártanak semmitse, tehát behozni max gázt meg olajat lehet
2. magyarország exportja kb 90%-ban az EU-ba megy, tehát semmi értelme az oroszokkal bohóckodni, hanem helyén kell kezelni a dolgokat
3. viktátornak viszont tetszik a ruszki és a török diktatura, ezért abba az irányba nyal.
És innen már vicces is, hogy te hisztizel, ha párttitkárnak neveznek, holott pont azt a rendszert szeretnéd visszahozni a vezérrel, és már részben sikerült is.
Innentől kezdve nincs több kérdés, nem véletlen akarsz ide lennin fiúkat, akik majd meglátogatják a renittens kommentezőket, akik elküldenek a fenébe az egész posztkommunista diktatúráddal együtt.
Gondolom, ahogy egy jó bérkommentelőt, a tények úgy se engednek összezavarni, és megint csak a terelés megy majd, mert megcáfolni úgy se tudsz semmit se.

okostojas007 2017.09.25. 13:21:41

@Attilajukkaja: nem, tök kiváncsi vagyok, lesz e bármire értelmes válasza, vagy csak "soros... elmult8év... balllisbi.. nemtinyertek... soros... elmult8év..." :)

Womb Raider 2017.09.25. 14:05:29

Na, jól van... reménytelen elvakult hívő vagy. A lejtőn akkor indultunk el, amikor a rendszerváltáskor az pöffeszkedő MDF-es csoportosulás meg a ki tudja miért tűzközelbe férkőzött SzDSz letárgyalta az államadósságot és a magyar ipar/piac/föld sorsát . Ebben hathatós közreműködőként ott volt Soros. Innentől már gyakorlatilag kényszerpályán mozog az ország. Az adósság csapdájából soha nem szabadulhatunk, és esélyünk sincs felzárkózni a nyugathoz, hiszen abban a pillanatban megszűnne számukra az olcsó gyarmatmunka forrása.
Az oroszokkal meg ne fárassz.. annyira kilóg a lóláb, nyomod a központi lózungokat, rosszatom és tsai.Miért is ne boltolhatnánk velük gázt? Mürkül is bótol velük, a sógorok is bótolnak velük... tudom, a liberális oldalnak jobban teccene az Észak Dakotából idehajózott CNG, de hülye azé' nem vagyok...
A 3. pontod utáni rész meg megint a szokásos hallucinációid ideömlesztve. Még te beszélsz arról, hogy én vagyok, aki megmagyarázom mások mit, hogyan gondolnak.Közben meg ....
Egy ideig azt gondoltam, legalább a saját kútfődből táplálkoznak a kommentjeid, de így, egy idő után nyilvánvaló, hogy mást sem teszel, csak újra és újra felöklendezed az ezer éve ismert és lerágott cupákokat. Lenin fiúk, meg párttitkárok...édes istenem. Gyere le a szerről, amíg teheted.

A meglátogatós fiúkkal kapcsolatban nekem valami olyasmi rémlik, hogy a Soros-keretlegény Gulyás Marci és cimborái tettek tisztelgő látogatást az Origo szerkesztőségében :) Ninááá...
A többi összehordott egyoldalú, csúsztatásokal és tárgyi tévedésekkel is megtűzdelt szófosásodat meg már nincs kedvem tételesen szétszedegetni. Te attól , hogy tényekkel szembesítenek, úgysem fogsz másként vélekedni, befűzték a szalagot és csak nyomod a süket dumát, ahogy a csövön kifér. A devizahitelesekkel kapcsolatos elméleted különösen jól szemlélteti, hogy te bármiért, bármikor képes vagy a fidesz torkának ugrani :) Csak azért, mert aki a pórázt fogja, úgy akarja...Tán még a a svájci jegyban árfolyampolitikáját is Orbán kézivezérli... már amikor Putyin éppen Trumpot mozgatja :)

Womb Raider 2017.09.25. 14:13:51

@okostojas007: Haggyá má ezzel az elmúlt 8 évvel... én sem hupákolok azon, hogy hol van már '45 , mikor volt a holokauszt. Nem volt olyan régen az a bizonyos 2002-2008-as szoci-libsi ámokfutás, hogy feledésbe merülhetne. Tudom, hogy szeretnétek, de lesz, aki emlékeztesse a választókat. Ez az egyik.. másik... vitatod Soros szerepét a rendszerváltás időszakának politikai történéseiben? Vitatod, hogy aktívan beavatkozott az ország belpolitikájába, azzal, hogy a számára oly kedves 'nyílt társadalom ' eszméje iránt fogékony, magát liberálisnak hazudó ifjú és becsvágyó politikai elitet a hatalomba segítette? Ha már kétszer jelentősen belefolyt a dolgok alakításába, miből is következne, hogy manapság nem teszi pont ugyanezt? Most másabb módszerekkel, de újra beállt pártocskák mögé és ugyanúgy igyekszik az aktuális kormányzatot erodálni. Nyilván nem csak ez a baj ebben az országban, de attól még létező gond, hogy egy senki által nem kontrollálható elmeroggyant önjelölt Messiás használja kísérleti terepnek azt a nyomorult országot. Persze nyilvánn szubjektív, hogy kinek jó és kinek kevésbé... de ez részletkérdés.

Attilajukkaja 2017.09.25. 14:16:48

@okostojas007:
"tök kiváncsi vagyok, lesz e bármire értelmes válasza, vagy csak "soros... elmult8év... balllisbi.. nemtinyertek... soros... elmult8év."
Még nem kaptál rá választ?

okostojas007 2017.09.25. 15:53:43

@Dorottya Veres RLDD: szóval marad a terelés.. kár. Nőjj fel, gyere vissza mondjuk 20 év mulva, addig maradj a 888-on, meg az origón.. ha ügyi vagy, kapsz még lovagkereszetet is, most úgy is rárohad az elvtársakra :)
Se az IMF-re, se a válságra nem mondtál semmit se, profin terelsz.. úgy van, ahogy gondoltam. Sorosozás az bezzeg megy.. csak a bérkommentelős paneleket tudod ismételgetni.

okostojas007 2017.09.25. 15:54:44

@Attilajukkaja: de, most már megkaptam :) megint elmult8év meg soros.. szóval erről ennyit :)
veszett fejsze nyele

Attilajukkaja 2017.09.25. 16:53:47

@okostojas007:
Jól látod a helyzeted. Persze ez is csak egy vélemény. :o)
De van, amikor nem érdemes tovább vesződni valakivel.
Lehet, hogy Dorottyának van igaza, lehet, hogy neked, - én nem ítélkezem. Csak azt látom, hogy falra vetett borsó, amiket egymás fejéhez vágtok.
Okos enged, ...
Azért neked írom ezt, mert inkább veled szimpatizálok. De mindkét fél beírásában látok igazságot.

Petian 2017.12.08. 00:16:00

@Womb Raider:

Te akkora egy butya kurva vagy, hogyha egy tyúkkal jobbat tudnék vitatkozni mint veled! Annyi eszed van amennyi látszik fideszkurva!

Womb Raider 2017.12.08. 05:50:15

@Petian: Hűűű... te gyorsreagálású különleges bevetési egység :))))

Meglepett volna, ha a szimpla személyeskedés helyett azzal vitáztál volna, ami le van írva.

"Te akkora egy butya kurva vagy, hogyha egy tyúkkal jobbat tudnék vitatkozni mint veled! "
Nem, téves... te maximum egy tyúkkal volnál képes vitatkozni. de a tyúknak akkor is komoly esélyei lennének :)

Womb Raider 2018.01.04. 07:32:21

@Petian: Na, te vajon kinek a harci nickje lehetsz? Azé' gáz, hogy majd' egy hónap alatt sincsenek érvek, csak a fröcsögés :)
Ami arra utal, hogy továbbra sem tudtad feldolgozni a leírtakat. Persze lényeg, hogy találtál helyesírási hibát! Száni vagy :))))))))

Petian 2018.01.27. 00:53:34

@Womb Raider:
A tetünek értékesebb az éléte és a léte, mint a tied fasztarisznya, gyújtsd fel magad kis cigány faszszopó és tanulj valami értékeset, aminek értelme is van, pl.: egy rendes szakmát. Úgyis hiány van az átültethető szervekből Magyarországon, érted pedig egyáltalán nem lenne kár. Ki tudja melyik várólistán lévő betegből lehet a jövőben orvos, ügyvéd, jogász vagy akármilyen tisztességes foglalkozású állampolgár. Ilyen szar bérkommentelőkért nem kár! Többet az ilyen szarcsimbókoktól nem is vártam. Szánika vagy :)))

Womb Raider 2018.01.28. 10:14:22

@Petian: :) Nos... lehet, a világnak jobb lett volna, ha anyád a szülés előtt várólistára került volna.
Az összes 13 hozzászólásod lett volna a teljes veszteség.. talán kihevertük volna.

Ki tudja, melyik várólistán lévő betegből lesz halálos gázoló, terrorista, pedofil, besurranó tolvaj, vagy Petian nicken fröcsögő frusztrált kis görcs.

Petian 2018.02.06. 13:28:11

@Womb Raider:
Ne lopd a szövegem tolvaj cigány csicska geci!
Nekem van munkám, életem, barátaim, veled ellentétben! Neked - szerencsére - ez az egyetlen olcsó mulatság van az életedben! De én kifogtam rajtad :)). Egy olcsó szarházi fizetett bérkommentelő vagy! Érdekes mindig ráérsz válaszolni az első percekben, de olyan gyenge a felhozatalod, hogy köpni-nyelni nem tudsz a picsánrúgásaimhoz!
Kár, hogy a "falukurvája" anyád nem végzett veled, amikor a lenyelésed helyett terhes volt, vagy majd valami terrorista, mert akkor te és a genetikai aljadék állat felmenőid sem szennyeznék tovább a levegőt te élősködő parazita buta kurva! Legalább tanulj meg írni magyarul Magyarországon te cigány!

Womb Raider 2018.02.06. 14:16:00

@Petian: Debil troll vagy kisfiam, le sem tagadhatnád. No, eredj, játssz a pöcörőddel, attól jobb kedvre derülsz.

Petian 2018.02.17. 11:50:48

@Womb Raider:
Na mi van, csak nem beszartál? Vagy elfogyott a muníció? A troll itt TE VAGY! Ne vetítsd ki az erkolcsosult fertő önmagadat magamra! Fogadjunk, hogy csak egy pattanásosfejű korlátolt gátlásos 12 éves pöcs vagy, de ha az utcán szembe jönnél velem, rögtön a gatyádba szarnál. Te is erre fogsz jutni:
rtl.hu/rtlklub/hirek/konyokevel-verte-tarsa-fejet

Womb Raider 2018.02.17. 14:14:59

Figyusz... rólad sokat elárul, hogy képes vagy egy nicket csak az ilyen alja munkára fenntartva időről időre idehányni valamit. Örülnék, ha csak 12 éves lennén, még a pattanásokkal is megbékélnék.. és a hozzád hasonló agresszív , defektjeiket túlkompenzáló görcsöktől sem csináltam össze magam. Miért nincs vér a pucádban és állsz ide a valódi nickeddel?

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

 • P1sty: @karandash: youtube celebek, ja talan 1000 probalkozobol egynek bejon a tizeneves hulyegyerekek szorakoztatasa miatt a tonnanyi reklambol kapott szazalek. A youtube (google) keresi a legtobbet ezen ... (2018.02.25. 07:41) Miért egyre drágábbak a koncertjegyek?
 • bkkzol: Nem rossza a duma, hogy miért ennyi egy jegy. Sokkal prózaibb a magyarázat. Annyiért árulnak mindent amennyiért még megveszik. Miért árulják a pl. a mobil telefonokat 100-150-200 ezer forintért amik... (2018.02.25. 05:42) Miért egyre drágábbak a koncertjegyek?
 • ételizésítő: @anyadmajma: A 8 euró biztos nem több, mint a 700 euró. A 900 euró tényleg több. (Tanulj meg írni, idióta.) (2018.02.25. 05:14) Miért egyre drágábbak a koncertjegyek?
 • ételizésítő: @Billy Hill: Úgy sajnálom őket. Végül is csak néhány tízmilliárdjuk lehet fejenként. A végén még éhen halnak. Az a helyzet, hogy a művészek kurvára túl vannak értékelve. A munkájuk értéke lófasz e... (2018.02.25. 05:11) Miért egyre drágábbak a koncertjegyek?
 • Vajk a Vitéz Várjobbágy: Azért drága mert ennyiért is megveszik. (2018.02.25. 03:10) Miért egyre drágábbak a koncertjegyek?
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es