Kívül tágasabb

Szemétség a férfiadó?

2017.08.08. 08:30, Kívül tágasabb , 14 komment

A kérdésben nem foglalnánk állást, inkább elmeséljük, miről is van szó, aztán majd mindenki jól eldönti, miként vélekedik róla.

handsome_her_kavezo_foto_twitter_com_paigecardona.jpg

A "férfiadó” ötlete egy melbourne-i kávéház tulajdonosában született meg, aki úgy gondolta, a maga módján száll harcba a nemek között Ausztráliában is meglévő fizetési különbségekkel.

Alex O’Brien a Handsome Her nevű kávézóban ezért úgy döntött, a férfiaknak havonta egy hétig 18 százalékkal többe kerül minden, mint a nőknek, hogy így egyenlítse ki a két nem között meglévő éppen ekkora átlagos bérkülönbséget. (A bevétel egyébként női alapítványoknak megy.)

Az ötlet nyilván egyszerre hírverés és provokáció (mindkettőnek elég jó, tesszük hozzá), viszont az Alex is hangsúlyozza, hogy a cél az, a férfiak gondolkodjanak el privilegizált helyzetükről. 

“Próbáljuk a nemek közti fizetési egyenlőtlenséget az emberek orra alá tolni. Szeretem, hogy ez kicsit arra ösztönzi a férfiakat, hogy álljanak meg és gondolkodjanak el a helyzetükről” - nyilatkozta a tulajdonosnő. 

Természetesen senkit sem fognak kidobni a kávézóból akkor sem, ha nem fizeti meg a 18 százalékos felárat, ez “inkább csak egy alkalom arra, hogy jót cselekedjenek” - biztosított mindenkit Alex. 

Az ausztrál statisztikai hivatal legfrissebb (tavalyi) adatai szerint a nők ugyanis átlagban csak a 82 százalékát keresik férfi társaik fizetésének. 

(Fotó: twitter.com/paigecardona)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4612727312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.08. 11:37:32

Érdemes az átlag mögött a valóságot is megnézni. Például Angliában úgy van 28% különbség, hogy az azonos cégnél azonos munkakörben dolgozók között 1% alatti a különbség. Vagyis a fizetésekkel nincs gond, mert valójában a pályaválasztás és utána az előmenetel okozza a különbségeket...

Aurelius Respectus 2017.08.08. 16:50:59

Az, szemétség. Ebbe a kávéházba nem mennék be.

padisah · http://www.kozvetlen-allasok.hu 2017.08.08. 16:52:46

én úgy fogalmaznék, hogy van egy piaci egyensúly, amibe belerongyolnak a genderisták mint elefánt a porcelánboltba

ha a cégek úgy ítélik meg hogy a nő munkája kevesebbet ér, az ő dolguk hogy miért, ha rájuk erőszakolják az egyenlő bért egyáltalán nem fognak nőket alkalmazni,

erre persze az lesz a reakció hogy akkor kötelező nőket alkalmazni, akkor majd férfiakat nem fognak alkalmazni, és mindenkinek alacsony lesz a bére

a címben feltett kérdésre a válasz egyértelműen: igen, szemétség

teeszmalac 2017.08.08. 16:57:35

Szétperelni őket. Ezek dumálnak egyenlőségről? Akik a legarcátlanabb diszkriminációt is felvállalják? Miféle beteg állat gendernácik ezek?

Sir Galahad 2017.08.08. 17:04:07

A hozzászólások pont azt mutatják meg, hogyan nem szabad reagálni egy provokációra. Ki kell röhögni, és messze elkerülni a kávézót. Aztán majd amikor a forgalom lecsökken, a tulajdonos elgondolkozik azon, érdemes-e felülni a feminista propaganda mítoszainak.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2017.08.08. 17:06:43

@Sir Galahad:
Képzeld el a libsihisztit, hogyha a "women" szót kicserélnénk "whites"-ra.

Simán szét kell perelni őket hogy a következő provokátornak is elmenjen a kedve.

mbazs 2017.08.08. 17:30:35

Unalmasak és röhejesek már ezek a vérfeministák.

zokogjatok 2017.08.08. 17:56:00

Ha a nők ugyanazt a munkát olcsóbban elvégzik, akkor érthetetlen, hogy egy csupa nőt alkalmazó vállalat miért nem tarolta le még a piacot az árelőnyével.

Ja hogy azért, mert ez egy buta mítosz.

karandash 2017.08.08. 18:18:52

Valaki bedobhatna oda egy Molotov-koktélt, csak az egyenlőség kedvéért. Ugyanis a munkahelyi balesetek, halálesetek 99%-ának férfi az áldozata, a háborúkba is a férfiak halnak tömegesen. Válásnál szardarabként vannak kezelve a férfiak, azonos büncselekmény elkövetése esetén egy nő csak a töredékét kapja, mint egy férfi. Csak hogy lássuk mi ez a privilegizált helyzet. Egy rossz újmarxista feminista mítosz.

A gender pay gap meg egy mítosz, ezerszer meg lett cáfolva.

Most képzeljük el, hogy a kirekesztés egy szórakozóhelyen nem a férfiak ellen irányul, hanem a négerek, mexikóiak, nők, buzik ellen. Már rég bezáratták volna a helyet és folyton tüntizne előtte pár száz hibbant.

midnightcoder2 2017.08.08. 19:04:47

Simán elkerülném, ahogy szerintem minden normális férfi is. Viszont lehet hogy jó kis találkahely lesz az ország összes vérfeministájának és leszbikusának így végül is bejön az üzlet.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.08.08. 20:47:46

Nézzük a rule #1-et. Egyenlőségről beszél, de ahol az egyenlőtlenség neki kedvez ott azt szokásból szabállyá próbálja emelni, és közben az egyenlőtlenség csökkentéséről hadovál.

Ebből ered az, hogy tanúval, és sok mással be lehet menni és udvariasan fel lehet hívni a figyelmét a hazugságra.

Majd arra is, hogy az átlagbér különbség pl. a túlórában való különbséget is tükrözi, de azt is, hogy a legtöbb helyen magasabb nyugdíjkorhatár miatt (ami a férfiakkal szemben durva hátrány) így megkérdezném, hogy mikor tervezi részben a több túlórát, részben a több befizetésért kevesebb nyugdíjat kompenzálni.

Többnyire az udvarias kérdésre is durván és bunkón szoktak válaszolni. És könnyű jelezni, hogy egy cég ne politizáljon, ha az udvarias válaszokkal nem tud mit kezdeni.

Ezek kapcsán a diszkrimináció miatt feljelentés, a rosszhiszeműségük bizonyítása, eléjük pár tüntetés, stb. ami rontja a maradék üzletet.

tyberius 2017.08.09. 13:17:53

Azért elgondolkodom, mi lenne, ha Alex hasonló, de ellentétes előjelű diszkriminációval találkozna a pszichiáterénél, arra hivatkozva, hogy az ausztrál statisztikai hivatal adatai szerint az ausztrál férfiak 3-szor nagyobb arányban lesznek öngyilkosok, mint a nők. Vajon megállna, és elgondolodna a privilegizált helyzetén? Vagy azt csinálná, amit én, ha ilyen táblával találkoznék: sóhajtanék, és inkább olyan helyre vinném a pénzemet, ahol nem a nemem alapján ítélnek meg, és mindenkit szívesen látnak.

zriff 2017.08.11. 07:13:31

Agyament feminácik.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es