Kívül tágasabb

A Beckham-dilemma: szabad-e szájon puszilni a gyereket?

2017.07.05. 06:30, Kívül tágasabb , 4 komment

Nem egyszer kavart már botrányt, hogy a Beckham-családban szokás a gyerekek és a szülők között a szájra adott puszi. Miközben a szokásnak nyilvánvalóan semmilyen szexuális felhangja nincs, az ilyenkor megosztott képek már többször is hatalmas botrányt kavartak. David Beckham most ismét megvédte önmagukat.

victoria_beckham_harper_csok_1.jpg

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt tört ki az első botrány, amikor az akkor 5 éves Harpert az édesanyja, Victoria a nyitóképen látható fotóval köszöntötte Instagram-oldalán.

A fotó aranyos, tulajdonképpen semmi gond nincs vele, egyetlen kivétellel: az anya puszit ad a kislánya szájára. Nem az arcára, a szájára. Persze azonnal elkezdtek özönleni a lájkok – és a támadások is. 

Akiket felháborított a kép, azok pedofíliától kezdve egyéb szexuális perverziókon át mindent kiáltottak, és mivel nem mindig idézhető stílusban, ezért csak kettő példa a szelídebbek közül: „Kib@szott pedofil” (brentosonetaps); „B@zdmeg” (willyhernandez1). 

Na jó, tényleg voltak szelídebbek is, akadt, aki megjegyezte, hogy a maga részéről nem rajong azért, hogy szájon puszilja a gyerekeit, de ez csak az ő véleménye. 

Amire persze beindult a másik, védelmező oldal, és komoly harc alakult ki. Az általános érv az volt, hogy a kép pusztán egy anya és gyermeke közötti bensőséges szeretetet mutatja meg, és nincs miről beszélni. Akadtak, akik saját hasonló fotójukat megosztva álltak Victoria Beckham mellé. (Az esetről itt írtunk bővebben.

„Minket is így neveltek” 

Június elején David Beckham is posztolt egy képet Instagram-oldalára, ezen ő ad hasonló puszit a kislánya szájára. A körül is állt a bál, így aztán nem véletlen, hogy az angol labdarúgó-válogatott volt kapitánya most egy Facebook Live beszélgetésben védte meg ezt a családi szokást.

David Becham azt mondta, nagyon szereti a gyermekeit, ő is ilyen szellemben nőtt fel, és mindegyik gyerekének a szájára ad puszit, nem csak Harperére. 

„Na jó, Brooklynnak talán nem, ő már 18 éves, és lehet, hogy kicsit furcsának találná. De én nagyon szeretem a gyerekeimet, Victoriát és engem is így neveltek, és mi is ilyenek vagyunk a gyerekeinkkel” – fogalmazott. 

„Ki akarjuk mutatni a gyerekeinek felé a szeretetünket, meg akarjuk védeni őket, vigyázni akarunk rájuk, támogatni őket” – tette hozzá David Beckham a beszélgetésben. 

Az orvosok sem értenek egyet 

Még a szakemberek között is eltérnek a vélemények a szájra adott puszi helyességéről. A kaliforniai UCLA egyetem gyermekpszichológusa szerint például a gyereket összezavarhatja a dolog. 

„Ha a gyereket a száján puszilja meg a szülő, hol áll majd meg? Nagyon zavaró lehet” – fogalmazott Dr. Charlotte Reznick. 

Egy másik gyerekpszichológus fordítva látja: „Gyönyörű szokás. Minden, ami érzelmi kötődést fejez ki, jó dolog. Nyilvánvalóan semmi helytelen sincs abban, ha egy szülő szájon puszilja a gyerekét” – mondta Dr. Fiona Martin. 

Legutóbb azt írtuk, és most is tartjuk, hogy ebben az esetben nyilván kulturális különbségekről van szó: egyszerűen egyes kultúrákban (vagy akár csak családokban) teljesen elfogadott a szájra puszi szülők és gyerekek között, míg máshol ez már túllép egy bizonyos határt. 

Hasonló problémával egyébként mások is szembesültek már: Stephanie Seymournak például szintén nekimentek, amikor megjelent egy vakáción készült fotó, melyen átöleli és megpuszilja akkor már tinédzser fiát. 

Nem járt jobban az amerikai foci egyik sztáredzője, a New England Patriotsnál dolgozó Bill Belichick sem, amikor megcsókolta felnőtt lányát a 2015-ös Super Bowl elnyerését követően.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása