Kívül tágasabb

Merre járt idén Barack Obama?

2017.07.01. 06:48, Kívül tágasabb , 2 komment

A volt amerikai elnök alaposan kiélvezte az életet, mióta januárban kiköltözött a Fehér Házból. Jórészt pihent (ez mondjuk nyolc ilyen év után érthető), de a hírek szerint már elkezdett dolgozni a könyvén is. Végigpörgetjük a volt elnök első félévét.

barack_obama_nyaral.jpg

Erősen az egzotikus helyszínekre ment rá az Obama család a január 20-a óta eltelt szűk félévben. Az első, elnökség utáni napokat Palm Springsben töltötték, de szinte azonnal repülőre is ültek, hogy meg se álljanak a Necker-szigetig. 

A sziget nem más, mint Richard Branson tulajdona, természetesen a milliárdos vállalkozó is ott volt, és az egész világsajtót bejárt képek alapján elég jól szórakoztak. A világ egyik legexkluzívabb helyéről van szó, összesen 34 vendéget tud egyszerre fogadni. 

Ennek megfelelőek az árak is, egy éjszaka 4280 dollárnál (1 millió 160 ezer forintál) kezdődik, a képet árnyalja, hogy legalább egy hétre kell menni. Aki az egész szigetre vágyik, annak ez napi 78 ezer dollárba (21,1 millió forintba) fáj. 

Van egy sejtésünk, hogy Obamáéknak a kis pihenés nem került pénzbe, legalábbis erre lehet következtetni Richard Branson szavaiból, aki „hatalmas megtiszteltetésnek” nevezte, hogy vendégül láthatta a volt elnököt és családját. 

Irány Hawaii és Brando! 

A pihenés után jött egy kis kaliforniai kitérő (itt technológiai cégek vezetőivel találkozott), majd hazautaztak Hawaiira, ahol Barack Obama golfozott, de készült róla fotó az egyik helyi étteremben is. 

Március közepén a család elrepült Brandóra, ami egy kis sziget Francia Polinézia mellett, amit csak hajón, vagy az Air Tetiaroa kétmotoros repülőin lehet megközelíteni. 

A sziget neve nem véletlen: 1967-ben vásárolta meg a legendás színész, Marlon Brando, majd jóval a halála után alakították át egy luxus pihenőhellyé. A szigeten összesen 35 villa várja a vendégeket, akiknek rendesen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha itt akarják kipihenni a fáradalmakat. 

Egy egyhálószobás villa 2500 dollárba (677 ezer forintba) kerül csúcsszezonon kívül, de ha valaki a leginkább látogatott időszakot választja, akkor 3800 dollárt (kb. egymillió forintot) kell ugyanezért kifizetnie. 

Itt aztán lehet aktívan kikapcsolódni, a vízi sportok minden fajtájával. A hírek szerint azonban Barack Obama itt már dolgozott is, elkezdte írni az ilyenkor kötelező visszaemlékezéseit. 

Sztárokkal zsúfolt hajózás 

Mit nem adtunk volna érte, ha fent lehetünk David Geffen Rising Sun nevű jachtján azokban a napokban, amikor Obamáék mellett Bruce Springsteen, Tom Hanks, és Oprah Winfrey is ott volt! De nem voltunk ott… 

Obamáék végül közel egy hónapot töltöttek Francia Polinézián, hogy aztán májusban Olaszországba látogassanak. Először Milánóban álltak meg, ahol Barack Obama beszédet mondott a Food Innovation nevű csúcson, ezt követően pedig Toscanába repültek. 

Hat napot töltöttek Borgo Finocchietóban, ami egy hotellé átalakított 14. századi falu. A tulajdonos nem más, mint az a John Phillips, aki 2013-tól egészen az idei év elejéig (azaz az Obama-elnökség alatt) olaszországi nagykövet volt. John Phillips még 2001-ben vette meg, majd kezdte el felújítani az elhagyottan álló települést. 

Olaszországban nem akármilyen kulináris élvezetekben is része volt a volt amerikai elnöknek és feleségének, hiszen a világhírű séf, Massimo Bottura főzött nekik egy, John Phillips által szervezett eseményen.

A június egy jó részét aztán Balin töltötte Barack Obama és felesége, méghozzá az éjszakánként 2500 dollárba (677 ezer forintba) kerülő Four Seasons hotelben. A volt elnöknek nem volt ismeretlen a hely, hiszen gyerekként több évet élt az országban.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Barack Obama

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása