Kívül tágasabb

A világ legszexisebb politikusának párja

2017.03.16. 06:40, Kívül tágasabb , 2 komment

Justin Trudeau politikáját lehet szeretni, vagy elutasítani, az azonban aligha lehet kérdés, hogy egyike napjaink legsármosabb politikusának. Most azonban nem róla lesz szó, hanem feleségéről, akiről Magyarországon jóval kevesebbet hallani. Bemutatjuk Sophie Grégoire Trudeau-t!

justin_es_sophie_trudeau_cim_foto_instagram_com_sophiegregoiretrudeau.jpg

A kanadai miniszterelnök országában minden idők második legfiatalabb kormányfője lett megválasztásakor, és még aki nem kedveli politikáját, alighanem az is elismeri, hogy meglehetősen sármos férfiről van szó. Nem csoda, hogy felfért a Vogue magazin legszexisebb férfiakat felsoroló listájára is.

Feleségéről, Sophie Grégoire Trudeau-ról jóval kevesebbet lehetett tudni, egészen addig, amíg a napokban egy félreérthető Instagram-poszt miatt kisebb vihar nem kerekedett körülötte (Nőnapon írta ki a közösségi oldalra, hogy „ünnepeljük azokat a fiúkat és férfiakat az életünkben, akik bátorítanak arra, hogy önmagunk legyünk, akik tisztelettel bánnak a lányokkal és a nőkkel”, és ezt jónéhányan zokon vették). 

Már csak olyan világban élünk, hogy amit félre lehet érteni, azt sokan készséggel félre is értik, még akkor is, ha a posztoló egyébként a nemek közötti egyenlőség egyik élharcosa. 

Irány a média! 

De nem erről szeretnénk írni, hanem a 41 éves Sophie Grégoire Trudeau-ról, mert saját jogon is rendkívül érdekes személyiség. A quebeci Sainte-Adèle-ben egy bróker és egy volt ápolónő gyermekeként született és Montrealban nevelkedett nőnek apja és nagybátyja tanította meg arra, hogy bízzon magában és mutatta meg neki, mi az a feminizmus, és e két férfival való kapcsolata pozitívan határozta meg a férfiakhoz fűződő viszonyát. 

A montreali neves McGill Egyetemen szerzett kommunikációs diplomát, majd a szakmában elhelyezkedve egy hírszerkesztőségben kezdett dolgozni, mielőtt műsorvezető lett volna belőle, de volt riporter is Kanada legnagyobb szórakoztató műsorában, az eTalkban. 

Többször nyíltan beszélt arról, fiatalon milyen harcot folytatott a bulimiával, és szülei milyen sokat segítettek neki a betegség legyőzésében. 

A nagy találkozás 

Felnőttként az első meghatározó találkozás Justin Trudeau-val 2003 júniusában történt, amikor együtt voltak házigazdái a gyerekek javára rendezett jótékonysági Mercedes-Benz Grand Prix bálnak. 

A két család már korábban is ismerte egymást, mi több, Sophie Justin legfiatalabb öccse, Michel osztálytársa és barátja volt (Michel 1998-ban egy lavina alatt lelte halálát 23 évesen).

A bálról a következőket mesélte a kanadai Chatelaine magazinnak: „Sokat nevettünk, poénkodtunk, érezhető volt a vonzalom kettőnk között. Hirtelen rájöttem, hogy OK, ez olyasvalaki, akit komolyan kell vennem”. 

Pár nappal később írt egy emailt Justin Trudeau-nak, aki ne válaszolt, mert akkor még „nem állt készen egy komoly kapcsolatra”. A nyár vége felé azonban ismét egymásba botlottak, és a jelek szerint addigra a férfi meggondolta magát, mert randevúra hívta. 

„Ideje volt, hogy megérkezz” 

Egy afgán étterembe mentek, majd egy kissé lepukkant karaoke bárba, ahol egy privát bokszban Elton John- és Beatles-slágereket énekeltek egymásnak. A randevú olyan jól sikerült, hogy mint később szintén a Chatelaine magazinban Justin Trudeau bevallotta, már akkor este tudta, hogy Sophie az igazi. 

„Először a képeket látja az ember, és azt, hogy egy fantasztikusan vonzó nő. Aztán megismeri a benne rejlő kedvességet és valódiságot, a nagyon-nagyon erős intelligenciát, és a rendíthetetlen értékrendszert” – mondta Kanada jelenlegi kormányfője feleségéről. 

Visszatérve az estére, annak végén Justin Trudeau meg is mondta Sophie-nak: „Nos, éppen ideje volt, hogy megérkezz. Harminckét éve várok rád, és már kezdtem azt hinni, hogy sosem jelensz meg. Egész életemben rád vártam. Te vagy az igazi”. 

Az érzés kölcsönös volt, az esküvőt 2005 májusában tartották, ma pedig már három gyermekük van, Ella-Grace, Hadrien, és Xavier.

justin_es_sophie_trudeau_foto_instagram_com_sophiegregoiretrudeau.jpg

(Fotó: instagram.com/sophiegregoiretrudeau)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása