Kívül tágasabb

Élet egy óceánjárón: szex, drogok, és...

2017.02.09. 06:30, Kívül tágasabb , 106 komment

A hatalmas óceánjáró hajókon dolgozók élete nem könnyű, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk: hónapokig összezárva élni másokkal, sokszor szabadnap nélkül, vagy egy-egy pihenőnappal, napi 10-12 órás (vagy még több) munkaidővel. Éppenséggel nem csoda, hogy ilyen körülmények között minden alkalmat megragadnak a gőz kiengedésére.

oceanjaro_foto_pixabay_com_ed2456.jpg

A gőzkiengedésnek pedig egészen extrém változatai vannak, kezdve az utasokkal folytatott szexuális kapcsolatoktól a kábítószerekig – állította a 26 éves Paul, aki két évet dolgozott egy karibi óceánjárón. 

Az amerikai férfi elég súlyos dolgokról beszélt a brit Independentnek, például arról, hogy noha ezen idő alatt ő csak öt utassal feküdt le, de a személyzet tagjai között bőven akadtak olyanok, akik sokkal többel. 

„Egyfolytában ez ment. Az egyik nap jógaórákat adtam gazdag középkorú nőknek, másnap én voltam a tetkós srác a sportfedélzeten. Rengeteg figyelmet kaptam” – mondta a férfi, aki szerint nem volt ritka az sem, hogy konkrét ajánlatot kapott nőktől. 

Mindez azzal együtt sem ritkaság, hogy a szabályzat szerint a vendéggel szexuális kapcsolatba keveredni azonnali kirúgással jár. Ám Paul szerint mivel sokan csak élettapasztalatnak és átmeneti pénzkereseti lehetőségnek tekintik a munkát, nem nagyon érdeklik őket a szabályok. „Azért azok, akik ebben a szakmában képzelik el a karrierjüket, sokkal óvatosabbak” – tette hozzá. 

A szex mellett a kábítószer sem ritkaság, elsősorban a fű és az LSD népszerű, a kikötőkben egyiket sem olyan nagyon bonyolult beszerezni. Ugyan amikor visszatérnek a hajóra, mindenkinek a csomagját, táskáját átnézik, de azért aki nagyon fel szeretne vinni valamit a fedélzetre, annak nincs nehéz dolga. 

A kábítószert aztán a kabinban vették magukhoz (ezek általában kétszemélyes, a vízszint alatt található lyukak), legtöbbször amíg a hajó az óceánon haladt, és nem ritkán szolgálat közben. 

„Elég sokat drogoztam, de ezzel nem mindenki volt így, a többiek általában azzal voltak elfoglalva, hogy ki kivel feküdt le, vagy éppen a hátsó fedélzeten itták le magukat. Engem ezek a dolgok nem nagyon érdekeltek, így inkább a kábítószerrel voltam el” – mondta. 

Ami azért elég aggasztó, tekintve, hogy egyike volt azoknak, akiknek vészhelyzetben a hajó kiürítése, az utasok evakuálása volt a dolguk. Paul viszont azt mondta, ennél komolyabb aggodalomra adhatott volna okot, hogy a heti gyakorlatokon legalább egy óráig tartott, mire leeresztették a(z üres) mentőcsónakokat, márpedig ehhez az időhöz még hozzá kellene adni a pánikba esett utasok irányítását is. „Ha a parttól távol lett volna vészhelyzet, akkor nekünk annyi” – tette hozzá. 

Ezzel együtt kicsit meglepő, hogy saját bevallása szerint Paul még a személyzet szelídebb tagjai közé tartozott a hajón, legalábbis ha igazak a történetei az orgiákról, az éjszakánként lerészegedő kollégákról, és arról, aki egy közép-amerikai kikötőben a rendőrök kapcsoltak le, amikor éppen kokaint vásárolt volna. 

(Fotó: pixabay.com/Ed2456)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: óceánjáró

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8812238374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Gajdos Márk 2017.02.09. 20:47:01

Jelenleg is hajón vagyok... a cikkben leírtak jelentős része hatásvadász kamu.. nagyon szigorú szabályok vannak pl nálunk is. A cikk által leírt kilengések nálunk például elképzelhetetlenek..

HUNaTiL 2017.02.09. 21:08:32

Kamu!
Folyamatos drog ellenőrzés van, szúrópróba szerűen, vizeletből. A vészhelyzeti feladatok ellátásában pedig a személyzet 90%-a részt vesz, folyamatos gyakorlattal, időközönkénti vizsgákkal. Ha a hajó megbukik a vizsgán, nem futhat ki. A piálás tényleg alap, de nem a pocsolya részegségig. Vízszint alatt a legcsumpibb személyzet van elszállásolva. Egy jógaoktató biztos nem ott lakott ...

tede 2017.02.09. 21:12:43

@Vilko84: Én csak azt tudom, amit leszűrtem eddig. Van egy közös ismerősünk és vele lejár a srác, bár most már inkább 30+ férfi kondizni, amikor nagy ritkán itthon van. Ott szoktunk összefutni és mindig nagy szórakozás hallgatni a hatalmas történeteit a világ szinte minden sarkából. Jó, tudom, hogy van benne lóditás vagy legalábbis túlzás bőven, de kit érdekel, érdekes történetek. Ő mondta, kb ezekkel a szavakkal, hogy a fizetése jó részét az asszonynak adja, mert amúgy se tudja elkölteni. A maradékot elbulizza, az bőven elég neki, mert a hajón mindent megkap. Ő teherhajón van, nem tudom, hogy az mennyit változtat a dolgon. Egy utasszállítón lehet, hogy több a pénzköltési lehetőség.

Pink Petsch 2017.02.09. 21:13:13

@Vilko84: A mi hajonkón a cseh tengerészek hozták fel a füvet, őket ugyanis nem baszogatta a személyzetis, mivel külön cég voltak. Mondjuk, a pia nem volt tilos, persze a talajrészegség nem volt elfogadott, munkára kész állapot a Nagykönyv szerint :D

Pink Petsch 2017.02.09. 21:19:03

@tede: Utasszállítón (már óceánjárón, mert folyamin pláne nem jellemző) csak akkor, ha teljesen idióta vagy, és az ottani shopokban vásárolsz, amik kb. qrva drágák. Mellesleg, amíg a hajón melóztam, egy centhez sem nyúltam a fizumból. A borravaló elég volt "költőpénznek" ;)

tede 2017.02.09. 21:27:17

@Pink Petsch: Bevallom, gyerek koromban tetszett a sok tengerész történet a könyvekben, filmekben. Ha valahogy lett volna lehetőségem, talán kipróbáltam volna, de még azt se tudom a mai napig, hogy lehet elmenni egyáltalán hajóra. Ez az utasszállítós vendég kiszolgálás engem mondjuk nem nagyon érdekelne, hanem az igazi hajózás.

Igaz, most már kiöregedtem én ebből, szóval csak elméleti a kérdésem. Azt tudom, hogy van közlekedési szakon felsőfokú hajózó képzés vagy legalábbis volt.

Na mindegy is, nekem a hajózás kimarad az életemből, pedig tényleg ha visszagondolok, el tudtam volna magam képzelni egy hajón és az óceánokat járni. Az is egy közös jellemvonás, hogy minden hajózó tele van óriási történetekkel, akárkivel is találkoztam eddig. Nem is gondolná az ember, hogy ennyi minden történik a tengeren és a hajózás közben, persze tudom, sok a színezés és lódítás is, de érdekesek a történetek :)

Vilko84 2017.02.09. 21:37:52

@HUNaTiL: Igy van, nem futhat ki!
A USPH pedig nem kifejezetten az a barátságos, elnéző hatóság.....!
Mondhatni igazi ge...ik! A legkisebb dologért es is "pont" jár es ez nem Smartkartya, hanem olyan mint a jogsi, ha túl sok van a pontból baszhatod!
Annyiban pontosítanek , h a személyzet 85%a vízfelszin alatti kabinban van elszallasolva, beleértve az 1-2-3 csikos tiszteket is! Pl: teljes f&b, ystaff stb.... Pl a színészek vagy vendég szereplők vannak az 1. vagy a 2. Decken! A többi az utasoke es a csúcsvezetőke, mondjuk a kapitány, 1.tiszt, hotel direktor stb!

Vilko84 2017.02.09. 21:50:55

@tede: nem tudom h a teherhajón mi a helyzet! Nem értek a lovakhoz, világ életemben szamaram volt....;)
A lényeg h tényleg történnek néha a normál ember számára, hihetetlen, es elképzelhetetlen dolgok! Rengeteg élménnyel gazdagodhat az aki egy ilyen helyen dolgozik, es tényleg olyan helyekre jut el ami a magyarok 90%-nak alom marad es max a neten , vagy a filmekben láthat hasonlót!
Azt viszont ne felejtsük el hozzátenni, h ezekért a pozitív dolgokért nagy arat fizetünk!! Pl 31 hét munka szabadnap nelkul!! Itt nincs olyan h ma nincs kedvem bemenni dolgozni es betelefonálok h szarul érzem magam, vagy éppen rossz napom van es elküldöm a francba az utast....! Minden éremnek 2 oldala van!

Pink Petsch 2017.02.09. 21:53:56

@tede: Hm, hát ugye, én folyamin voltam sok előnnyel (állandóan láttad a partot, és nem zavarodtál bele napokon át a hullámzó víz látványába :D), no meg sok hátránnyal is. Ezek egyike volt, hogy ugye viszonylag kicsi a hely, a személyzeti rész, persze a legkisebb, mert az nem hoz pénzt. No de így láthattam a matrózok melóját. Izé ... hát, szerintem maradj meg az ifjúkorod kalandregényeiből szerzett kellemes emlékeidnél :DDD

Vilko84 2017.02.09. 21:59:02

@Pink Petsch: igen, az a bizonyos nagykönyv, amikor a safty a reggeli tréningen a szervezet alkohol feldolgozó képességéről tart fejtagitast, miszerint az emberi máj óránként 1 sört dolgoz fel, es ha lehet ezt ne lépjünk túl! Ugyanezen este pedig a szemem láttára fogyaszt el 4t fel óra alatt!!
A jelszó: ne csinálj baromságot es nem baszogatnak!!

Pink Petsch 2017.02.09. 21:59:13

@Vilko84: Szerintem, ez biztos hajótípus kérdése is. Például azon a hajón amelyen én melóztam a személyzeti szállások a vízszint felett voltak. Viszonta társhajónkon alatta félig-meddig, mert kissé más volt az építése. Mikor összefutottunk (pl. Drezdában vagy Prágában), panaszkodtak is a srácok, hogy halaknak érzik magukat egy kib...tt akváriumban. :DDD

Vilko84 2017.02.09. 22:05:36

@Pink Petsch: ;))))))
Igen tudod a háborús film is addig izgalmas, ameddig nem rad lőnek!!!
2 munka van amit nem csinálnék soha semmi pénzért!
1, gephaz (röpke minimum 50 fok, fül dugóval is elviselhetetlen zaj.....
2, konyha!! Pffffuuuujjjjj azt a mennyiségű retket, te atya úr isten.....

Vilko84 2017.02.09. 22:12:59

@Pink Petsch: az igazság h amelyiken en vagyok egy rohadt nagy dög!! 4400 körüli utas 1600 személyzet! Most pont a kabinomban vagyok ami nagyjából 7 nm fürdővel együtt, tehát mondhatni h nem egy Hilton, de hál istennek nem érezni annyira a vizet! Akkor gaz amikor vihar van, mert akkor erzi az ember h mennyire kis porszem a természethez képest! Egy komolyabb vihar ugy dobálja a hajót mint a Dunán a kajakomat a kis hajók hullámai....;)!! Mondjuk pont ezert próbáljuk inkabb elkerülni a viharokat, inkabb ki hagyunk állomást is es a cég egyes esetekben meg fizet is az utasoknak , csak ne legyen baj!!!

mitza 2017.02.09. 22:14:49

@HUNaTiL: számból vetted ki a szót. Ekkora hatásvadász, kamu cikket, basszus. Nem mondom, vannak idióták, akik lefekszenek vendégekkel, vagy időnként pocsolyarészegre isszák magukat, de minden ilyen alkalommal a kirúgást kockáztatják. Aki nem bir ki hónapokat drogok nélkül, annak a hajó nem a legjobb választás... és aki a személyzet (folyamatosan cserélődő) tagjai között nem talál magához illő párt (akár alkalmilag, akár hosszú távra), azzal valószinűleg komolyabb bajok vannak, mint azzal, aki nem tud lemondani az lsd-ről. :)

Pink Petsch 2017.02.09. 22:16:59

@Vilko84: A mi saftynk csajszi volt, és igen komolyan vette magát, de hál'istennek mindig korán elhúzott lefeküdni ;)))
Jaja, a gépház! Brrr! A gépész fehér ember volt, állítólag ... de én ezt sosem bírtam felfedezni a látható bőrfelületein. A kapitányunkat is csíptük nagyon, egy cruise-on legalább kétszer odab..szta a hajó oldalát jó erősen, amikor beállt a mérőállmásokhoz. Mindenki rohadtul ürölt neki a housekkepingtől a konyháig. Egyszer sikerült a szokásosnál is erősebben megállnia. No, akkor kellett pótolni fél tonnyányi poharat a bárnál.
Ja, ha már konyha. Az mondjuk, viszonylag tiszta volt (persze, az Ántsz vagy Nébih vagy mi tutira sikítófrászt kapott volna), csak rohadt kicsi. El nem tudom képzelni a mai napigh, hogy a francban dolgzott azon a picsányi helyen 3 ember.

Pink Petsch 2017.02.09. 22:22:10

@Vilko84: Egyedül vagy egy kabinban? Fúúú, az a Hilton, baszomalássan! :DDD
Jaja, mellesleg anno, amikor választanom kellett, hogy folyamira vagy óceánjáróra menjek, éppen a böhöm-nagy-több-ezer-utas-viharok szavak miatt döntöttem a folyami mellett :D

Vilko84 2017.02.09. 22:24:22

@Pink Petsch: az ahol az ételt kiadják az makulátlan tiszta, viszont ahol visszajön a maradék..... A legundorítóbb kínai kutyakifozde is brüsszeli csipke ehhez képest! Itt a konyha kurva nagy es 3 van belőle! Szintenként kb 40 dolgozik egyszerre! Itt új értelmet nyert számomra a nem fehér embernek való kifejezeses....
Nincs is túl sok belőle.... Konkrétan 2! A séf es 1 manager!;)

Vilko84 2017.02.09. 22:29:27

@Pink Petsch: igen hal istennek! A szoba társ 3 hete sign-offolt es szerintem elfeledkeztek rólam, en meg nem fogok hisztizni h kapjak vkit! Az elso társam egy indiai volt.... Bírtam a srácot , egy baj volt vele h állandóan zabált!! Annyi kurva kaja volt a kabinban h szerintem ha eljött volna a zombi apokalipszis, akkor mi simán 1 évig vígan éltünk volna!
A második egy Mexikói srác volt, ő vele se volt gondom, több gyógyszere volt mint egy patikának...;)))
De most élvezem a magányt meg 87 napig;))) kicsit olyan mint a sitt!!

Pink Petsch 2017.02.09. 22:44:44

@Vilko84: Mondjuk, valszeg, mivel tényleg kicsi volt a konyha (amikor éjszaka én zártam a bárt, akkor nekem kellett a late night snacket összedobni, esküszöm, ha a mosogató srác még ott volt, akkor nagyon ki kellett centizni a lépéseket) ... szóval, mivel kicsi volt, olyan nagy kupi nem is volt benne, leginkább csak akkor, mikor a pincérek bezúdították ebédkor meg vacsorakor a szennyes edényeket. Akkor viszont rohadt nagy volt a káosz, no meg tiszta dzsuva minden.
Azt a szerencsés mindenedet! :DDD
Egyik szezonban 3-an voltunk a kabinban. Szegény éjszakai recist rohadtul sajnáltam, mert a housekeepinges csajnak és nekem is más-más volt az időbeosztásunk. Szerencsétlen, szertintem soha nem tudta rendesen kialudni magát.

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 22:49:14

@Vilko84: "kicsit olyan mint a sitt!!"
Csak a hajón nem kúrbak s.ggbe.

Vilko84 2017.02.09. 22:53:32

@Pink Petsch:
Az nem ajándék! A mexikói srác housekeepinges volt, neki 5pm-tol 5am-ig szólt a munkaideje..... Mondhatni párszor beleszaladt...;))) mondjuk amikor Mini bármeetinget tartottunk éjjel 1kor 7en a kabinban...!;)))
Nem volt őszinte a mosolya!
En baros vagyok , kajahoz nem nyúlok, de van ugy néha h megehezel hajnalban es akkor el indulsz zsákmányszerző körútra!! Vagyis inkabb volt ugy, mert mostmár kifinomultabban csinálom! Telefonon rendelsz az ejszakasomtol! 10$-t kapsz 2 kis pizzát frissen.... Majdnem olcsóbb mint otthon!!!

Vilko84 2017.02.09. 22:56:06

@Sexual Harassment Panda: koszi az infót...;) mondjuk sitten meg nem jártam es nem is szándékozom!
Igen, itt kurnak meg, de a többi hellyel-közzel stimmel.... Pl szerintem a cella nagyobb!;)

Vilko84 2017.02.09. 22:59:02

@Vilko84: vagyis NEM kurnak meg, de rengeteg ratyi van!!!!

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 23:01:50

@Pink Petsch: Nem tudom, se hajón sem börtönben nenem voltam.
Veled mi van?
Még Stuttgatrban recepciózol?

@Vilko84: ja persze.
Freudi elszólás volt!:)

Pink Petsch 2017.02.09. 23:02:54

@Vilko84: Na, azt elhiszem, látod! :D Bár, mi a jóisten érdemi munkát tudott csinálni a housekeeping mondjuk hajnali 1 és 5 között?
Mna, hát ez a kis folyami hajók egyik hátránya. Tényleg darabszám van kiszámolva a személyzet. A konyhát pl. 3-an vitték, egy séf, egy szakács és egy mosogató. Én is báros voltam, mi ketten váltottuk egymást. A pincérek meg a housekeeping voltak a legtöbben, 5-5-en. Valóságos tömeg, mi? :DDD Szóval, a late night snack az éjszakai bárosra maradt - nem volt olyan nagy meló mert ugye valami hideg kaja volt, amit a konyha rendszerint előkészített, csak tálalni kellett. A maradékot meg megmentettük a személyzetnek reggelire, ugyanis pármai sonkába tekert sárgadinnye, például a legritkább esetben szerepelt a személyzet menüjén. Mondhatni, soha :D

Pink Petsch 2017.02.09. 23:05:37

@Sexual Harassment Panda: Már csak részben, és Stuttgartban nem annyira. Felmondtam az ottani kecómat.

Pink Petsch 2017.02.09. 23:11:53

@Sexual Harassment Panda: Most speciel Konstanzban, de most Pesten bérlek, mert végeztem ott egy sulit, és éppen az Europassomat várom, ami jó magyar bürokratikus szokás szerint, lófaxtot érkezett meg az ígért időre.

Vilko84 2017.02.09. 23:17:22

@Sexual Harassment Panda: :)))
Magam részéről a gyengébbik nemnek hodolok, de ki tudja...?;)) ismered a mondást? H a jövő pinaja a segg....?;)))

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 23:20:56

@Pink Petsch: okj-s?
Ò te szerencsètlen, a leg szarabb szakma.
Kurva sok meló minimàlbèrèrt.
Gratulálok.

Vilko84 2017.02.09. 23:21:20

@Pink Petsch: ooooohh, ne gondold h nem találnak nekik melot ebben az időszakban!!! Nagyon kreatív vezetőkkel rendelkeznek! Pl az egyik kedvencük a folyosókon a boka magasságban levő zöld vesz helyzeti jelző fény burkolatának tisztítása, vagy mondjuk a személyzeti folyosokhoz vezeto lépcsők tisztítása! Az nagyon fontos, vagy mondjuk a plafon mosása! Az rendszeresen koszos.....

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 23:22:04

@Vilko84: nem, köszönöm.
Én már csak ilyen konzervatív vagyok, a lányoknál maradok.

Pink Petsch 2017.02.09. 23:24:49

@Sexual Harassment Panda: Nem tudom, gondolom, nem érdekel. olyan képzést választottam, ami Europass bizonyítványt ad. A magyar papír rohadtul nem érdekel.
Hm, és miből gondolod, hogy én Magyarországon fogok élni, vagydepláne dolgozni?

Vilko84 2017.02.09. 23:27:55

@Sexual Harassment Panda: ha nem tévedek az nekik is van! Mármint a lányoknak segguk, de ne menjünk bele bonyolult biológiai okfejtesekbe, en szinten maradok a lányoknál!

Pink Petsch 2017.02.09. 23:28:02

@Vilko84: Óóóóó, b+! Én már a folyamin is sajnáltam a housekeepingeseket, mert az rohadt nagy meló. De ilyen csúnyán messze nem szívatták őket. Igaz, ők vetésforgóban a mosodát is vitték (mondom, a kis folyami hajók hátránya ...)

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 23:28:08

@Pink Petsch: Nem Magyarorszàgról beszélek.
Pl Németorszàgban is fos munka.
Azèrt keresnek az összes ètteremben/szàllodàban szakácsot, mert napi 14 òra munka bruttò 1800 euròèrt.
Megkérdez7em, mennyibe került az iskola, és meddig tartott elvègezni?
Hol akarsz dolgozni?

Pink Petsch 2017.02.09. 23:38:27

@Sexual Harassment Panda: Hm, attól függ hol. Én maradok BW-ben. Pl. Oberkirchenben hirdet jungkoch (tehát még csak nem is szakács) melót egy közepes gasthaus, a bruttója 2120. Heti 5 munkanap. Ez tényleg minimálbér itt, de ez jungkoch meló. De ez csak egy példa.
Persze, aki fine diningban akar szívni idegbeteg séfekkel és séf-helyettesekkel, napi 14 órát, lelke rajta. Nekem megfelel vidéken egy gasthaus vagy étterem.

Vilko84 2017.02.09. 23:40:15

@Pink Petsch: itt mindenki kiveszi a részét a szopobol! Mi barosok pl a kerekesszékes szolgálatot visszük mint sidejob, vagy gangwayen navigaljuk a sok birkát h merre menjenek stb... Természetesen ez szociális munka pénz nem jár erte, na jo a kerekesszékes meloert jattolnak szepen...;))
Mindkét hajó típusnak megvan a diszkrét bá(a)ja azt hiszem!

Pink Petsch 2017.02.09. 23:42:02

@Sexual Harassment Panda: Ja, persze, 800 euróba, és egy évbe.

Pink Petsch 2017.02.09. 23:43:16

@Vilko84: Az tutira meg ... plusz neked még ott vannak a viharok, bónuszként :DDD

Sexual Harassment Panda 2017.02.09. 23:44:21

@Pink Petsch: bocs, de 2100 btuttò az lòfasz .
1800-2000 Eurò NETTÓ az àtlagbèr.
Az kb 2800-3000 bruttò.
Annyit konyhàn sehol nem fizetnek.
Az iskolàròl mond6nàl valamit, mert a szintèn elmebeteg unokahùgom is azt akar.
Mennyibe kerül, meddig tart, hol lehet jelentkezni?

Pink Petsch 2017.02.09. 23:54:42

@Sexual Harassment Panda: Mondtam, hogy ez a minimálbér, de ez jungkoch meló, érted, kezdő szakács 0 tapasztalattal. Viszont a 2800-3000 bruttóban tévedsz. Komolyan azt hiszed, nem néztem utána, és úgy választottam szakmát?
Vagyis átfogalmazom: ami Baden-Württemberg tartományt illeti, tévedsz. Más tartományban nem néztem utána, mert nem érdekelt. Lehet, hogy az Ossieknál tényleg 1800 bruttó körülit keresnek a séfek is.
Jahogy. Oké. Én az EFEB-nél végeztem, kb. 800 euró, fizethet havi részletekben is. Felmegy az efeb.hu-ra és online jelentkezik. Én a hétvégi, kéthetes tanfolyási opciót választottam, így tartott az egész 1 évig. Az elméleti cuccok hétvégenként Budán voltak a Szent Margit gimiben, a gyakorlat az EFEB tankonyhájában a Frangepán utcában.
Valami más még esetleg, érdekel?

Vilko84 2017.02.09. 23:59:30

@Pink Petsch: az a legjobb , amikor ennek a röpke 180e tonnás dognek 35 fokos kilengése van....;)) leányálom !!!

Pink Petsch 2017.02.10. 00:05:03

@Sexual Harassment Panda: Ja, de annyit megjegyzek, hogy nem itt tanul meg főzni. Ez a tanfolyam arra jó, hogy legyen bizonyítványod meg Europassod. Akikkel együtt voltam, azok 90%-a már konyhán dolgozott, csak a "papír" kellett nekik.
Szóval, ha főzni is meg akar tanulni, nemcsak igazolás kell neki arról, hogy szakács, akkor valami más sulit keressen. Vagy a suli alatt menejn el tanulónak egy konyhára.

Pink Petsch 2017.02.10. 00:05:58

@Vilko84: Hm, és olyankor nincs telehányva a dög mind a 180e tonnája? ;))))

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 00:32:33

@Pink Petsch: ne viccelj màr, mennyi az àtkagbèr Baden-Württenbergben??
Legalàbb 2800-3000 bruttò.

Pink Petsch 2017.02.10. 00:38:58

@Sexual Harassment Panda: Figyelj, én nem vitatkozom veled. Te magad is utánanézhetsz, ahogy én is megtettem. Persze, ha tudsz németül. Mondjuk, abból is kiindulhatsz, hogy mennyi a tartományi minimális órabér a különböző képzettségeket igénylő szakmáknál. De ez csak egy útmutató, ami azt jelenti, hogy minimum annyi.

Vilko84 2017.02.10. 02:37:18

@Pink Petsch: előfordulnak balesetek, de mondom direkt elkerüljük a nagyon durvakat!
Azt hiszem az Allure volt az amelyiket az elso útján belevitt a kapitány olyan viharba h okadott az egesz hajó...... Közel voltak h el kelljen hagyni , az meg majdnem egyenlő a halállal....;( azt tanítják h a hajó a legbiztonságosabb hely a vízen, ami igy is van!!!!

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2017.02.10. 07:28:08

Jé, egy luxushajón szexelnek és drogoznak -> tényleg max. annak újdonság, aki egy gumibelsőben él...

lilly.alien 2017.02.10. 09:20:40

4 éve dolgozom a legnagyobbnál bárosként. A cikk kamu és hatásvadász. Hozza azt a színvonalat, amit a hajón is produkálnak. Pont ezért nincs annyi is belőlük a hajókon. Nem akarom az összeset leírni, kevés kivétellel.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 09:58:08

@Pink Petsch: szòval kerülöd a vàlaszt.
Nos, a hivaralis statisztikàk szerint a bruttò nèmrt àtlagbér 3500 Euro.
ennyit szakàcskènt sosem fog senki keresni.

Pink Petsch 2017.02.10. 10:17:55

@Sexual Harassment Panda: Nem kerülöm, nézz utána. Te állítassz valamit, amit nem tudom, honnan veszel, de lelked rajta.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 10:29:11

@Pink Petsch: sajnos akàrhol nézem, a szakács a leg gyengébben fizetett szakma.
A nèmet átlagbér bruttò 3600 Euró.
hvg.hu/karrier/20110622_nemet_atlagkereset

Pink Petsch 2017.02.10. 10:47:06

@Sexual Harassment Panda: Komolyan magyar oldalakon nézed? :DDDD

Mellesleg, nincs olyan gyakorlatilag, hogy német átlagkereset, minden tartományban más az átlagkereset. Míg Drezdában egy pincér összegrundol 1300 eurot, havonta, Stuttgartban a kollégája 1800-at. Az ilyen "német átlagkeresetes" magyar (:DDDD) oldalak arra jók, hogy téves képed legyen.
De felőlem, hisze, amit akarsz.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 10:51:10

@Pink Petsch: de te azért még mindig nem nyilatkoztál.
Na jò, meghagylak abban a hitedben hogy jòl keresel.

Pink Petsch 2017.02.10. 10:57:19

@Sexual Harassment Panda: Dehogynem nyilatkoztam, Commis de cuise-ként, vagy jungkchként, azaz full kezdő szakácsként reálisan 2120 euróra számíthatsz. 2-3 év tapasztalattal 2600-3000 közötti a reaális, legalábbis BW-ben.
Aranyos vagy mellesleg, amikor mondod meg nekem, hgy mia helyzet itt :DDD

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 10:58:11

@Pink Petsch: szerinted rajtad kívül màs nem élhet Németországban.
Ok.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 11:05:55

@Pink Petsch: szerintem:
Commis 1500-1800 Bruttò
Chef de partie 1800-2200 Bruttò
Sous chef 2500-3000 bruttò
Küchenchef 3000++++
Szóval jòcskán elmarad a hhivatalis német átlagkeresettől.
Egy pénztáros az Aldiban többet kap.

Pink Petsch 2017.02.10. 11:10:31

@Sexual Harassment Panda: Dehogynem, de akkor miért vagy ennyire "tájékzatlan", hogy nem tudod, tartományonként más az átlagbér? :DDD És miért jössz nekem a "német átlagkeresettel", amiről, ha itt élsz, tudod, hgy nem fest reális képet?

Pink Petsch 2017.02.10. 11:11:48

@Sexual Harassment Panda: Melyik tartományban?
Mert nem Baden-Württembergben.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 11:13:18

@Pink Petsch: ne viccelj, miért ne lenne reális?
Szerintem ez a realitàs:
Commis de cuisine 1500-1800 bruttò
Chef de partie 1800-2200 bruttò
Sous chef 2500-3000 bruttò
Cserèbe délután, hétvége, ünnep, napi 14 óra

Pink Petsch 2017.02.10. 11:17:03

@Sexual Harassment Panda: Szerinted. A baden-württembergi álláshirdetések szerint meg nem. De te azért jobban tudod :DDD

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 11:21:19

@Pink Petsch: ne fàrassz kèrlek.
Hotelcareer.de
Szèpen ìrd be a keresőbe hogy
"Chef de partie", és"Baden-Württemberg".
Fölösleges magas lóròl osztanod az észt, tudom miről beszélek.
kicsit régebb óta dolgozom ugyanebben a szakmában Németországban.

Pink Petsch 2017.02.10. 11:24:48

@Sexual Harassment Panda: Te, most komolyan, én beszéltem telefonon több gasthausszal és étteremmel, vagy te? Nekem mondták a 2120-as bruttót, vagy neked?
Értsd már meg azzal a konok a fejeddel, hogy semmi érdekem nincs mást mndani. Azt mondom, amit megtapasztaltam, és nem azt, amit egy gyűjtőoldal átlagol.

Pink Petsch 2017.02.10. 11:31:21

@Sexual Harassment Panda: Tudom, hgy nekem van igazam, ugyanis tapasztalati az igazam.
Te, ugye, nem a teilzeit melókat nézted, véletlenül? :DDDD

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 11:33:00

@Pink Petsch: én már 10 éve csinálom amit te most kezdesz.
Én tudom miről beszélek, majd te is rá fogsz jönni.
Sok sikert .

Pink Petsch 2017.02.10. 11:37:01

@Sexual Harassment Panda: Hol csinálod, mert nem Baden-Württembergben, ilyen fizukkal, az tuti. Szerintem, te teilzeit melókat néztél, de úgysem ismered be, úgyhogy mindegy is.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 13:03:44

ON: a cikkben szereplo csavo cruise staff allomanyu, az mas elet am mint a hoteles.

OFF: nezd ma mennyi ismeros nick van erre.

Nalunk (recruiter vagyok) 2k eur a commi de cuisine fizuja, commi de rang szinten. Innen minden felfele, meg seniority bonuszok, minden repjegy (ha nem haamegy, hanem nyaralni), treningek, medicalok fizetve...

Aki erdekel, keressen meg: zseketto kukac gmail

Ja, folyekony nemet es alap angol a safety miatt kell am :)

HomoHominiCanisEst 2017.02.10. 13:18:07

Ordas nagy KAMU !!!!!! Hatásvadász, felnagyított, ferdített, kitalált kamu. A legveszélyesebb, amit a mentőcsónakokról próbál terjeszteni. Baromság. @Vilko84 (fent) tökéletesen leírja, nem akarom ismételni. Ne dőljetek be neki.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 15:24:30

@Pink Petsch: egyszer jo volna megint. De most a "tuloldalrol" az irodabol segitem a jonepet eljutni a fold minden sarkaba :)

Pink Petsch 2017.02.10. 15:34:55

@zseketto: Hát, rajtad áll ;) Hm, ha német kell, akkor, gondolom, folyamira szervezel. Az óceánjárókra angol az alap.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 15:45:13

@zseketto: a hajò a leg igènytelenebb munka.
Dolgozzon ott aki nem talàl màst.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 15:49:41

@Pink Petsch: wer lesen kann, klar ist im Vorteil!

Fentebb irtam, h nemetes oceanjarokkal foglalkozom ;-)

Azzal a kevessel, ahol van meg zseton :)

Erdekel esetleg? Milyen pozid van most? CDR?

Folyamot el kell felejteni, ha nem a Crystallnak dolgozol (csak oda alig lehet bejutni :) )

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 15:50:27

@zseketto: akarom mondani Crystal Cruises. Ok visizk most a regi Mozartot, ha ez neked mond valamit.

Ujra regi fenyeben csillog az a pompas dog. Az oreg Deilmann ha latna, orulne neki.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 15:52:18

@Sexual Harassment Panda: ahogy erzed. Kicsit nagyobbnak tunik az a ruha rajtad mint gondolod.

Valahogy Svajc/Nemetorszag/Ausztria szulottei (az igaziak, nem 2.generaciosok) orommel mennek hajozni, es fontos ugrodeszka a karrierjukben a hajos mult.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 15:56:28

@zseketto: a konyha minőséga hajòn 00.
Nem lehet minősèget adni több 100/1000 főre.
A 2k-s commis fizetès is lófax, hány órát dolgozol èrte naponta?
14?
Ne viccelj màr

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 16:05:41

@Sexual Harassment Panda: nem gyozlek meg a hitedrol, mert a tudatod ugyis elutasitana. (kongitiv disszonancia)

Do, hogy a temanal maradjunk:

Kis hajoink vannak, max 400 fore. Ehhez 20 szakacs plusz konyhafonok, meg a filippinok vannak.

A tulora limitalt es ki van fizetve. Ha mindenaron 14 orazni akarsz akkor elobb utobb az Exec. Chef a seggedbe rug, mert sokba fogsz kerulni. Vagy kirugni, mert nem vagy kepes ellatni a palyadat 10-12 oraban mint masok :)

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 16:07:47

@Sexual Harassment Panda:

oke, most te jossz. Hany orat dolgozol, mennyi csillagon es mennyit kapsz a ho vegen?

Ebbol vond a le megelhetesed, amit eletnek hivsz.

Nalunk vannak permanent szerzodesek is, ilyenkor egesz evben jon a penz, dacara hogy 2 honapig mondjuk otthon vagy.

Pink Petsch 2017.02.10. 16:08:06

@zseketto: Ja, bocs.. az a rész kimaradt. Tényleg rohadt ritka az az óceánjáró, ahol a német az alap ;).
Hm, komolyan, ilyen nehéz lett oda bekerülni? Én pont a Crystalhoz kerültem, anno. Igaz, annak lassan egy évtizede.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 16:10:12

@zseketto: napi 12-16 óra, 3000k bruttò, +200nettó nachzuschlag, 1 csillag

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 16:11:26

@zseketto: ehhez jön egy 50nm-es garzon nagyon kedvező àron, + korlàtlan ètel fogtasztás, + mosoda ingyen

Gour 2017.02.10. 17:26:11

Srácok, ne vicceljetek már ezekkel a konyhai rabszolga melókkal! Egy kőműves, burkoló, gázszerelő úgy keres itthon (Bp) 500-at, hogy hétvégén nem is látja a szerszámait közelről. ;) Igaz a lányok nem buknak rá ha így mutatkozol be a diszkóba de a kocsiba már vígan beülnek amit megveszel a fizudból.

Pink Petsch 2017.02.10. 17:26:52

@Sexual Harassment Panda: Hm, ha 10 éve csinálod, és 3000 a bruttód, akkor te bizony az Ossiéknál vagy. Most már értem, miért írtál olyan nevetséges fizukat.

Pink Petsch 2017.02.10. 17:29:43

@Gour: Sőt, egy asztalos meg még többet, de hogy jön ez ide?

egy_kommentelo 2017.02.10. 18:50:11

@Pink Petsch: és a balettáncosok. ne felejtsük el a balettáncosokat sem. :)

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 22:07:24

:DDDD

és a kormányközeli gázszerelőket se hagyjátok ki, állítólag az is elég jó szakma mostanság 3:)))

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.10. 22:11:03

@Sexual Harassment Panda:

2-4 órával többet dolgozol, miközben alig több a nettód és fizetsz a lakásod után.

www.brutto-netto-rechner.info ezserint 2200 a nettód, amiért többet dolgozol mint a hajón :D

Oké, van heti 2 szabadod. Ugye van?

Ezt egy újonc CDP megkeresi bónuszok és minden nélkül :(

a hajót menedzselő cégnél fejek hullanának, ha bárki 14nél többet dolgozna...

Sexual Harassment Panda 2017.02.11. 12:04:06

@Pink Petsch: ezt gondold àt ùjra.
Jò nagy baromsàg.

Sexual Harassment Panda 2017.02.11. 12:07:14

@zseketto: azt gondooom bem tudid felfogni hogy a pénz bem minden?
A hajón a minőséggel van a gond.
Hiába keresnék többet, ha moslékot kell főzni.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.11. 16:22:48

@Sexual Harassment Panda: azt sejteni, hogy a hajón moslékot főzni kell, hasonlítva össze landgasthoffal 1 csillag, mely nem teljesen rendes, de legyen , te lelked benne!

Csak szeretnél a Dieter Müller étteremben souschef lenni.

Sexual Harassment Panda 2017.02.11. 22:52:01

@zseketto: el vagy tévedve aranyom.
Én most sous chef vagyok egy 1 michelin csillagos étteremben.
30 főre főzünk, nem 1500++-ra.
Innen bármikor felvesznek hajóra, de fordítva nem hiszem hogy működik.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es