Kívül tágasabb

A boldog és hosszú házasság titka

2015.12.29. 06:44, Kívül tágasabb , 2 komment

Még 1984-ben történt a Wild Boys videóklipjének forgatása során, hogy a korszak legendás zenekara, a Duran Duran énekese, Simon Le Bon meglátta a 19 Magazine borítóját, és rajta a gyönyörű címlaplányt. Most, több mint három évtizeddel később még mindig házasok – ma annak járunk utána, mi Yasmin és Simon Le Bon titka.

cim_96.jpg(A Le Bon-család pár hete)

Ugorjunk vissza 1984-be, arra a bizonyos forgatásra! Az ember azt gondolná, egy akkora sztárnak, amekkora akkor a Duran Duran énekese volt, egyetlen pillanat megszerezni a kiszemelt nő elérhetőségét és nem tarthat tovább meghódítani sem.

Nos, nem teljesen így történt, elsőként azért, mert a címlapfotót készítő Mike Owen nem volt hajlandó azt megadni (mondván, nem illik szakmai elveibe), ám végül csak megadta londoni ügynökségének a telefonszámát és persze a nevét is: Yasmin Parvaneh.

Lényeg a lényeg, végül csak sikerült megszerezni az akkor 19 éves Yasmin telefonszámát, de az első hívás elég érdekesen sikerült, a modell ugyanis azt hitte, hülyéskednek vele és annyival rendezte le a korszak egyik legnagyobb ikonját, hogy „Kösz szépen, de inkább Rod Stewarttal randiznék”.

Simon Le Bon azonban nem adta fel, egy héten keresztül minden nap rózsákat küldött a lány lakására, aki végül beleegyezett egy randevúba. Csak a helyszínen derült ki neki, hogy nem akárhova mentek, hanem az Indiana Jones és a Végzet Temploma londoni bemutatójára. Később Yasmin azt mondta, szerelem volt első látásra, és tudta, hogy élete hátralévő részét a férfi mellett tölti majd.

regi_2.jpgKapcsolatuk kezdetén 

Ez elsőre túlzott optimizmusnak tűnt, hiszen két hét után szakítottak (Simon Le Bon szerint azért, mert a lány nem akadt lefeküdni vele), ám 1985 tavaszán Párizsban ismét találkoztak, és attól kezdve elválaszthatatlanok voltak.

Csak hogy képben legyünk, Yasmin (akkor még Parvaneh) nem akárki volt a nyolcvanas évek divatvilágában. Ebben az évben írta alá például a szerződését az egyik legnagyobb ügynökséggel, az Elite-tel, és olyan tervezők kampányaiban szerepelt, mint Calvin Klein, Christian Dior, és Karl Lagerfeld, miközben az ELLE és a Vogue európai kiadásának címlapján is szerepelt – majd hamarosan a világ legjobban kereső modellje lett.

regi.jpgFogadásra érkezve a nyolcvanas években...

Így kezdődött tehát az a történet, ami a napokban érkezett el egy nagyon fontos mérföldkőhöz, hiszen a pár most ünnepelte a 30. házassági évfordulóját. A három évtizednyi, többnyire zökkenőmentes együttlét titkáról Yasmin Le Bon nemrég azt nyilatkozta, hogy az elsősorban annak köszönhető, hogy sok időt töltenek külön.

„Nem hiszem, hogy olyan fiatalon képes lettem volna arra, hogy valaki állandóan rajtam lógjon. Biztos kicsináltam volna” - mondta viccesen a volt modell, akinek egyébként két lánya, a ma már 25 éves Amber, és a 23 éves Tallulah is született az énekestől.

Yasmin Le Bon szerint a férje néha rengeteg időt és energiát kíván meg, de ezt mindig elbűvölően teszi, és ami legalább ilyen fontos (figyelem!), hogy nagyon sokat nevetnek együtt.

„Ha nem lenne vicces, biztosan rendkívül idegesítene, de így minden nap rengeteg nevetünk. Ez a legfontosabb dolog, ami eszembe jut, ha az életemre gondolok. Kissé zajos az otthonunk, hiszen nyolc felnőtt, két macska, és három kutya él benne. Állandóan telt ház van, ami nem mindig könnyű, de az élet nem tökéletes, nem igaz? Teljes káosz” - tette hozzá.

A titok tehát alighanem az (amivel persze nem találtuk fel a spanyolviaszt), hogy humor nélkül nem megy, és az sem baj, ha a pár néha tölt egy kis időt külön egymástól.

uj.jpg...és manapság 

A leghosszabb házasságok a rockzenében

Ha már ennél a szép kerek évfordulónál tartunk, nézzünk meg pár legendás házasságot a pop- és rockszcénában. Mindez azért is érdekes, mert a műfaj finoman szólva sem kedvez a hosszú kapcsolatoknak, néhányaknak mégis sikerült.

Ott van például rögtön Alice Cooper és Sheryl Goddard, akik márciusban már a 40. házassági évfordulójukat ünneplik majd (ezúton is gratulálunk, igaz, kicsit előre talán...).

Nem sokkal marad el tőlük Neil és Pegi Young, akik 1978-ban (egyes források szerint 1977-ben) mondták ki a jelek szerint tényleg boldogító igent.

Már a nyolcvanas években, de annak a legelején házasodott össze az AC/DC gitárosa, Angus Young és Ellen, akik 1980-ban kötötték össze az életüket. A The Beatles volt dobosa, Ringo Starr 1981-ben vette el a Bond-lányként híressé lett Barbara Bachot.

Egy évvel később, 1982 nyarán házasodott össze Ozzy és Sharon Osbourne, míg a meglehetősen zaklatott életet élő Keith Richards 1983 decemberében találta meg élete párját Patti Hansen személyében.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása