Kívül tágasabb

Hollywoodi sztárok horroröregedése

2013.07.08. 06:55, Kívül tágasabb , 6 komment

Az nem újdonság, hogy hatalmas nyomás helyeződik a hollywoodi sztárokra (különösen a nőkre), szembe kell szállniuk az idő múlásával, különben könnyen munka nélkül találhatják magukat. Mégis megdöbbentőek a posztban látható képek.

Meg Ryan.jpgMeg Ryan ide jutott

Hollywoodi színésznők egész generációjának arcát torzítja a felismerhetetlenségig a plasztikai műtétek, Botox-kezelések sora. Elég csak a posztban látható képekre vetni egy pillantást, hogy belássuk e megállapítás igazát, de ha ez nem lenne elég, hadd idézzük itt Jane Leeves szavait.

Bár Magyarországon talán kevéssé cseng ismerősen a neve, a ma már 52 éves brit színésznő a Frasier című amerikai sorozat egyik sztárja volt, pályafutása csúcsán epizódonként 250 ezer fontot keresett, és még ma is évi hatszámjegyű összeg érkezik a számlájára a Frasier jogdíjbevételeiből.

Jane Leeves tehát pontosan képben van a hollywoodi színésznőkre nehezedő nyomással kapcsolatban és nem is rejti véka alá a véleményét. Mint mondja, nagyon kevés olyan 30 év fölötti színésznőt ismer, aki még ne feküdt volna a kés alá.

Jane Leeves.jpgJane Leeves tud öregedni

„Semmi szükségem valami förtelmes beavatkozásra, ami még csak arra sem garancia, hogy utána munkához jutok, mi több, munkanélkülivé tehet" – mondta, hozzátéve: „Az emberek tisztában vannak a korommal, így aztán semmi gond azzal, ha annyinak nézek ki, amennyi vagyok".

Az pedig már a vicc kategória, hogy bár az összes beavatkozás szinte nyílt titok, beszélni gyakorlatilag senki sem beszél róla, ugyanakkor a jelek és a látvány elég nyilvánvaló.

„Én nem hibáztatok senkit, aki a kés alá fekszik. Ha valaki szépség- és szexszimbólum fiatalon, hatalmas a nyomás rajta, hogy mindig jól nézzen ki. De ez elég ritkán sül el jól. A plasztikai műtét borzalmasan megöregítheti az embert – végül mindig a korodnál öregebbnek nézel ki tőle és a karriered is tönkreteheti" – vélte a brit színésznő, és a képeket elnézve nehéz nem igazat adni neki.

Pamela Anderson.jpgPamela Anderson: szexszimbólumból ijesztő báb

Vegyük például Meg Ryant, aki 1989-ben lett igazán világhírű a Harry és Sally című vígjátékkal. A sikersorozat 2001-ig, a Hugh Jackmannel forgatott Kate és Leopold című filmig tartott, aztán jött a lejtmenet, az elmúlt négy évben pedig az idén 52 éves színésznő már nem is forgatott. Az arcát elnézve nem nehéz arra gondolni, hogy a karrierjét a plasztikai műtét (is) tette tönkre.

Aztán ott van Pamela Anderson, vagy az 55 éves Melanie Griffith a feltöltött ajkaival. Ő sem tudta elviselni az öregedést, de ma már inkább önmaga karikatúrájának néz ki, nem is beszélve mondjuk Mickey Rourke-ról (hogy egy férfit is említsünk).

Melanie Griffith.jpgMelanie Griffithre rá sem ismernénk

Aztán persze ott a Botox, amivel kapcsolatban nem is kell sokat magyarázni, elég talán megnézni Nicole Kidman arcát és megpróbálni felidézni, mikor láttunk tőle utoljára igazi érzelmet tükröző kifejezést.

Nicole Kidman_1.jpgNicole Kidman is szép volt

Ráadásul Jane Leeves szerint az egész macerának hosszú távon nincs is semmi értelme. „Egyre több rendező mondja, hogy nem szereti a plasztikázott színésznőket, akik a túlzásba vitt beavatkozásokkal munkát is veszíthetnek később. Nem érdemes harcolni az idővel, tégy meg mindent, hogy jól nézz ki, de ne próbálj meg 25 évesnek kinézni 52 éves korodban" – hangzik a színésznő tanácsa, aki immár a negyedik évadot forgatja a Vérmes négyes egyik főszereplőjeként.

Ha pedig Helen Mirrenre gondolunk, akkor beláthatjuk: van abban valami, amit mond.

Mickey Rourke.jpgMickey Rourke jóképű volt, ijesztő lett

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása