Kívül tágasabb

Hollywood legnagyobb „sorozatházasodói”

2013.06.08. 06:53, Kívül tágasabb , 2 komment

Aligha túlzás azt állítani, hogy Hollywood neve nem forrt össze a házastársi hűség fogalmával, noha azért akadnak kivételek (sőt, az is előfordul, hogy évtizedeket töltenek együtt - erről részletesebben itt írtunk). Mai listánkra viszont öt esküvő alatt fel sem lehetett kerülni, bár az is igaz, hogy csúcstartónk sem érte el a tíz házasságot (bár nem sok hiányzott neki hozzá...). Jöjjenek tehát Hollywood „sorozatházasodói".

liz taylor.jpg

Elizabeth Taylor

A nyitóképen is látható egyik nagy jelölt Elizabeth Taylor, aki 18 évesen kezdte az esküvők sorát, rögtön a Hilton hotellánc örökösével Conrad „Nicky" Hiltonnal. Összesen hét férje volt, ebből a legendássá vált szerelem Richard Burtonnel esett meg, akivel a Kleopátra című film forgatásán szerettek egymásba. A színészhez kétszer is feleségül ment, először tíz évig, másodszor mindössze egy évig tartott a házasságuk. Így összesen nyolcszor házasodott.

Utoljára 59 évesen ment férjhez, Larry Fortensky-hez. A házasság öt évig tartott. A kétszeres Oscar-díjas színésznőnek négy gyermeke született. (A képen az énekes Eddie Fisherrel, aki negyedik férje volt, és Richard Burtonnel, aki az ötödik és hatodik egy személyben.)

Tony Curtis

Tony_Curtis.jpg

Tony Curtis hatszor nősült. Első házassága meglepően sokáig, tíz évig tartott Janet Leigh-vel, akivel Hollywood álompárját alkották. Első házassága idején 26 éves volt, az utolsó alkalommal 73 éves, amikor elvette a nála 42 évvel fiatalabb fehérnemű modellt, Jill Vandenberget. Egyébként utolsó házassága 12 évig, 2010-ben bekövetkezett haláláig tartott. Nem meglepő, hogy nagy nőcsábász hírében állt. Házasságaiból hat gyermeke született. (A bal oldali képen Jill Vandenberggel, a jobb oldalin második feleségével Christine Kaufmannal.)

Rex Harrison

Rex_Harrison.jpg

A leginkább a My fair Ladyben alakított Higgins professzor szerepéről közismert Rex Harrison is hatszor nősült. Egyes körökben „Sexy Rexy"-ként is ismert volt. Több színésznő is volt a feleségei között.

A képen is látható felesége, Rachel Roberts mondta egyszer, hogy nehéz valakit komolyan venni, akit úgy mutatnak be egy partin, hogy a 4. Mrs. Harrison. A színész szerelmi élete a házasságokon kívül is zajlott, és egyszer tragédiába is torkollt, amikor egy fiatal színésznő, Carol Landis, szakításuk után gyógyszer-túladagolásban meghalt.

Mickey Rooney

mickey_rooney.jpg

Mickey Rooney gyerekszínészként indult, ő volt az egyik első gyerekfilmsztár. Nem sokan maradtak már a némafilmek korszakából, ő az egyik nagy túlélő, 93 éves. Nyolcszor nősült, feleségei között olyan hírességek is szerepeltek, mint Ava Gardner (balra) és Martha Vickers (jobbra). A hírek szerint több volt feleségével is jó viszonyban maradt.

Clark Gable

Clark_Gable.jpg

Az Elfújta a szél (és sok más nagy film) sztárja, Clark Gable első két felesége több mint tíz évvel volt nála idősebb. A harmadik, Carol Lombard (a képen), színésznő, egy tragikus repülőgép balesetben vesztette életét. Utána még kétszer nősült, de 1960-ban bekövetkezett halálakor Lombard mellé temették. Két gyermeke született. (1948-ban megkérte Nancy Davis, a későbbi Nancy Reagan kezét is, aki azonban kikosarazta.)

Zsa Zsa Gabor

Zsa_Zsa_Gabor.jpg

Zsa Zsa Gabor vagy Gábor Zsa Zsa kilencszer ment férjhez, mint mondta, miután elhagyja a férfiakat, a házaikat megtartja, így nem jött ki rosszul ezekből a házasságokból, hiszen nem is rosszul házasodott sosem, legalábbis anyagi értelemben.

Neki is volt férje a Hilton-családból, Conrad Hilton, Liz Taylor férjének apja. De színész és befektetési bankár is volt a férjek között. Legutóbb Frederic Prinz von Anhalthoz ment feleségül. A hangzatos cím azonban nem takar királyi vért.

Gábor Zsa Zsa szépségkirálynő volt Magyarországon, mielőtt Hollywoodba költözött. Kevés házassága tartott öt évnél tovább, és volt olyan is, amit egy hónap alatt érvénytelenítettek. Utolsó házassága rekordidő, 1986 óta tart.

Gábor Zsa Zsa 96 éves, két stroke-ja volt, lábát is amputálták, így állandó gondozásra szorul. Egy bírósági döntés nyomán haláláig villájában maradhat a hollywoodi Bel Air-ben.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása