Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kívül tágasabb

Újfajta szexturizmus avagy az egyhónapos feleségek

2013.04.17. 06:52, Kívül tágasabb , 21 komment

Új módszer hódít az indiai szexiparban, ahol külföldi férfiak ún. „hónapos feleségeket" vesznek maguknak, kihasználva a nyomorgó családok kiszolgáltatottságát. Egy 17 éves lány megrázó története.

India lány.jpg

Nausheen Tobassum múlt hónapban szökött meg otthonról, miután a szülei kényszerítették arra, hogy egy középkorú szudáni férfival kössön négy hétre szóló „házasságot". A férfi mintegy 400 ezer forintnyi rúpiát fizetett a családnak, ami az ő körülményeik között csillagászati összeg.

A 17 éves lány esete messze nem egyedi. Indiában egyre gyakoribbak a rövid lejáratú „szerződéses házasságok", amikor gazdag külföldiek, helyi ügynökök és akár a kormány által kihelyezett kádik kihasználják a helyi szegény családokat.

Nausheen Tobassum elmondta, hogy a nagynénje vitte el három másik lánnyal együtt egy hotelbe, ahol egy szudáni olajvállalat vezetője várt rájuk. A 44 éves „vőlegény", (az egyébként kétgyermekes, kartúmi) Oszama Ibrahim Mohammed nem sokkal később ellátogatott a lány házába, ahol egy kádi vezette le az esküvői ceremóniát.

Megosztoztak a pénzen

A hasonló ügyekkel megbízott nyomozó, Vijay Kumar szerint a férfi 100 ezer rúpiát (azaz 400 ezer forintot) fizetett a lány nagynénjének, aki ebből 70 ezret adott át a szülőknek, 5 ezret a kádinak, szintén 5 ezret a tolmácsnak, 20 ezret pedig megtartott. A házassági kivonatban már szerepelt a hónap végi válás időpontja is...

„A következő nap a férfi megjelent az áldozat házánál és felszólította, hogy szexeljen vele, de ő visszautasította. Csak egy fiatal lány, akinek a 'férje' idősebb az apjánál" – nyilatkozta Vijay Kumar.

Ekkor a szülők is közbeléptek és közölték a lányukkal, büntetést kap, ha nemet mond. Nausheen Tobassum azonban ahelyett, hogy fejet hajtott volna, elmenekült otthonról. Egy rendőrjárőrnél talált menedéket.

A rendőrség letartóztatta a „vőlegényt", az áldozat nagynénjét és a kádit, valamint kiadta a parancsot a szülők ellen is. A lány ugyanis a kiskorú, azaz 18 éves kora előtt nem házasodhatna meg.

A lányok olcsóak és gyönyörűek

A szülők jelenleg is bujkálnak, de aligha ússzák meg a felelősségre vonást. A nyomozó szerint több tucat hasonló eset fordul elő csak Hyderabad városában és a szudáni férfi is azt követően érkezett Indiába, hogy egy barátja beszélt neki a „40 napos feleségéről".

„Ha egy szudáni férfi szexet akar, akkor Szudánban háromszor annyit kell fizetnie, mivel jóval kevesebb a nő, vagy el kell vennie egy második feleséget. Indiában a lányok sokkal olcsóbbak és gyönyörűek. Ha csak pár napig marad is a férfi, akkor is megkötik a törvénytelen házasságot" – mondta Nausheen Tobassum.

Adódik persze a kérdés, hogy ha a dolog így is, úgy is illegális, mi értelme a házasságkötésnek? Nos, a válasz az iszlámban rejtőzik, amely tiltja a prostitúciót, így a házasságkötés (legalábbis vallási szempontból és legalábbis a férfiak szemében) legalizálja a dolgot. Ezért van szükség a kádira is.

A szegény családok szempontja is nyilvánvaló: általában sok a gyermek, és nem engedhetik meg maguknak a „rendes" esküvőt, aminek költségeit később az „egyhónapos" házasságokért kapott pénzből fedezik.

„Nem akarok hazamenni"

A hyderabadi női jogvédő szervezet szerint csak a városban havonta 15 ilyen „házasságot" kötnek.

Nausheen Tobassum jelenleg egy, a kormány által hasonló helyzetbe került lányok számára fenntartott otthonban él: „Fogalmam sem volt, mi történik velem, tudatlanságból egyeztem bele. Kényszerítettek. Meghamisították a születési anyakönyvi kivonatomat, hogy 24 éves legyek. Kihasználják a lányokat, ezért menekültem a rendőrséghez. Bátorság kellett ahhoz, hogy a rendőrséghez meneküljek a szüleim ellenében. Nem akarok hazamenni, félek."

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása