Kívül tágasabb

Természetes szépségek: a meztelen valóság

2013.02.25. 06:54, Kívül tágasabb , 45 komment

Manapság nem könnyű egy nőnek szépnek éreznie magát, a sok tökéletes testű és ráadásul még jól megphotoshoppolt, retusált szupermodell mellett.

cím_79.jpg

A „műszépség" térnyerése és az ezzel gerjesztett nyomás különösen nagy hatással van a fiatalok testképére, aminek következtében nem egyszer önértékelési zavarok és táplálkozással kapcsolatos betegségek alakulnak ki.

Jelen poszt azonban nem ezekről akar értekezés lenni, hanem arról, hogy vannak próbálkozások, amik éppen ez ellen a hamis képi világ ellen akarnak tenni.

1_53.jpg

2_44.jpg

Mint például Matt Blum minneapolisi fényképész, aki feleségével 2005-ban indította útjára a „Nu projektet". Ennek keretében 150 mindenféle méretű és alkatú hölgyet fényképezett le meztelenül, saját lakásuk megszokott környezetében.

A fényképész úgy érzi, a nőkre nagyobb nyomás nehezedik külsejükkel kapcsolatban, a fotózás élménye pedig reményei szerint számukra is elfogadhatóbbá, szerethetőbbé teszi saját testüket.

A nők 99%-a arról számolt be, hogy másként érezték magukat a fotózás alatt, szebbnek, mint korábban. Egy interjúban a fotós elmondta, hogy azért kezdett bele a projektbe, mert úgy érezte, hogy az egyéb nagy mennyiségű akt kép vagy a tökéletes testre vagy az átlagra, a „mindenki egyforma" kép sugallatára koncentrált.

3_41.jpg

4_38.jpg

Már nem egy hasonló próbálkozás volt, ami a természetes testet, annak sokféleségét, és ezen keresztül szépségét üzente. Egy nagy kozmetikai márka folytatott tv- és plakátkampányt „az igazi szépségért", „hétköznapi nőket" kiválogatva.

Azonban még ezzel a kampánnyal kapcsolatban is merültek fel kérdések, hogy mennyi is volt benne a retus, a cél mindenesetre tiszteletreméltó volt.

Aztán több magazin is (például a brit Essentials és a német Brigitte) hirdetett címlapfotózási lehetőséget kifejezetten nem modell hölgyeknek ugyanilyen célból, mert úgy érezték illetve olvasóiktól olyan visszajelzéseket kaptak, hogy az úgymond közülük való hölgyek sokkal inspirálóbban hatnak, mint a retusált celebek.

5_33.jpg

6_27.jpg

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

http://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr755102475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kutyaaszarpor_a_szembe (törölt) 2013.02.25. 13:25:43

"Vannak, akik, ez ellen a hamis képi világ ellen küzdenek."

ÜDVÖZLÖM A NYELVTANTANÁRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 13:52:41

A hétköznapi nő nem csúnya nő. Márpedig a Dove - gondolom rájuk gondoltál - kampányában kifejezett csúnya nők jelentek meg.

Semmi gond azzal, hogy a képeken az átlagon feletti nők vannak. A focimeccsen is profi futballisták játszanak, s nem az átlagember, aki esetleg megbotlik saját lábában.

MarbleC 2013.02.25. 14:24:23

Az összefirkált test nem tartozik bele a hamis képi világba?

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2013.02.25. 14:31:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Birca Maxman megint igazad van!!! Az igazi hétköznapi nő széparcú fórmás nem olyan mint a Dove reklámjába látható undormányok!!! Vagy mint a fenti csajok akik minden csak nem vonzók!!! Ilyeneket nem kéne mutogatni énekelni se az énekeljen akinek nincs hangja!!! Semmi baj azzal ha szép csajokat mutogatnak akik igyekesznek is jól kinézni egy rendes ruha magassarkú egy kis smink retus nem hal bele senki!!! Aki nem ad magára ne mutogassák mert ha nem szép minek nézed!!! Ennyi!!!

[megmondoember] 2013.02.25. 14:32:22

Azon bezzeg senki nem nyavalyog, hogy a férfimodellek sem átlagosak, hogy retusálva vannak, vagy hogy értelemszerűen az átlagférfi sem olyan sikeres és ismert, mint azok, akiket a TV-ben, újságban, stb. látunk. Arra a Dove sem akarja rádöbbenteni a nőket, hogy nem a George Clooney-ra, Brad Pittre, Justin Bieberre (a kívánt aláhúzandó) kellene várniuk és vágyniuk - és nem csak a fentiek miatt, hanem azért is, mert az illetők valódi személyiségét, természetét nem is ismerik, nem is ismerhetik. Mindig csak arra kellene már rádöbbennie a világnak - legalábbis az ilyen gerillamarketing szerint -, hogy minden nőnek nagy a segge, lóg a melle és ráncos a képe, csak van akit kiretusálnak és megphotoshoppolnak, és van akit nem.

Ez a fajta marketing éppen olyan hazugság, mint a másik, amiben szupermodellekkel reklámozzák a terméket. Az a nő pedig, amelyik akár egyik akár másik miatt veszi meg az adott terméket, éppen olyan idióta, mint a párja, aki pont az ellentétes előjelű marketingre bukik.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 14:42:37

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:

Pontosan. A nők 10 %-a szép, 10 %-a csúnya. 80 %-a meg átlagos, aki ha odafigyel magára, szép lesz. A Dove viszont olyanokat állít példának, akik elhanyagolják magukat, mintha ez lenne a természetes.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.02.25. 14:49:05

A probléma nem is a minőséggel van, inkább a mennyiséggel. Nem gond, ha nagyon szép (vagy gondos munkával szépre csinált) nőkről megjelenik egy-két kép, mire a böcsületes férfiembernek egy kicsit elcsöppen a nyála, a káposztaszagú háziasszony meg ihletet kap, és összekapja magát. A bajok ott kezdődnek, mikor minden csatornán, minden újságban, minden poszteren, gyakorlatilag minden sarkon azt dörgölik az emberek (férfiak ÉS nők) orra alá, hogy "bazmeg, te alacsonyabb rendű vagy". Ekkora nyomás alatt azért egy egészséges gondolkodású felnőttnek is nehezére esik józannak maradni, és akkor a gyerekekről még nem is beszéltünk. Nekem pl. a nyolcéves lányom kezdett el a minap aggódni a "vonalai" miatt, pedig nem néz kertévét, és nem olvas női magazinokat, csak épp nem vak és nem süket. Egyelőre teljesen jól elviccelődtünk, hogy végül is őt is anya szülte, amihez az kellett, hogy az anyja tetsszen valakinek, pedig az anyja se szupermodell. Egy darabig még az igazság (miszerint hogy a sikeres emberi kapcsolatok nem csak a külalakon múlnak, még akkor se, ha az igénytelenséggel és slampossággal amúgy sok sikerre ne számítsunk) működni fog, de amikor túl sok ostoba, befolyásolható ember túl sok hihetetlenül buta, rosszabb esetben ráadásul személyes frusztrációból fakadóan goromba bunkó véleményét hallotta-látta már, lehet, hogy be fog sokallni. Na nem minta ezen az egészen segítene az, hogy a háziasszonyokat lefotózták a sparhelt mellett (:

Muad\\\'Dib 2013.02.25. 14:53:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A magazinok 90%-a nem simán szép nőket mutat, hanem agyonretusált, az eredetivel minimális hasonlóságot mutató műembereket. Majd, ha esetleg ilyennel találkozol a focipályán szóljál...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.25. 15:00:52

az oldalt tetkósnak jó a tetkója, bár nem szeretem a nőkön a firkát.

Vel 2013.02.25. 15:02:35

Ami a párkeresés piacát illeti, nők mindig is elsősorban a külsejük alapján voltak megítélve. Ez nem a mai modern világ szüleménye. A klasszikus mesékben is a királyfi egy olyan lány kezének elnyeréséért hajt, akinek a szépsége ragyogóbb a Napnál. Igazságtalan ez? Ha valaki csúnyának születik mindenképpen így fogja érezni és igaza is lesz. Ilyen az élet. Szerencsére azért lehet sokat csiszolni a külsőn. Nekünk férfiaknak sem könnyebb. Minket az életben elért teljesítményünk alapján sorolnak be, pont ilyen kegyetlen módon. Ezek azonban nem csak kemény munkát, hanem a szerencse mellett velünk született tehetségeket is feltételeznek. Továbbá nem tudom, hogy mennyire hamis az a kép, ami ellen egyesek olyan lelkesen harcolnak. Ha kimegyek az utcára rengeteg szebb nőt látok, mint akiket a Dove reklámkampányához kiválasztottak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 15:03:05

@Muad\\\'Dib:

Amióta van fényképezés, retus is van. Semmi gond ezzel.

Muad\\\'Dib 2013.02.25. 15:07:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Tényleg nem. Sőt direkt jó, mikor egy modell hasa eltűnik, az arca átalakul, a melle megnő, az arca pedig kisimul. Sőt, az a legjobb mikor ezt kiegészítik azzal a rejtett célzással, hogy te miért nem nézel ki így b+. És sajnos a fiatalabb korosztály nem biztos, hogy elég bölcs ahhoz, hogy rögtön rávágja, azért, mert sem apám sem anyán nem a photoshop...

bioLarzen 2013.02.25. 15:10:46

A divat ellen nem lehet mit tenni. Az sajna olyan. És ez elég régóta megy - tessenek csak az ántivilág fűzőire gondolni... Ahhoz képest a mai testdivatok kismiskák.

Ettől, persze, még nem egészséges - de ki tudja, hol a határ. Ugyebár, a szőrtelenített láb és arc sem természetes, a szép, ápolt frizura sem az, az egészséges testápolószerek használata sem az, stb... És azért nem hiszem, hogy sok nőt lehetne rábeszélni, hogy kozmetikai és testápolószerek szerek használata nélkül, a saját természetes szőrösségében éljen - mert az természetes.

A természetesség idolizálása amúgy is fals - a betegségek is természetesek, a gyerekhalál is természetes, a szájszag is természetes, stb... Ezek mellett valahogy mégsem érvel senki - és ki ne értené ezt meg.

De ez csak egy apró zárójeles megjegyzés, nekem is jobban tetszenek azok a nők, akik "nagyjából" természetesen szépek.

bio

Tralalá 2013.02.25. 15:17:13

@Kovácsné: ja - ja, . . .- de ha már néhány embernek megtetszik a sparheltes kép és elgondolkozik olyasmin amit írtál, akkor talán van némi remény, hogy azzal a néhány emberrel többen lesznek - nagyjából normálisak . . . . . . .

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.25. 15:22:01

...azért ide sem fért be duci-husi lány...
akkor miről is beszélünk?

Vel 2013.02.25. 15:25:11

Nem hiszem, hogy a magazinok címlapjait kellene alapul választani a reális elvárások szintjének megítéléséhez. Meggyőződésem, hogy a tipikus férfi az alapján dönti el, hogy mi a vonzó, hogy mit lát a saját környezetében. Az absztrakt szépséggé retusált kép csak egy távoli ideál, amolyan viszonyítási alap. Például keresztény ember is Jézus tökéletes jóságát állítja be a tökéletes követendő példának, miközben tisztában van azzal, hogy a gyakorlatban soha nem érheti el azt a szintet. Amúgy érdekes megfigyelni Jézus népszerű ábrázolását a művészetben: a reneszánsz kori olasz férfi-ideál arcával többször találkozunk mint egy tipikus közel-keleti emberével, akihez valójában hasonlíthatott. Még itt sem szabadulunk meg a szépség igényétől.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 15:31:18

@Vel:

Egy XXI. századi Jézus-ábrázolás, mely igyekezett a korabeli genetikai adatok alapján egy valószínű Jézus-képet prezentálni: www.ptmistlberger.com/resources/Jesus-Christ.jpg

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.02.25. 17:17:34

20db tetoválás egy lábon, vagy egy komplett felkar szétvarrva az melyik univerumban természetes?

Szelid sunmalac 2013.02.25. 17:17:52

Ertem en a dolgot, csak hat...most akkor a szakacskonyben olyan piskota legyen, mint amit a multhetvegen en sutottem? Finomnak ugyan finom, de kialliasra nem vinnem. Az autosmagazinok csak hasznalt autot tehessenek be? Az ingatlanosok meg csak hasznalt hazakat? Sorolhatnam.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.02.25. 17:18:15

@Vel: Ez mondjuk azért árnyalható, mert lehet ugyan - és kell is - ekézni a tíz perc észosztásért százezret elkérő modern gurukat, de abban igazuk van, hogy csúnya az, aki annak érzi magát (tehát ne számítson sok sikerre a párválasztás terén, aki eleve egy tonna parával indul neki a projektnek (: ), másrészt pedig van az a bizonyos ősi bölcsesség, hogy a szerelem vak (ami nyilván nem keverendő azzal, hogy "nincs csúnya és/vagy öreg és/vagy faszparaszt partner, csak kevés pénz" (: (: (: )

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.02.25. 17:24:56

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Dehogy. Szakácskönyvben olyan legyen, hogy áfonyalekvárból meg fenyőmagból ki legyen rakva a szarvaspecsenyén egy bizánci mozaik. Ebben teljesen igazad van. De ha a szakácskönyv címe az, hogy pl. "Könnyen elkészíthető fogások sokgyerekes családnak tíz perc alatt" akkor a bizánci mozaikos fotóst a p-ba fogják kirúgni, ha nem tud erőt venni magán. Míg ellenben manapság már Béla bácsi szupergilisztás biokomposztját is fotosoppolt csöcsparádé fogja reklámozni, függetlenül attól, hogy Béla bácsit emiatt milyen mértékben röhögi körbe a fél ország.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.02.25. 17:25:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ezen mindig jót röhögök, ha ma élne Jézus Magyarországon, 2ezer év mulva a tudósok Paudits Béla, Kovi vagy Matolcsy ábrázatát adnák neki genetikai felmérések alapján?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 17:32:50

@eßemfaßom meg áll:

Igen, így lenne. Mivel Jézus egyetlen vérrokonának sincs meg a teste, így nincs DNS-anyag se, így csak az akkori időben ugyanott élt emberek DNS-t lehet alapul venni. Nyilván ez nagyon esetleges eredményt tud csak szülni.

Karachar Nevian (törölt) 2013.02.25. 17:32:51

@[megmondoember]:

:)
Azért, mert mi férfiak kibaxottul xarunk ezekre látens-homoerotikus kép/szín/formajátékokra. Ez is a nőknek készül, csak abból a célból, h az aktuális faszijuk orra alá dorgölhessék, h 'natessék, te meg ilyen nem vagy'...
Ezek egy átlag férfi ingerküszöbét nem érik el. Még az amúgy a hypermodellek retusált képei sem igazán. Ezeket a nők fújják fel, bár nem értem hogy miért pontosan.
Én legalábbis, ha egy meztelen lány van előttem(úgy igazán és nagyon), akkor megdugom de istenesen, mert ha már odáig jutottunk, akkor nem véletlenül meztelen előttem, és qrvára nem érdekelnek a redők-recék-ráncok,stb. Még egy lányt se dobtam vissza ebből a fázisból és nem hiszem hogy másokra jellemző volna.
Ha csak egy kicsit is lazábbak lennének a nők, az már a GDP-n is meglátszana.
Hölgyeim, fel a fejjel és le a bugyival! Csak bátran mindkettőt.

Vel 2013.02.25. 17:34:23

@Kovácsné:

Kedves Kovácsné, az a baj, hogy mindkét közhelyet gyorsan lehet cáfolni. Az ebből a szempontból mentálisan egészséges embereknek (vagyis a többségnek) nem okoz különösebb gondot, hogy viszonylag pontos képet alkossanak a saját csúnyaságukról, akkor is, ha ez nem mindig tudatosul bennük. Ebben egy tükör rengeteget tud segíteni. Sokan jól gondolják hogy csúnyák, mások meg úgy érzik szépnek magukat, hogy ezzel egyedül vannak. A szerelem vakságát hirdető bölcsesség meg minden bizonnyal nem arra akar utalni, hogy nem számít a külső, hanem hogy a szerelem állapotában sokszor képtelenek vagyunk észrevenni az imádatunk tárgyának egyes negatív belső tulajdonságait.

SKL 2013.02.25. 17:40:16

Olvasgatom itt a hozzászólókat, de pont az hiányzik belőlük, amikre a cikk akar utalni, igaz haloványan.

A média felelőssége, ha egyáltalán anykába varrható bármiféle felelősség. Hiszen a média nem tesz mást mint igényt elégít ki. Hogy ez egyben igényt is generál? Ez nem a média hibája, hanem egy velejáró rossz.
Hibáztatni a médiát anynit jelent nekem, hogy hibáztatom az embert. Mert ilyenek vagyunk, ezt termeltük ki magunkból. Ezek vagyunk. (bug or feature? )
A média hatása mégis oriási. Ezt senki sem vonja kétségbe. Ezen a médián szicializálódó generációk nőnek fel, nőttek fel. És igen hatással van mindenkire.
Jó nő? Csúnya nő? Nem mai fogalmak, vágyak, ösztönök. De az idealizált külsőségek mértéke igenis mai dolog.
Alkamozkodtunk hozzá? Részben. Vágyat generál? Igen. Hamist testképet indukál? Igen.
Rajtunk múlik? Igen.

Szelid sunmalac 2013.02.25. 17:48:25

@Kovácsné: No, pedig en biza szoktam nezegetni a szakacskonyveket, de meg a turoscsuszanal is egesz Konstantinapoly ott van aranyba ontve! Talan a Horvath Ilona nem, mert ott meg semmi nincs. Na de a tobbi! De megertem, vegulis kell, hogy legyen valami celkituzes, meg aztan ha tenyleg olyan kepet tesznek be, akkor az ember inkabb elgondolkodik, egyaltalan nekialljon-e!

@SKL: Vagyat leginkabb a tinedzserekben general. Egy egeszseges lelkuletu ember nem a magazinkepek alapjan iteli meg magat, vagy a parjat, mert pontosan tudja, hogy hazudnak. Aki meg igen, az meg nem jart az utcan.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.02.25. 17:50:08

@SKL: "Rajtunk múlik? Igen."

Amikor eljön hozzám egy lány/asszony akt-erotikus fotózásra, 99.99%-ban kéri a komoly alakformáló retusálást. Senki nem akar ugy kinézni a férjének/pasijának/önmagának készülő képen, ahogy a valóságban kinéz.

Sárga Király 2013.02.25. 18:06:35

Legyünk természetesek, kikockázott mellbimbóval. Az igen.

SKL 2013.02.25. 18:22:24

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ha igazad lenne hogy "leginkabb a tinedzserekben general", akkor a reklám ipar kizárólag tinédzsereknek reklámozna. A kozmetikai cégek, plasztikai sebészetek gyakorlatilag megszűnnének.
Senki sem képes kivonni magát a hatás alól. A mértéke a változó legfeljebb. De azzal áltatni magad, hogy te ezekem kívűl vagy, akkor mindenen kívűl vagy.

SKL 2013.02.25. 18:23:51

@eßemfaßom meg áll: És te meg is teszed neki. Mert ez az elvárás és te ebből élsz. Nincs ezzel gond, de gondolj bele, valójában egy vágyat szolgálsz ki, ami részben saját, részben generált.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.02.25. 18:36:21

@Vel: Mentálisan egészséges ember olyan kevés van, hogy én speciel azt se tudnám megmondani, mit jelent ez a fogalom (: A tükör pedig pontosan azt fogja mutatni, amit az ember látni szeretne, semmi mást.
A szerelem vaksága a nyilvánvalón kívül szerintem arra is utal, hogy az ember párválasztásában egy csomó olyan dolog is szerepet játszik, amiről egyelőre nem nagyon van fogalmunk (mert ha valakinek lenne, akkor a szerencsés illető már milliárdos volna, a Cosmopolitan és holdudvara pedig végre elfoglalná megérdemelt helyét a vécékagylóban).

Makkasz 2013.02.25. 19:16:51

Az átlagos nők nem értik, hogy a jó pasik (kigyúrt, magas, jóképű) miért nem veszik észre őket.

Ezzel mindent elmondtam.

Pierr Kardán 2013.02.25. 19:30:35

Némelyik nőnek teljesen kockás lett a melle. Ez valami testápoló hatása? Mert akkor nem hagyom, hogy a 'zasszony ilyet vegyen!!!

sparklie (törölt) 2013.02.25. 21:34:40

Az igenytelenseget sokan osszetevesztik a termeszetesseggel. A koverseg minden esetben igenytelenseg a szememben, a hurkas noi test szamomra mindig igenytelennek fog hatni, akarmennyire is sugarzik a modell arca az onbizalomtol. Es a tetovalas sem eppen a kedvencem egy noi testen.

Van aki termeszetesen szep, meg van aki termesztesen csunya. Utobbiak tuntek fel korabban abban a bizonyos DOVE reklamban.

Perverznek tunhet, de elvarom, hogy a nomnek olyan segge legyen, mint egy 14 eves sportolo fiunak. Fokhagyma, feszes, kezben elferjen, tudjam porgetni szex kozben. Mellek sem togyek, hanem kis feszes, kezben elfero dombocskak.

Makkasz 2013.02.25. 21:59:53

@sparklie: Tényleg elég egyéni ízlés. Szerintem kár is rá büszkének lenned.

A Dove-os nők szépek, némelyik nagyon izgalmas is. Van olyan amelyik meg nem jön be. Nem hisze hurkákra lehetne osztályozni.

Valahol benned törhetett meg valami, nem anyád körül kering a Hold?

Makkasz 2013.02.25. 22:02:42

@Kovácsné: @eßemfaßom meg áll: @Sárga Király:

Az átlagos nők nem értik, hogy a jó pasik (kigyúrt, magas, jóképű) miért nem veszik észre őket.

Ezzel mindent elmondtam erről a posztról, benne rejlő értékekről.

Vittore. 2013.02.25. 22:27:09

Nincs olyan, hogy hétköznapi nő, mert közülük is lehet sovány, kövér, bármilyen. Nekem például a második kép baromira nem tetszik, a készítő csak próbált művészi lenni, de nem sikerült neki.

pofon · http://fityiszt.blog.hu 2013.02.25. 22:36:49

mindig ledöbbenek, hogy mennyi ostoba ember hemzseg a világban - basszki, ezek elképesztően minőségi, művészi aktfotók hétköznapi nőkről, némelyik szép, némelyik kevésbé szép ember, de ezek leképezik a valódi világot, ellentétben a magazinok címlapjaival vagy a reklámokkal. pont. Valaki fent írt,a hogy ez olyan, mintha úgy akarna énekelni, hogy nincs hangja, hát pont nem olyan 1) volt már hogy valaki "hang" nélkül is zseniális művész és énekes, mittomén, hirtelen Bob Dylen jutott először az eszembe 2) a művészet nem egyenlő a szépséggel, a művészetnek nem az a dolga hogy szép legyen és szépséget mutogasson, sokkal inkábba hangulatok, gondolatok generálásához van köze, és talán hogy, ha egy picivel is, de teljesebb képe legyen a szemlélőnek a világról. Ezek a képek ezt tudják, a divatlapok címlapfotói, és a playboylányok pedig nem, vagy csak nagyritkán. Ennyi, dixi

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.02.25. 23:16:26

@pofon: a művészet egyik nagy feladata az isteni szépség közvetítése, ezt persze csak beavatottak érthetik, a hétköznapi ember rendszerint az isten fogalmat is és a szépség fogalmát is zavarosan értelmezi, de különben igaz amit írsz. Szóval szerintem a művészet egyik fontos attribútuma hogy szépséget is közvetít. A mai világ amúgy is túl profán.

Sadist 2013.02.26. 14:24:23

"A fényképész úgy érzi, a nőkre nagyobb nyomás nehezedik külsejükkel kapcsolatban"

A lényeget @Vel már leírta. Az viszont nem igaz, hogy a modern kor "vívmánya", hogy a nőket a külsejük (egészségük) alapján ítélik meg. A kezdetek óta így volt és valószínű, hogy még pár ezer évig így is lesz.
A férfiakat meg az alapján ítélik meg, hogy milyen előnyöket képesek nyújtani egy nőnek. Felénk is legalább annyi, de inkább több elvárás van, mint egy nő iránt. A normális egzisztencia alap elvárás és szinte mindig bejön mellé a vonzó külső, sportos testalkat iránti igény is. Ja, és természetesen a szex is legyen olyan, hogy a nő boldogsága legyen a középpontban, utána foglalkozhatunk a sajátunkkal.

Egy nőnek még különösebben szépnek sem kell lennie, hogy egy-két kategóriával jobb férfit kapjon, míg egy férfinek nem keveset kell letennie az asztalra, ha az átlagtól csak egy kicsit jobb nőt is akar hosszútávra. A nők mindig felfelé választanak párt, ezért maradnak egyedülállók a tanult, csinos, gazdag nők, mert ők felfelé már nem tudnak lépni, valamint a szegényebb, tanulatlan, külsőre sem vonzó férfiak, mert alattuk pedig nincs senki, akik közül választhatnának.

Haloperidol 2013.12.12. 09:42:35

Érdekes, hogy az itt fényképezett nők többsége megfelel a "kurva" sztereotípia néhány kritériumának.

Van egy érdekes összegzés arról, hogy mik a jelei annak, ha egy nő könnyen dugható (tehát általános köznyelvi definicióval: kurva)

www.returnofkings.com/16837/24-signs-shes-a-slut

Tapasztalataim szerint tökéletesen igazak ezek a kritériumok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.12. 12:10:36

@sparklie (törölt): Ezt majd mondd el a párodnak is, hogy tudja mire számítson tőled szülés után...

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • dukeekud: "ezért mindig az első számjegy ragad meg a legjobban," Ez eszembe sem jutott, hogy ennek igy kene hatnia. Szerintem ha azt latja valaki, hogy valami 195 vagy 199 be kerul, azt automatikusan 200-ra ... (2017.10.22. 17:04) A szupermarketek tíz trükkje
 • andalgó kandalló: Én hagyom magam befolyásolni,pl. a közeli lejáratú termékekkel. De azért legyen min. 30% az engedmény, mert pl. a 20% nálam elvből nem játszik. (Az Aldi egyes üzleteit negligálom, mert gyanítom, ho... (2017.10.22. 11:50) A szupermarketek tíz trükkje
 • élhetetlen: @Mancilla Pectoralis: Nagyon különbözőek vagyunk. Ha bemegyek egy Tescoba, akkor legfeljebb annyi, hogy kenyér kéne, de ott van mellette a tepertős pogácsa, akkor biztos veszek azt is, mert szeretem... (2017.10.22. 11:44) A szupermarketek tíz trükkje
 • övön alul: Azt hiszem a vásárló sétáltatását az IKEA fejlesztette tökélyre, legalábbis a hazai viszonylatban... Ha én olyan helyzetben lennék, biztosan szembe mennék a jelenlegi trendekkel. A tudatos vásárlókr... (2017.10.22. 11:40) A szupermarketek tíz trükkje
 • Tomi1973Wien: a modszert ki lehet egesziteni a kovetkezokkel: - mi raalltunk arra, hogy 2 hetre elore megirjuk a menut - a menu alapjan osszeallitjuk a bevasarlolistat - tartos cuccokat akciohoz kototten vessz... (2017.10.22. 11:38) A szupermarketek tíz trükkje
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es