Kívül tágasabb

Politikusok szexbotrányai

2012.09.10. 06:48, Kívül tágasabb , komment

A napokban egy spanyol szocialista helyi politikus, ráadásul kétgyermekes anyuka és általános iskolai tanár volt kénytelen lemondani egy kiszivárgott videó miatt. Nem ez az első eset...

Olvido Hormigos Carpio sima.jpg

Aki politikai pályára lép, kiteszi magát a veszélynek, hogy ellenfelei – jobb híján – a magánéletében kezdenek vájkálni.

Ha pedig a magánéletben olyan dolgokat is találni, amit az illető nem szívesen fedne fel más előtt, annak könnyen botrány lehet a vége. Ezúttal egy spanyol képviselő volt szembesülni a politikusi lét eme törvényszerűségével...

Olvido Hormigos Carpio kétgyermekes anyuka, általános iskolai tanár és egyike a Madridtól délre fekvő kisváros, Los Yébenes hat szocialista politikusának. A lemondását a napokban nyújtotta be a testületnek.

A tanárnőről ugyanis kiszivárgott egy videó, amin önkielégítés közben, meztelenül látható a kamera előtt. A felvétel gyorsan elterjedt a hat és félezer lelket számláló városban, majd fölkerült az internetre, ahonnan már nem volt megállás.

Olvido Hormigos Carpio szex.jpg

Mire Olvido Hormigos Carpio eltávolíttatta a felvételt a videómegosztó portálról, már több tízezren láthatták azt. Egyelőre nem tisztázott, hogy ki terjesztette el a videót a helyiek között, miként az sem, ki töltötte fel az internetre.

A politikusnő a felvétel kiszivárogtatását a magánélete megsértésének tartja, amiért feljelentést is tett a rendőrségen, de ez valószínűleg már nem segít rajta. Az interneten villámsebességgel terjedő videó mindenkihez eljutott, ő pedig a családja iránti tiszteletből visszavonul a politikusi pályáról

India: jog és igazságügy?

Természetesen nem ez az első eset, hogy politikusok kínos videós szexbotrányba keverednek. Hogy kicsit egzotikusabb példákat is hozzunk (az amerikai és egyéb nyugati országok képviselőinek botrányai mellé – így kimarad például Silvio Berlusconi is), emlékezetes például Abhishek Manu Singhvi esete.

Abhishek Manu Singhvi.jpg

Az 53 éves indiai politikus vezető posztot vitt az egyik parlamenti pártnál, azután volt kénytelen lemondani áprilisban a jogi és igazságügyi bizottság elnöki posztjáról, hogy kiszivárgott egy videó, melyen félreérthetetlen helyzetben volt látható egy kolléganőjével.

Törökország: amikor egy egész pártot tesz tönkre a botrány

Két éve pedig a legnagyobb török szekuláris ellenzéki párt vezetője, Deniz Baykal karrierje tört ketté, amikor egy, a YouTube-ra felkerült szexvideóról kiderült, hogy az őt ábrázolja egy hölgy társaságában – ismét csak félreérthetetlen körülmények között, egy hálószobában. Ráadásul a hölgy véletlenül (...) nem a felesége volt, hanem volt titkárnője, az eset idején már parlamenti képviselő Nesrin Baytok.

Deniz Baykal.jpg

Maradva Törökországban, tavaly nem kevesebb, mint tíz vezető politikusnak kellett távoznia, miután a helyi média beszámolt azokról a kompromittáló videókról, melyek a szélsőjobboldali, nacionalista Milliyetci Hareket Partisi (Nemzeti Akció Párt) vezetőiről készültek szeretőik társaságában.

A szélsőjobb politikusokról több videó is napvilágot látott, ezeket mind egy magukat csak „másfajta nacionalistáknak" nevező, meglehetősen homályos hátterű csoport szivárogtatta ki.

Izrael: az erőszakoló államfő

De említhetnénk Moshe Katsav ügyét is, amely alighanem egyike minden idők egyik legnagyobb (és leggusztustalanabb) botrányainak. A korábban az elnöki posztot is betöltő izraeli politikusnak azt követően kellett távoznia, hogy több beosztottja is szexuális zaklatással vádolta meg, az egyik egyenesen azt állította, hogy megerőszakolta. A bíróság megalapozottnak találta a vádakat és hét év börtönre (valamint két év felfüggesztett börtönre és pénzbeli kártérítésre) ítélte.

Kína: három férfi két nővel

Természetesen Kína sem maradhat ki a hasonló ügyekből, ott nemrégiben egy orgiáról készült képek okoztak hatalmas vihart. A képeken állítólag a kommunista párt egyik tartományi vezetői (három férfi) szerepelnek, két hölgy társaságában. Ha kell még plusz pikantéria, akkor az az, hogy a csoportos szex Kínában törvénytelen és mint ilyen, büntetendő.

kínaiak.jpg

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása